علیرضا سلیمی؛ عضو هیئت رئیسه مجلس در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو با اشاره به راهکار کوتاه مدت حل مشکل برق اظهار کرد: در طول ۸ سال گذشته سرمایه گذاری در حوزه برق کم بود که همین امر موجب شد نیاز کشور با مولدهای فعلی تامین نشود.
وی نیاز کنونی برق کشور را ۶۳ تا ۶۵ هزار مگاوات اعلام کرد و افزود: در شرایط کنونی تولید برق کشور حدود ۵۶ تا ۵۷ هزار مگاوات است، بنابراین در بحث تولید از طریق نیروگاهها باید ورود پیدا کرد و در این راستا باید از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کرد چرا که دولت توان ندارد.
نماینده مردم محلات ادامه داد: در بخش انرژی تجدید پذیر برقی که از انرژی خورشیدی گرفته میشود، حدود ۶ هزار مگاوات کل تولید است که در این بخش هم اگر بخواهیم از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کنیم، به دلیل سرکوب قیمت این امر وجود ندارد و لازم است که مابه التفاوت قیمت تمام شده با نرخ دستوری فعلی به تولیدکننده پرداخت شود.
عضو هیئت رئیسه مجلس با بیان اینکه یارانه به عدهای خاص از آحاد جامعه داده میشود، گفت: مابه التفاوت قیمت دستوری با نرخ فعلی باید به ابتدا یا انتهای زنجیره پرداخت شود و در شرایط فعلی واقعیت آن است که یارانه به راس زنجیره پرداخت میشود و همین امر منجر به مصرف بی رویه برق ارزان شده است که بنابر براوردها شاید ۱۰ درصد جامعه هستند که مصرف بی رویه از تولید برق ارزان را دارند.
سلیمی با اشاره به اینکه اصلاحات قیمتی از طریق تعرفه گذاری پلکانی یکی از راهکارهای مدیریت مصرف برق محسوب میشود، بیان کرد: بحث تعرفه گذاری پلکانی یکی از راه حل هاست که در جلسات کارشناسی باید مورد بحث قرار گیرد و در نهایت بهترین گزینه که به مردم و تولید آسیب نزند، انتخاب شود.
این نماینده مجلس، پرداخت کارت یارانه را یکی دیگر از راهکارهای مدیریت مصرف برق اعلام کرد و گفت: در شرایط فعلی پرداخت یارانه به عدهای خاص منجر توزیع ناعادلانه ثروت عمومی شده است که بنابر آمار در سال ۱۶۰ میلیارد دلار یارانه به بخش انرژی داده میشود که با این وجود اولین کشور در پرداخت یارانه انرژی هستیم، درحالیکه با اصلاح مدیریت مصرف از طریق تعرفه گذاری پلکانی باید اقدام به توزیع عادلانه یارانه انرژی کنیم.
عضو هیئت رئیسه مجلس در پایان تصریح کرد: با اصلاح الگوی مصرف علاوه بر جلوگیری از هدر رفت یارانه انرژی، بخش خصوصی نسبت به سرمایه گذاری در این بخش رغبت پیدا میکند، براین اساس تعرفه گذاری پلکانی به عنوان یکی از راهکارهای مدیریت مصرف مطرح شده، اما هنوز جزئیات آن مورد بحث قرار نگرفته است.