به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو- محمد حسین طارمی؛ ایران اسلامی ما از همان ابتدای انقلاب تا به حال شاهد اتفاقات و رخدادهایی بوده که هرکدام در جای خود از اهمیت ویژهای برخوردار است که سالها میتوان آثار آن را نظاره کرد. در طول تاریخ خلیج فارس همیشه به عنوان مهمترین و استراتژیکترین منطقه جهان مورد توجه بسیاری از کشورها از جمله کشورهای غربی قرار گرفته است. سالیان درازی است که آمریکاییها صدها مایل با هر بهانهای در این منطقه حاضر و اقداماتی خلاف قانون بینالملل و تجارت دریایی انجام میدهند. حال در این گزارش فلش بکی به اقدامات و شکستهای ابرقدرت پوشالی جهان در خلیج فارس خواهیم زد.
از حمایت علنی از صدام تا حمله علیه ایران
عراق در تابستان سال ۶۶، درست زمانی که رزمندگان ایرانی در عملیات کربلای 5 پیروز و در موضع بالاتری بودند، حملات خود را به ناوگان تجاری و کشتیهای باری به مقصد ایران تشدید کرد. آمریکا به عنوان یکی از شرکای صدام نیز در اواخر جنگ، حمایت از عراق را علنی و به طور مستقیم تهاجم علیه ایران را آغاز کرد.
در ابتدا این حملات به کشتیهای تجاری ایرانی آغاز و دامنه این حملات سپس به نفتکشهای حامل نفت ایران نیز گسترش پیدا کرد. نخستین حمله هوایی به نفتکش اطلس ترکیهای حامل نفت ایران انجام شد. چند ماه بعد بود که دومین نفتکش حامل نفت ایران با نام اسپکمانت یونانی مورد حمله گرفت.
با حمله روز ۲۹ فروردین ۶۳ به کشتی پانامایی جنگ نفتکشها آغاز شد؛ اما موج شدیدتر این حملات در سال ۶۵ و پس از پیروزی ایران در عملیات کربلای ۵ شروع شد. در زمستان ۶۵ و بهار ۶۶ که طی آن ۳۳۳ فروند کشتی مورد حمله عراق قرار گرفتند. ریگان رئیس جمهور وقت آمریکا در نهم تیرماه ۶۶ به ناوگان نظامی آمریکا دستور داد تا کشتیهای نفتی کویت را اسکورت کنند. حالا حضور ناوگان نظامی آمریکا در خلیج فارس بیشتر حس میشد.
شامگاه ۳۱ شهریور سال ۶۶، بالگردهای آمریکایی به کشتی ایران اجر نیروی دریایی حمله کردند که طی آن ۴ نفر شهید و ۴ نفر زخمی و ۱۰ نفر دیگر نیز به اسارت در آمدند؛ اما این اقدام بیجواب نماند و کمتر از یک ماه در ۲۳ مهرماه همان سال نفتکش آمریکایی به نام سانگاری که در سواحل کویت پهلو گرفته بود، هدف موشک قرار گرفت.
انفجار حیثیت آمریکا
عملیات نابودی نفتکش بریجتون یکی از عملیاتهایی بود که ایران بر علیه کشتیهای آمریکایی در خلیج فارس و در خلال جنگ نفتکشها انجام داد. اولین کاروان از نفتکشهای کویتی با پرچم آمریکا و اسکورت کامل توسط ناوگان جنگی این کشور در تیرماه سال ۱۳۶۶ به راه افتادند. این حرکت با یک عملیات سنگین در ابعاد روانی، تبلیغی، سیاسی، نظامی و اطلاعاتی جهت انجام موفّقیتآمیز این اقدام انجام شده بود. نفتکش کویتی اَلرَّخاء (با نام مبدّل بریجتون) در میان یک ستون نظامی به طور کامل اسکورت میشد. این نفتکش، در فاصله ۱۳ مایلی غرب جزیره فارسی، در اثر برخورد با مینهای کار گذاشته شده توسط سردار شهید مهدوی و یارانش، منفجر شد، به طوری که حفرهای به بزرگی ۴۳ مترمربع در بدنه آن ایجاد شد.
واقعه زدن کشتی بریجتون به قدری بزرگ و تاثیرگذار بود که علاوه بر داخل، در خارج از کشور نیز بازتاب فراوانی داشت. دو کتاب «جنگ تانکرها» و «در داخل منطقه خطر» درباره این عملیات، مطالب مفصلی منتشر شده است.
دستگیری تفنگداران آمریکایی کار خدا بود!
باراک اوباما رئیس جمهور وقت ایالات متحده آمریکا روز سه شنبه 22 دی ماه 1394 طی سخنانی در نشست کنگره عنوان کرد که «آمریکا قدرتمندترین کشور روی کره زمین است، دیگران حتی به ما نزدیک هم نیستند، هزینهای که ما برای نیروی نظامی خود میکنیم از جمع بودجه نظامی هشت کشور بعد از ما بیشتر است، نیروهای نظامی ما بهترین جنگجویان در طول تاریخ جهان هستند»؛ اما چند دقیقه پس از سخنرانی او و در حالیکه به فکر تاثیر گذاری سخنانش فکر میکرد، خبر دستگیری 10 تفنگدار آمریکایی تا دندان مسلح در آبهای خلیج فارس و در نزدیکی جزیره فارسی توسط نیروی دریایی سپاه پاسداران خبر ساز شد.
