به طور کلی وبسایتها و فروشگاههای اینترنتی، برای توسعه و رونق کسب و کار خود، به دنبال تجهیز پلتفرم خود به ابزارهای نوین دنیای دیجیتال از جمله انواع درگاه پرداخت اینترنتی هستند.
درگاههای پرداخت الکترونیکی را میتوان نقاط مجازی فروش نامید این نوع پرداخت بدون حضور فیزیکی کارت صورت میگیرد. خریدهای اینترنتی از طریق درگاه پرداخت انجام میشود. هر شرکت و سازمانی برای فروش محصولات و خدمات خود از طریق اینترنت و سایت مخصوصش میتواند یک درگاه پرداخت الکترونیک تهیه کند. امروزه نیز هر شخص یا کسب و کار فعال در شبکههای اجتماعی با استفاده از سرویس لینک پرداخت نیز میتواند درگاه شخصی خود را داشته باشد و کانالهای فروش خود را به شبکه پرداخت آنلاین کشور متصل نمایند.
پیش از هر چیز باید توضیح بدهیم که اصولا دو نوع درگاه پرداخت اینترنتی وجود دارد؛ نخست درگاه پرداخت مستقیم که شرکتهای موسوم به PSP آنها را ارائه میکنند و متقاضیان میتوانند برای دریافت درگاه پرداخت مستقیم به سایت شاپرک مراجعه کنند و در آنجا با 12 شرکت PSP آشنا شوند.
دوم درگاه پرداخت واسط است که توسط شرکتهای پرداخت یار به متقاضیان ارائه میشود. مراحل دریافت درگاه پرداخت اینترنتی، از شرکتهای PSP و پرداختیاری متفاوت و هر کدام دارای مزایا و معایبی میباشد. با توجه به دانش فنی، هزینه، نوع کسب و کار و زمانی که دارید میتوانید تصمیم بگیرید از کدام شرکت برای دریافت درگاه پرداخت اقدام نمایید. در ادامه تلاش میکنیم، مراحل دریافت و مدارک مورد نیاز برای دریافت هرکدام از این درگاههای اینترنتی را شرح بدهیم.
پیش از توضیح دربارهی نحوهی دریافت درگاه پرداخت اینترنتی، بهتر است اندکی نیز دربارهی مکانیزم این سرویس نوین توضیح بدهیم.
تصویر بالا نشان میدهد، پرداخت یار، سامانه شاپرک، شرکتهای ارائه دهنده درگاه پرداخت چگونه با هم در ارتباط هستند تا بستر پرداخت الکترونیک در ایران را فراهم کنند.
در فرآیند خرید اینترنتی، خریدار ابتدا محصول یا خدمات مورد نظرش را انتخاب میکند و سپس با کلیک کردن بر روی گزینهی پرداخت وارد صفحهی درگاه پرداخت میشود. در این صفحه، خریدار با داشتن شماره کارت ۱۶ رقمی عضو شتاب و رمز پویا میتواند فرآیند خرید خود را تکمیل نماید.
پس از انجام فرایند پرداخت، اطلاعات پرداخت به سایت فروشگاه برمیگردد. سایت فروشگاه موظف است دریافت این اطلاعات و اطمینان از مشاهده رسید توسط مشتری را اعلام نماید.
بنابراین درگاه پرداخت، از جمله سرویسهای مهم و اثرگذار در تجربهی مشتری از خریدی آسان و امن خواهد بود و هرچه فرایند پرداخت در سایتها ساده تر باشد، مشتری تجربه بهتری از خرید اینترنتی خود خواهد داشت.
برای دریافت درگاه پرداخت مستقیم، همانطور که پیشتر اشارهای نمودیم، ابتدا باید با مراجعه به سایت شاپرک یکی از ۱۲ شرکت PSP معتبر را انتخاب کرده و پس از ورود به سایت شرکت مورد نظر، فرم درخواست درگاه پرداخت را تکمیل نمایید تا تقاضای شما به جریان بیافتد.
اما به منظور دریافت درگاه پرداخت مستقیم از شرکتهای PSP باید الزاماتی را رعایت نمود که در ادامه به آنها اشاره خواهیم نمود.
نکات کلی که در بالا به آنها اشاره نمودیم، در واقع اغلب مربوط به اشخاص حقیقی است که قصد دارند کسب و کار خود را مجهز به درگاه پرداخت مستقیم نمایند. در ادامه به شرح مدارک مورد نیاز اشخاص حقوقی میپردازیم که متقاضی دریافت این سرویس هستند.
با این اوصاف پر واضح است که درگاه پرداخت مستقیم، اصولا مراحل ادارای نسبتا طولانی و زمانبری دارد. اما در سالهای اخیر با روی کار آمدن شرکتهای پرداختیار و شرکتهای معتبری که در زمینه خدمات پرداخت فعالیت میکنند، این روند طولانی و پیچیده برای کسب و کارهای کوچکتر آسان و کوتاه شده است. در ادامه به تشریح مراحل دریافت درگاه پرداخت واسط برای متقاضیان میپردازیم.
برای دریافت درگاه پرداخت واسط ابتدا یکی شرکتهای ارائه دهنده درگاه پرداخت، مانند رایان پی را انتخاب کرده و به سایت آن مراجعه نمایید.
ما در اینجا مراحل ثبت نام درگاه پرداخت رایان پی را شرح میدهیم که پس از طی کردن مراحل زیر، درگاه پرداخت واسط دریافت خواهید کرد.
برای نصب درگاه پرداخت رایان پی نیز احتیاجی به دانش خاصی در این زمینه نخواهید داشت و به سادگی میتوانید درگاه پرداخت را بر روی سایت وردپرس / ووکامرس نصب و راهاندازی نمایید.
تسویه در درگاه پرداخت مستقیم به صورت روزانه و بر اساس سیکل شاپرک روز بعد از واریزی میباشد.
عملیات تسویه حساب در درگاه واسط به نوع قرار داد با شرکتهای ارائه دهنده خدمات پرداخت بستگی دارد، که تسویه آنی تا با سه روز تاخیر انجام میشود. تسویه درگاه پرداخت رایان پی بصورت اتوماتیک و روزانه میباشد که در ایام تعطیل نیز انجام میگردد.
بله، در حالت عادی استفاده از یک درگاه پرداخت برای کسب وکارها کافی است، ولی در شرایطی که شما دارای تعداد تراکنش بالا هستید و میخواید شرایط پرداخت متفاوتی برای کاربران خود فراهم کنید، میتوانید از چند شرکت ارائه دهنده درگاه پرداخت، خدمات دریافت کنید.