به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ الهه زواره ئیان، آئین اختتامیه سی و هشتمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران، عصر دوم آبان ماه در مجتمع ایران مال برگزار شد. این جشنواره که برای اولین بار از طرف آکادمی اسکار واجد شرایط برگزاری بوده، یکشنبه شب با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد. خبرنگار خبرگزاری دانشجو، در حاشیه آئین اختتامیه، با چند تن از برگزیدگان به گفتگو نشست که گزیدهای از آن را در زیر میخوانید.
روناک جعفری، برنده جایزه بهترین کارگردانی فیلم داستانی برای فیلم «مورس»، درباره چالشهای پیش روی سینمای کوتاه برای پیوستن به جریان سینمای بلند و حرفهای، به خبرنگار خبرگزاری دانشجو گفت: «فرقی بین این دو نیست. هر کس میتواند تجربههایی در فیلم کوتاه، مثل فیلم بلند، داشته باشد، اما وقتی بحث اکران مطرح میشود، فیلمهای بلند شرایط بهتری دارند. وی همچنین اضافه کرد: «فیلم کوتاه ما در جهان، شرایط خوبی دارد پس باید سرمایه گذارهای بیشتری جذب اکران شوند.» او درباره سطح جشنواره نیز گفت: «از بین فیلمهایی که دیدم چندتایی خوب بود. هر چند بیشتر علاقهمند بودم فیلمهایی با سبک و سیاق سورئال و رئالیسم جادویی ببینم. امیدوارم شاهد دیدن فیلمهای متفاوتتر در جشنواره فیلم کوتاه باشیم.»
در ادامه، حمید محمدی، برنده کارگردانی بهترین فیلم پویانمایی برای فیلم «گذشته»، ضمن اشاره به اینکه بستر برگزاری و دیده شدن فیلم کوتاه همین جشنوارهها هستند، به دانشجو گفت: «مهمترین مشکل ما این است که دوستان علاقهمند از ما میپرسند فیلم را چگونه ببینیم و وقتی میگوییم از طریق جشنواره، با این مواجه میشویم که تماشای فیلم در جشنوارهها مختص به عوامل و دست اندرکاران است. او با اشاره به اینکه گروههای تجربی میتوانند از اکران حمایت کنند، اضافه کرد: «اهمیت دیدن این فیلمها برای دانشجوها است تا هم تجربه کسب کنند، هم ببینند و صحبت کنند. خوب است که بعد از جشنواره، فیلمهای برگزیده در یک پک اکران شوند.» او در پایان به مسیر رفتوآمد به کاخ جشنواره، یعنی مجتمع ایران مال، اشاره کرد و دسترسی به آن را برای شرکتکنندگان و عوامل دشوار دانست.
سومین نفری که با او به گفتگو نشستیم، شادی کرم رودی، برنده جایزه بهترین فیلمنامه برای فیلم «هرگز، گاهی، همیشه» بود. وی در پاسخ به مهمترین مسالهی پیش رو فیلمسازان کوتاه گفت: «فیلمسازان فیلم کوتاه از همان ابتدا قطعا به فکر ساخت فیلم بلند هستند. به همین خاطر مهمترین مساله، جذب سرمایه به عنوان فیلمساز اول است.» وی اضافه کرد: «سرمایهگذاران دولتی در حال فعالیت هستند، اما سرمایهگذاران خصوصی باید بیشتر از فیلمسازان حمایت و به آنان اعتماد کنند.»
در آخر نیز عرشیا زینعلی کارگردان بهترین فیلم تجربی به نام «چگونه منتظر گودو نباشیم» به دانشجو گفت: «مهمترین چالش تهیه کننده است. از انجمن سینمای جوانان ایران توقع حمایت داریم. با اینکه در این سالها خیلی کمک کردند، ولی اگر از بالا حمایت شوند و اعتماد کامل به انها شود، بیشتر هم میتوانند کمک کنند.»
جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران از ۲۷ مهر ماه تا ۲آبان ماه ۱۴۰۰ در پردیس سینمایی ایران مال به صورت حضوری و در سامانه ودیو به صورت آنلاین برگزار شد.