به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، هزاران نفر از مردم عراق امروز با برپایی تظاهرات در نزدیکی منطقه حفاظت شده الخضراء (سبز) خواهان ابطال نتیجه انتخابات اخیر این کشور شدند.
معترضان با شعار جمعة الصمود (جمعه پایداری) به خیابانهای بغداد آمدند و در مخالفت با نتیجه اعلام شده از سوی کمیساریای عالی انتخابات شعار سر میدهند.
جمعی از تظاهراتکنندگان هم تلاش داشتند موانع بتنی مقابل منطقه سبز را برداشته و وارد آنجا شوند که با ممانعت نیروهای امنیتی الحشد الشعبی شدند.
شیوخ عشایر عراق هم بخشی از شرکت کنندگان در تجمع امروز بغداد بودند که بار سر دادن شعار حمایت خود را از مقاومت اعلام کردند.
کمیته برگزاری تظاهرات در مخالفت با نتیجه انتخابات عراق با صدور بیانیهای تاکید کرد که بروز تقلب در انتخابات واقعیتی است که معترضان نسبت به آن کوتاه نخواهند آمد.
به گزارش موازین نیوز، در بیانیه این کمیته آمده است: مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق چه در همدست شدن با طرفهای بیگانه برای تقلب در انتخابات و چه با تشکیل کمیتههایی که حقیقت را کتمان میکنند، درصدد است خون شهدایی را که در دفاع از حق ریخته شده است، پایمال کند.
در ادامه بیانیه آمده است: کمیساریای غیرمستقل انتخابات هم با پافشاری برای اعلام نتایج نهایی انتخابات به شکایتها و شواهد دال بر فساد و تقلب در انتخابات اهمیتی نداد و خواستههای مردم مظلوم را به دلیل تقلب نادیده گرفت.
کمیته برگزاری تظاهرات در اعتراض به نتیجه انتخابات عراق تصریح کرد: امید به صداقت و عدالت قوه قضاییه شجاع عراق برای بازگرداندن حق به صاحبانش و برملا شدن هویت قاتلان معترضان، امید بزرگی برای تحقق عدالت و رعایت انصاف نسبت به صاحبان حق است.
این کمیته ضمن تاکید بر مخالفت قاطع خود با نتیجه کمیته حقیقتیاب در پرونده کشتار معترضان مسالمت جو و آتش زدن خیمههای تحصن آنها در نزدیکی منطقه سبز بغداد گفت: خون اینها هدر نخواهد رفت و خورشید پشت ابر نمیماند.
کمیته مذکور بر جوانان تحصن کننده در اعتراض به نتیجه انتخابات در بغداد درود فرستاد و گفت: ما در جمعه مقاومت دست شما را میفشاریم و شما را به صبر و پایداری دعوت میکنم چرا که پیروزی نزدیک است.
انتخابات پارلمانی در ۱۸ مهر ماه برگزار شد و پس از اعلام نتایج بسیاری از گروههای سیاسی معتقد به تقلب گسترده بودند تا جایی که در ورودیهای منطقه سبز تحصن و درگیری رخ داد. کمیته هماهنگی شیعیان عراق موسوم به «الاطار التنسیقی» شامل احزاب و گروههای شیعه شامل ائتلاف «الفتح»، «دوله القانون»، «عصائب اهل الحق» به اضافه «کتائب حزبالله» و دیگر جریانهای شیعی است که بیشترین انتقاد و اعتراض را به این نتایج داشت.