ساعت ۱۶:۳۰ سه شنبه مورخ ۲۲ دی، دو فروند شناور رزمی آمریکایی حامل ۱۰ تفنگدار مسلح که وارد آبهای سرزمینی ما در حوالی جزیره فارسی شده بودند، توسط واحدهای شناوری رزمی منطقه دوم نیروی دریایی سپاه توقیف و به جزیره فارسی منتقل شدند. ۹ نفر از تفنگداران مرد و یک نفر زن بودند که در سه مایلی آبهای سرزمینی جزیره فارسی قرار گرفته بودند.
سردار علی فدوی فرمانده نیروی دریایی سپاه، صبح روز سه شنبه ۲۳ دی، گفت: متاسفانه پس از توقیف شناورهای مزبور شاهد بودیم که نیروی دریایی آمریکا و ناو این کشور برای مدت ۴۰ دقیقه رفتار غیر حرفهای از خود نشان داد و تحرکات هوایی و شناوری را در منطقه داشت که این امر نشان دهنده عدم تعهد آمریکا در رابطه با تامین امنیت و آرامش در منطقه است.
رهبر انقلاب در دیدار با پاسدارانی که متجاوزان آمریکایی را بازداشت کردند، فرمودند: در واقع باید این حادثه را کار خدا دانست که آمریکاییها را به آبهای ما کشاند تا با اقدام بهنگام شما، آنگونه با دستهایی که بر سر گذاشته بودند، بازداشت شوند.
سرنگونی پهپاد ۲۰۰ میلیون دلاری آمریکا توسط سپاه
ساعت ۱۴ دقیقه بامداد پنجشنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۸، پهپاد ۲۰۰ میلیون دلاری «گلوبال هاوک» آمریکا در شرایطی که بر خلاف قوانین هوانوردی، کلیه تجهیزات مربوط به معرفی خود را خاموش کرده بود، در نهایت پنهان کاری، از پایگاه «الظفره» در نزدیکی ابوظبی امارات به هوا برخاست و به حریم هوایی جمهوری اسلامی ایران تجاوز کرد.
این پهپاد متجاوز آمریکایی در ساعت ۰۴:۰۵ بامداد در حوالی منطقه «کوه مبارک» واقع در شرق استان هرمزگان در کرانه دریای عمان، هدف سامانه پدافندی «سوم خرداد» نیروی هوافضای سپاه قرار گرفت و منهدم شد. این اقدام سپاه موجب حیرت متخصصان نظامی جهان شده بود؛ زیرا این پهباد آمریکایی رادار گریز بود و به عنوان دوربردترین پرنده عملیاتی جهان شناخته میشد.
دزدی دریایی در لباس نظامیان آمریکا
درست 12 آبان 1400 یک روز قبل از سالگرد تسخیر لانه جاسوسی، صدا و سیما زیر نویسی مبنی بر اقدام مقتدرانه نیروی دریایی سپاه علیه دزدی دریایی آمریکاییها منتشر کرد. طبق اطلاعیه سپاه پاسداران، در روزهای گذشته آمریکاییها یک نفتکش حامل نفت ایران را در آبهای دریای عمان سرقت کردند و با انتقال محموله نفت به یک نفت کش دیگر، آن را به سوی مقصدی نامعلوم هدایت کردند. اما نیروی دریایی سپاه با اجرای عملیات هلی برن بر روی عرشه نفتکش حامل نفت سرقت شده آن را تصرف و به سوی آبهای سرزمینی ایران هدایت کردند. نیروهای ارتش تروریست آمریکا در ادامه با استفاده از چندین فروند بالگرد و ناو جنگی به تعقیب نفتکش پرداختند، اما با ورود قاطعانه و مقتدرانه نیروی دریایی سپاه ناکام ماندند.
آمریکاییها مجددا برای تقویت توان خود با استفاده از استعداد بیشتر و گسیل چندین ناو جنگی دیگر برای سد کردن مسیر حرکت نفتکش تلاش کردند. آمریکاییها با درک آمادگی و قاطعیت نیروی دریایی سپاه در برابر هر نوع تهدید علیه منافع ملت ایران، از ادامه ماجراجویی منصرف و منطقه را ترک کردند. این عملیات که چند ساعت طول کشید بار دیگر طعم خفت را به آمریکای پوشالی چشاند تا بداند دزدی از هر کس وهر کشوری امکانپذیر نیست.
نهایتا این نفتکش در ساعت ۸ صبح مورخ سوم آبان ماه ۱۴۰۰ در آبهای سرزمینی ایران اسلامی، در لنگرگاه بندر عباس پهلو گرفته است.
به نظر کارشناسان پیام این اقدام این است که آمریکاییها بدانند موازنه جدیدی از قدرت برقرار شده و نباید با مقایسهای کور، کشور جمهوری اسلامی ایران را با سایر کشورها مقایسه کنند. همینطور هم کشورهای دنیا باید بدانند که اقدامات آمریکاییها میتواند مخل و ناقض امنیت کشترانی و تجارت باشد؛ حتی برخی از اقدامات غیر حرفهای نظامیان آمریکا میتواند امنیت دریایی و جهانی را نیز به خطر بیندازد.