به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با گسترش فناوری های نوین در حوزههای پژوهشی مغز، افق های جدید به روی سازمان ها، ستادها و آزمایشگاههای این حوزه گشوده شده است. یکی از مهمترین این افق ها، ایجاد تعاملهای بسیار با جامعه جهانی در این حوزه است تا جایی که هم اکنون ایران در تعامل فناورانه با دنیا در حوزه تحقیقات جهانی مغز همکاری دارد.
حضور نماینده ایران در کمیته مرکزی ایبرو
دامنه این فناوریهای نوین به اندازهای گسترش یافته که سازمان تحقیقات جهانی مغز (ایبرو) در انتخابات اخیر خود، پس از گذشت بیش از ۱۲ سال، نمایندهای از کشورمان را برای عضویت در کمیته مرکزی این سازمان در منطقه آسیا و اقیانوسیه برگزید.
عباس حق پرست استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دبیر انجمن علوم اعصاب ایران را به عنوان نماینده جدید ایران و یکی از اعضای کمیته مرکزی منطقه آسیا و اقیانوسیه این سازمان برای مدت سه سال انتخاب و معرفی کرد.
ایران از سال ۱۹۹۸ با سازمان جهانی مغز همکاری دارد و انجمن علوم اعصاب کشورمان یکی از اعضای دائمی این سازمان جهانی غیرانتفاعی است.
در کمیته آسیا و اقیانوسیه سازمان تحقیقات جهانی مغز علاوه بر نماینده کشورمان، نمایندگانی از کشورهای ژاپن، هند، مالزی، نیوزیلند، مغولستان و کره جنوبی نیز حضور دارند.
بالاترین جایگاه در حوزه تحقیقات جهانی مغز
کمیتههای مرکزی سازمان تحقیقات جهانی مغز با ترکیبی از هشت نماینده از کشورهای مختلف از مناطق جهان در قالب یک تشکل اصلی در امر سیاست گذاری، مدیریت و هماهنگی با سازمان مرکزی در حوزه علوم اعصاب همکاری و فعالیت دارند.
سازمان تحقیقات جهانی مغز به عنوان بالاترین جایگاه در حوزه تحقیقات جهانی مغز در امر توسعه، ترویج و فرهنگ سازی و نیز فعالیتهای پژوهشی در حوزههای علوم اعصاب در مناطق آسیا و اقیانوسیه، آفریقا، اروپا و آمریکای شمالی و جنوبی فعالیت داشته و مقر آن در آمریکا است.
ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با حمایت از مراکز علمی حوزه مغز زمینههای توسعه این دانش جهانی را فراهم آورده است.
مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری