به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، علی صالحآبادی عصر دیروز در جلسه دورهای با مدیران عامل بانکها، اظهارداشت: یکی از مطالبات مردم از شبکه بانکی، تسهیل در اعطای تسهیلات است و در این راستا، انتظار میرود شبکه بانکی با توجه به رتبه اعتباری متقاضیان، شرایط سهل تری را در خصوص سازوکار اعطای تسهیلات خرد به متقاضیان دارای رتبه اعتباری مناسب درنظر بگیرد.
وی با اشاره به اینکه مفروضات طرح شده برای تدوین قانون بودجه سال آینده توسط دولت، مطلوب است و پیش بینی میشود شاهد بهبود در شرایط اقتصاد کلان کشور باشیم، افزود: باید این موضوع درنظر گرفته شود که تکالیف قانونی که برای بانکها در نظر گرفته میشود، قابلیت اجرا داشته و بانکها بتوانند بهطور کامل تکالیف مربوطه را اجرا کنند تا رضایت ذینفعان از عملکرد شبکه بانکی بهبود یابد و در این راستـا، مشارکت فعالانه شبکه بانکی در کنار بانک مرکزی، ضروری است.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به ناترازی برخی بانکها، تأکید کرد: بانک مرکزی نسبت به موضوع اضافه برداشت بانکها از بانک مرکزی، همواره حساسیت داشته و رفع این مشکل که درخصوص برخی بانکها، به ناترازی مزمن تبدیل شده است را در دستور کار دارد و در این زمینه، اهتمام ویژه بانکهای ذیربط ضروری است.
رئیس شورای پول و اعتبار با اشاره به ضرورت تقویت بازار پول و سرمایه و هم افزایی هرچه بیشتر بین این دو بازار در راستای رفع نیاز بنگاههای اقتصادی به منابع مالی تصریح کرد: بازار سرمایه در کنار شبکه بانکی، میتواند نقش قابل توجهی در تأمین مالی بنگاههای اقتصادی ایفا کند و از این رو، همکاری و همافزایی بازار پول و بازار سرمایه باید تقویت شود.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به شرایط ارزی کشور گفت: ارزش معاملات ارز در سامانه نیما در ۷ ماهه امسال معادل کل سال ۱۳۹۹ بوده است و در بازار متشکل ارزی نیز حجم معاملات تاکنون معادل ۱.۱ میلیارد دلار بوده است که نشان از بهبود شرایط ارزی کشور است و پیش بینی میکنیم همین روند رو به رشد تا پایان سال نیز ادامه داشته باشد.
صالح آبادی در پایان، بر همفکری و تعامل مستمر بانک مرکزی با بانک ها، به ویژه در فرآیند وضع مقررات و بخشنامهها، با هدف ارتقاء عملکرد شبکه بانکـی تأکید کرد.
در این نشست، مدیران عامل بانکها و موسسات اعتباری نیز به طرح دیدگاهها و نقطه نظرات خود پیرامون موضوعات مرتبط با شبکه بانکی پرداختند.