کد خبر:۹۸۵۱۶۱

شقاقی: ۱۰هزار نفر با ارز ۴۲۰۰ تومانی ابرثروتمند شدند

یک کارشناس اقتصادی گفت: ارز ۴۲۰۰تومانی ۵۰۰ هزار میلیارد تومان رانت ایجاد کرد و یک اقلیت حدود ۱۰هزار نفری را به ابرثروتمند تبدیل کرد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مهدی رعنایی مدیرکل دفتر بخش عمومی وزارت امور اقتصادی و دارایی در برنامه تیتر امشب با بیان این‌که ارز ترجیحی اختلال‌های مختلف در همه سطوح اقتصادی کشور ایجاد کرده است، گفت: از سال 96 تا سال 1400 تورم عمومی 219 درصد بود، اما رشد قیمت در اقلامی که از ارز ترجیحی استفاده برده‌اند از متوسط تورم عمومی بیشتر بوده و حدود 270 درصد بوده است، مثلاً تورم گوشت 262 درصد و مرغ 282 درصد بوده است.

رعنایی گفت: با ارز ترجیحی و با این شیوه تخصیص ارز، هم به تولیدکننده لطمه می‌زنیم هم به مصرف‌کننده و هم بازار سیاه را تقویت می‌کنیم.

مدیرکل دفتر بخش عمومی وزارت امور اقتصادی و دارایی گفت: یکی می‌گفت "ما با ارز ترجیحی تاجران و تولیدکنندگان را به مجرم و متهم قضایی تبدیل کردیم".

رعنایی تأکید کرد: یکی از تبعات ارز ترجیحی شکل گرفتن قاچاق معکوس بود.

وحید شقاقی ـ کارشناس مسائل اقتصادی نیز با بیان این‌که نظام چندنرخی ریشه فساد است گفت: اتخاذ سیاست تخصیص ارز ترجیحی، هنوز هم برای من جای سؤال دارد، خیلی‌ها ارز ترجیحی گرفتند و از کشور خارج شدند و دیگر برنگشتند، برخی هم ارز ترجیحی گرفتند و با آن کالای غیرضروری وارد کردند، بعضی‌ها هم کالا با ارز ترجیحی وارد کردند و با نرخ آزاد به مردم دادند.

شقاقی با بیان "از سال 97 که این سیاست شروع شد من بار‌ها درباره آن هشدار دادم" گفت: ارز 4200تومانی یک اقلیت حدود 10هزارنفری را به ابرثروتمند تبدیل کرد.

این کارشناس اقتصادی گفت: الآن به‌علت همین ارز ترجیحی و نظام چندنرخی، هفت دهک درآمدی تحت فشار سنگین اقتصادی هستند.

شقاقی گفت: ارز 4200تومانی؛ 500 هزار میلیارد تومان رانت ایجاد کرد و در اختیار 10 هزار نفر قرار گرفت، به‌نظرم قوه قضائیه باید خائنانی را که از این سیاست سوءاستفاده کردند و بهره بردند شناسایی و محاکمه کند و اموال کشور را به مردم برگرداند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار