به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، دادگاه فدرال عراق که قرار بود، دیروز (یکشنبه، ۲۶ دسامبر)، حکم خود در خصوص رسیدگی به مطالبه ابطال انتخابات را اعلام کند، بار دیگر صدور این حکم را به تاخیر انداخت.
دادگاه فدرال عراق، دیروز از به تعویق افتادن جلسه رسیدگی به پرونده شکایت هادی العامری، رئیس ائتلاف الفتح در خصوص تقلب و دستکاری در نتایج انتخابات و درخواست او برای ابطال آن خبر داد.
به اعلام پایگاه خبری «دجله»، یک منبع آگاه قضایی در این دادگاه تصریح کرد که دلیل به تاخیر افتادن این امر، مصادف شدن این روز با تعطیلی به دلیل عید میلاد مسیح است و قرار است بررسی این موضوع در روز دوشنبه (امروز، ۲۷ دسامبر) صورت گیرد.
این سومین بار است که صدور حکم دادگاه فدرال عراق، برای رسیدگی به مطالبه ابطال انتخابات به تاخیر میافتد. دادگاه فدرال عراق پس از دریافت ادله و اسناد ارائه شده در خصوص تقلب در انتخابات، قرار بود که ۱۳ دسامبر گذشته، حکم خود را صادر کند، اما این امر را به دلیل بررسی دقیقتر مدارک و مستندات به ۲۲ دسامبر موکول کرد و در روز ۲۲ دسامبر اعلام شد که حکم نهایی چهار روز دیگر یعنی در ۲۶ دسامبر (دیروز) صادر خواهد شد.
قیس الخزعلی دبیر کل جنبش «عصائب اهل الحق» عراق دیروز خبر داد که اخبار درز کرده حاکی از این است که نتایج انتخابات، دوشنبه هفته جاری، تأیید خواهد شد.
شبکه خبری العهد به نقل از الخزعلی گزارش داد: «سفیر آمریکا [در عراق]، ۲۵ دسامبر (چهارم دی ماه) را به عنوان روز تأیید نتایج انتخابات تعیین کرده بود».
وی با بیان اینکه دادگاه فدرال، زیر فشارهای خارجی قرار دارد، تصریح کرد: «اگر بررسی شکایتها، در توان دادگاه [فدرال]نبود، باید از جلسه نخست این مسأله را اعلام میکرد».
این مسئول عراقی افزود که گزارش شرکت آلمانی، دروغ کمیساریای انتخابات و نماینده سازمان ملل را بر ملا میکند و دستگاه «۱۰۰۰-C» عامل تقلب در انتخابات است. این دستگاه، هدیهای از سوی جنین پلاسخارت نماینده سازمان ملل در عراق بوده است، هیچ نهاد حکومتی، با بررسی دستگاه مذکور، موافقت نکرد.
وی با اشاره به اینکه نتایج انتخابات، باطل است، تصریح کرد، کارشناسان و دانشگاهیان عراقی باید این دستگاه را بررسی کنند.
انتخابات پارلمانی عراق در ۱۸ مهر ماه برگزار شد و پس از اعلام نتایج بسیاری از گروههای سیاسی معتقد به تقلب گسترده بودند تا جایی که در ورودیهای منطقه سبز تحصن و درگیری رخ داد. کمیته هماهنگی شیعیان عراق موسوم به «الاطار التنسیقی» شامل احزاب و گروههای شیعه شامل ائتلاف الفتح، «دوله القانون»، «عصائب اهل الحق» به اضافه «کتائب حزبالله» و دیگر جریانهای شیعی است که بیشترین انتقاد و اعتراض را به این نتایج داشت.
شمارش آرا در انتخابات عراق به صورت الکترونیک انجام شد؛ اما کمیساریای عالی مستقل انتخابات در روز انتخابات نیز اعلام کرد به منظور اطمینان از نتایج شمارش الکترونیک، آراء برخی مراکز را به قید قرعه به صورت دستی شمارش خواهد کرد و با شمارش الکترونیکی آراء مقایسه خواهد کرد. پس از شمارش دستی آراء در این شعب اخذ رأی، کمیساریا از انطباق کامل شمارش آرای دستی و الکترونیکی خبر داد؛ مسألهای که با اعتراض مجدد ائتلافهای سیاسی و طرفداران آنها همراه شد.
برخی سیاستمداران عراقی نیز با تایید نفوذ امارات، انگلیس و آمریکا در انتخابات اخیر این کشور، فرضیه دستکاری و دخالت این طرفهای خارجی در نتایج انتخابات پارلمانی اخیر را تأیید کردند.
هادی العامری رئیس ائتلاف الفتح عراق پس از اعلام نتیجه انتخابات بیانیهای صادر و تأکید کرد: «به هر قیمتی که شده، ما این نتایج ساختگی را نمیپذیریم و از آرای نامزدهای خود و رأیدهندگانمان با تمام قدرت دفاع خواهیم کرد»
کمیساریای انتخابات عراق پس از اعلام نتیجه اولیه در پاسخ به حدود ۱۴۰۰ درخواست تجدیدنظر از سوی نامزدها و جناحهای سیاسی، بازشماری آرای ۲۰۰۰ حوزه انتخاباتی را آغاز و چندی پیش اعلام کرد که شمارش دستی آراء تمامی حوزهها پایان یافته و تطابق کامل با نتایج الکترونیکی آراء دارد یا به عبارتی هیچ تقلبی در انتخابات صورت نگرفته است.
علاوه بر شکایت کمیته هماهنگی احزاب شیعی عراق موسوم به چارچوب هماهنگی، ائتلاف «الوطنیه» به ریاست «ایاد علاوی» نیز اخیرا با ارائه شواهدی اعلام کردند که در روند انتخاباتی این کشور تقلب شده است.