کیومرث یزدان پناه کارشناس مسائل افغانستان در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، درباره نشست همسایگان افغانستان در تهران، اظهار کرد: نشست تهران بیشتر جنبه هماهنگی کشورهای همسایه افغانستان برای حل مشکلات داخلی این کشور در زمینههای مختلف اکنون را دارد.
وی ادامه داد: در مذاکرات دوحه قرار بود طالبان میان رو عضو دولت قبلی افغانستان جای بگیرد، اما با خروج بیبرنامگی نیروهای آمریکایی این فرصت به طالبان داده شد تا بتوانند حکومت را به طور کامل در اختیار بگیرد.
کارشناس مسائل افغانستان گفت: بعد از گذشت ۴ ماه هنوز مردم افغانستان از طالبان ترس دارند، زیرا به نظر من طالبان هنوز خوی ۲۰ سال گذشته خود را حفظ کرده است از این رو هنوز مردم افغانستان از حکومت طالبان وحشت دارند.
یزدان پناه تصریح کرد: بحث اصلی کشورهای همسایه افغانستان این است که آیا باید حکومت جدیدی که به نام امارت اسلامی شناخته میشود را به رسمیت بشناسند یا نه؟.
وی بیان کرد: دغدغه اصلی کشورهای همسایه افغانستان حضور گروههای تروریستی در این کشور است، زیرا ممکن است این گروههای تروریستی در قالب مهاجران به کشورهای همسایه از جمله ایران حضور یابند و مشکلات امنیتی برای این کشورها ایجاد کنند.
این کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به اظهارات مقامات پاکستان گفت: به نظر بنده سیاست و گفتمان آقای عمران خان نخست وزیر پاکستان و وزیر خارجه این کشور در رابطه با حمایت از طالبان هیچ توجیهی ندارد و اگر چنین اتفاقی را رقم بزنند به نظر بنده دچار یک خطای راهبردی شده اند
یزدان پناه با بیان اینکه شاید موضعگیری پاکستان در رابطه با طالبان در رسمیت شناختن این کشور نباشد، تاکید کرد: طالبان پرچم رسمی افغانستان را از صحنه نقشه سیاسی برچیده است و این کشور تا برنگرد به یک روال معمولی و رعایت پروتکلهای رایج در نظام روابط همسایگی دنیا این حکومت را به رسمیت نخواهد شناخت.
وی گفت: تا زمانی که طالبان به اصول و قواعد بین المللی پایبند نباشد به نظر بنده آقای عمرانخان چین اشتباه راهبردی را نخواهد کرد و طالبان را به رسمیت نمیشناسد