گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو؛ در روزهای جنگ تحمیلی، درحالی که تمامی کشورهای دنیا در مقابل ما قرار داشتند و مشغول کمک رسانی به صدام حسین حسین بودند، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در کنار ارتش، به تنهایی از پس دشمنان برآمدند و بعد از ۸ سال مجاهدتی شکوهمندانه، پیروزی ایران را در این جنگ نفسگیر اعلام کردند. بعد از آن نیز رویکرد دشمن از جنگ تسلیحاتی به جنگ اقتصادی تغییر کرد و سپاه پاسداران مبتنی با آن، علاوه بر حفظ رویکرد نظامی، فعالیتهای جدیدی را به وظایف خود افزود.
به طوری که سال ۱۳۶۸، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا با هدف بازسازی خرابیهای حاصل از جنگ کار خود را آغاز کرد و حالا در این روزهای تحریم، به مقاومت اقتصادی میپردازد و با ساخت و افتتاح پروژههای بزرگ و زیرساختی، به یاری هموطنان میرسد. این درحالی است که در سالروز تشکیل قرارگاه خاتم الانبیا نیز قرار داریم و این نهاد در ابتدا فقط اقدام به ساخت حدود ۱۰۰ کیلومتر از بزرگراه تهران-ساوه پرداخته بود و حالا شاهد افتتاح هر روز پروژههای عمرانی و صنعتی این قرارگاه سازندگی در کشور هستیم.
با توجه به مسائل مطرح شده، سردار سیدحسین هوش السادات؛ فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) با ما به گفتگو پرداخته است که در ادامه تقدیم میشود.
با توجه به اینکه دولت، قوه قضاییه و مجلس یک دست شدند و به برداشت ما تعاملات قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا با دولت بهتر شده است. با توجه به طلبهایی که قرارگاه از دولت دارد، در وصول مطالبات بهبودی حاصل خواهد شد؟
بخشی از این مطالبات با توجه به حجم گردش مالی قرارگاه و حجم قراردادهایی که با دولت داریم، بخشی از ان طبیعی است و بخش دیگر هم بیش از اندازه طولانی شده است. ما از وضعیت دولت هم با خبریم و سعی کردیم تنوعی در وصول مطالبات داشته باشیم و فقط به دنبال پول نقد نباشیم که از جمله میتوان به املاک اشاره کرد. این موضوع دولت هم که اشاره کردم، کل بخشهایی که وجود داردند مانند خود دولت، شهرداریها است و مطالبات ما فقط از دولت نیست. بخشی از این طلبها در قالب سهام دریافت خواهد شد و بخشی دیگر نیز در قالب تهاتر نفت شکل خواهد گرفت و درواقع تنوعی در مطالبات داشته باشیم که بتوانیم آنها را نقد کنیم.
برنامهای برای تعامل و همکاری قرارگاه با دولت در جهت ساخت یک میلیون واحد مسکن وجود دارد؟
در این حوزه نیز با توجه به تفاهمنامهای که در حضور رئیس جمهور محترم امضا شد، یک میلیون واحد مسکن را قرارگاه امام حسن مجتبی برای محرومین و نیازمندان تعریف کردند تا ساخته شود و ۱۰۰ هزار واحد هم در قرارگاه که اشاره کردم. ما در قرارگاه، بیشتر به دنبال موضوع صنعتی سازی هستیم و اگر بتوانیم این کار را به نتیجه برسانیم، بخش ادامه کار که ۴ میلیون واحد است، از آن ظرفیتهای باقی مانده هم کار را بگیریم و به انجام برسانیم. در همان یک میلیون واحد هم در صورت امکان به سپاه کمک کنیم.
با توجه به اینکه شعار دولت آقای رئیسی مردمی کردن اقتصاد و کمک گرفتن از مردم است، در این حوزه، آیا از طرف قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا برای استفاده از همین ظرفیت، در بازار سرمایه از طریق صندوق پروژه، برنامهای وجود دارد. درواقع برنامهای وجود دارد که از طریق صندوق پروژه و از محل مشارکت مردمی تامین مالی صورت بگیرد؟
در لایحه بودجه سال جاری، ردیفی گنجانده شد که قرارگاه از طریق فروش اوراق مشارکت، ۲ هزار میلیارد تومان سرمایه جذب کند و به سرمایه گذاری در پروژهها بپردازد تا پروژههای نیمه تمام تکمیل شود. روال اداری کشور شرایط پیچیدهای دارد. در این مقطع تغییر با دولتها هم مواجه شدیم، ولی با استقرار دولت جدید، کار درحال پیگیری است و امیدواریم بتوانیم از طریق بورس، این اوراق را عرضه کنیم و مردم خریداری کنند تا در این پروژهها مشارکت داشته باشند. ایجاد صندوق پروژه در قرارگاه در حال مطالعه است و یکی از روشهای تامین منابع مالی برای پروژهها همین موضوع خواهد بود.