آخرین اخبار:
کد خبر:۹۸۶۳۹۱
کی‌یف:

روسیه در روابط اوکراین و ناتو دخالت نکند

وزارت خارجه اوکراین با انتقاد از اقدام دولت آلمان در جلوگیری از فروش تسلیحات ناتو به این کشور، گفت روسیه هم حق ندارد در روابط کی‌یف با ناتو ایفای نقش کند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «دمیترو کولِبا» وزیر خارجه اوکراین اقدام آلمان در مسدود کردن فروش تسلیحات سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به این کشور را محکوم کرد.

کولبا در مصاحبه با یک خبرگزاری اوکراینی گفت ممانعت آلمان از دستیابی کی‌یف به تسلیحات از طریق سیستم ناتو غیرقابل قبول است و اوکراین در تلاش است تا این محدودیت‌ها را حذف کند.

به نوشته وبگاه «ریانووستی»، وی در این‌باره اظهار داشت: «برای من، این اساساً یک موضوع سیاسی است، زیرا هیچ محدودیتی وجود ندارد، هیچ تحریمی برای تجارت و فروش اسلحه به اوکراین وجود ندارد. ما در بازار بین‌المللی تسلیحات مشارکت می‌کنیم، پس هر محدودیتی که توسط کشور‌ها تعیین می‌شود، نه به دلایل قانونی یا امنیتی بلکه دلایل سیاسی دارد».

این مقام اوکراینی با با بیان اینکه کی‌یف در تلاش است تا چنین محدودیت‌هایی را حذف کند، تصریح کرد: «من فکر می‌کنم در روابط با آلمان چنین محدودیت‌هایی با روح و ماهیت روابط دوجانبه ما مطابقت ندارد. ما بی سر و صدا روی این موضوع کار می‌کنیم. فقط می‌خواهم ثبت کنم که این وضعیت را غیرقابل قبول می‌دانیم».

بر اساس این گزارش، کولبا در بخش دیگری از صحبت‌هایش تاکید کرد که روسیه حق ندارد در روابط این کشور با ناتو دخالت کند.

به نوشته ریانووستی، وی در این‌باره توضیح داد: «امکان دادن هرگونه نقشی به روسیه در روابط بین اوکراین و ناتو وجود ندارد. این نقش نمی‌تواند پیشینی باشد».

وزیر خارجه اوکراین همچنین در ارزیابی احتمال توافق بزرگ بین روسیه و آمریکا، مدعی شد چنین اتفاقی یک «تخیل و فانتزی غیر علمی» است».

بر این اساس، کولبا ادعا کرد: «توافق‌های نقطه‌ای (بین ایالات متحده و فدراسیون روسیه) ممکن است؛ با این حال، توافق‌های بزرگ با روسیه نمی‌تواند وجود داشته باشد، زیرا سؤالات زیادی در آن وجود دارد. پس اگر اجازه شکل‌گیری نوعی را بدهیم، پس این بسته هرگز شکل نمی‌گیرد، زیرا دائما رشد می‌کند و پیچیده‌تر می‌شود. معامله بزرگ بین غرب و روسیه یک داستان غیرعلمی است».

او پیش از این نیز با بیان اینکه کشورش مدت‌ها به شرایط ناتو برای عضویت پایبند بوده، گفت، اما تاکنون پاسخ روشنی درباره پیوستن کی‌یف به این ائتلاف نظامی دریافت نکرده‌اند. 

دولت اوکراین به بهانه مبارزه با استقلال‌طلبان در نواحی شرقی این کشور، طی سال‌های اخیر به استقرار نیرو‌ها و تجهیزات سنگین و نیمه‌سنگین نظامی در مجاورت مرز‌های روسیه پرداخته است. در مقابل، ارتش روسیه نیز بخشی از نیرو‌های نظامی خود را به‌منظور آمادگی برای اقدامات تحریک‌آمیز کی‌یف و متحدانش در مرز‌های غربی مستقر کرده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار