محمد صادق کوشکی کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با خبرنگار احزاب خبرگزاری دانشجو، پیرامون مسئله نماز جمعه هفته گذشته تهران و فساد ستیزی ائمه جمعه گفت: ما برای اینکه بدانیم در نماز جمعه چه باید گفت و چه نباید گفت، شاخصی داریم. شاخص ما نه دوستان عدالتخواه هستند و نه علی اکبری است؛ شاخص ما ولی فقیه ماست.
وی اضافه کرد: باید ببینیم ولی فقیه به عنوان یک رهبر و به عنوان یک خطیب چگونه عمل کرده و اگر در جایی ایشان به عنوان یک رهبر و خطیب عملکردی داشتند، آن را ملاک عمل میگذاریم.
کوشکی تصریح کرد: ما اگر خطبههای رهبری را بررسی کنیم، میبینیم که ایشان برخی مواقع حتی در جایگاه رهبری خطبهای را ایراد کردند و در آن به صورت مشخص به مشکلات اشاره کردهاند؛ مثلا در آن زمان به ساخت و ساز در ارتفاعات تهران اشاره و اعتراض کردند.
وی ادامه داد: ایشان در جایگاه رهبر، ولی فقیه و عین حال خطیب جمعه به معضلی که به مسئله زیست محیطی جامعه آسیب میرساند اعتراض کردند و این برای ما شاخص است.
این فعال سیاسی با اشاره به اینکه بیان مصداق در بحث فساد ستیزی تا قبل از محکومیتش، گفت: طبیعتا قانون منع کند که خطیب جمعه از فرد مشخصی نام ببرد البته قبل از اینکه جرم آن فرد ثابت و متهم شده باشد؛ یعنی اگر خطیب جمعه از فردی اسم ببرد و آن را متهم به تخلفی کند که ثابت نشده، جرم است. اما اینکه به مسائل مورد نیاز جامعه اشاره کند، به اشکالات عملکرد دولتها، قوه قضائیه و دستگاههای مختلف اشاره کند و بیان این موضوع جزو وظایفش است.
کوشکی تاکید کرد: اگر بخواهیم ببینیم که آیا علیاکبری درست میگوید یا دوستانی که به ایشان نقد میکنند، باید به الگو و شاخص خودمان مراجعه و بر اساس آن متوجه میشویم که کدام طرف عملکردش درست است.