به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «فلیپو گرندی» کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان اظهار داشت خشگسالی، گرسنگی، فقر و کمبود مواد سوختی باعث شده که افغانستان در معرض مهاجرت گسترده داخلی و خارجی قرار گیرد.
وی تاکید کرد برای جلوگیری از موج روزافزون مهاجرت در افغانستان، تضمین فعالیت اقتصادی، ادامه خدمات و از سرگیری جریان پول نقد در این کشور ضروری است.
رسانههای افغانستان نیز در گزارشهایی نوشتند همه روزه تعداد زیادی از افغانها برای مهاجرت به کشورهای دیگر راهی ایران میشوند.
درادامه این مطلب اضافه شده است ایران و ترکیه به دلیل قرار گرفتن در مسیر ترانزیت به اروپا بیشتر مورد توجه مهاجران قرار میگیرند.
«غلام علی رسولی» یک کارشناس افغان گفت مهاجران به علت مسدود بودن مسیر پاکستان و آسیای میانه برای مهاجرت به اروپا ترجیح میدهند که از طریق ایران راهی کشورهای دیگر شوند به همین علت همه روزه تعداد زیادی از پناهجویان افغان به ایران سرازیر میشوند.
وی اظهار داشت تعداد زیادی از مهاجران پس از سفر به ایران به علت نزدیکی فرهنگی و زبانی از ادامه مسیر به سوی ترکیه و اروپا منصرف میشوند.
موج جدید مهاجرت از افغانستان همزمان با سقوط ارزش پولی این کشور، مشکلات اقتصادی، بیکاری، فقر و گرسنگی افزایش یافته است.
همه روزه هزاران نفر از مردم افغانستان با تجمع درمقابل سفارتخانهها و کنسولگریهای خارجی خواستار صدور روادید برای خروج از کشور میشوند.
هرچند هفته گذشته ملاهبتالله آخوندزاده، رهبر طالبان از استانداران این کشور خواست با همکاری علما، مردم و خانوادهها را از ترک کشور منصرف کنند، اما همچنان موج پناهجویان برای خروج از این کشور در حال افزایش است.