به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو به دنبال شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مقطعی بسیاری از فعالیتها و مشاغل به سبب وجود این بیماری منحوس، نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران نیز دو سال پیاپی برگزار نشد؛ اما مسئولان امر در پی برگزاری نمایشگاه کتاب به صورت مجازی برآمدند تا خسارات وارده به صنعت نشر کشور به دلیل گسترش کرونا جبران شود.
از این رو «اولین نمایشگاه مجازی کتاب تهران» در سال ۱۳۹۹ برگزار شد تا مخاطبان از سراسر ایران بتوانند از این نمایشگاه بازدید کرده و کتاب بخرند. پس از آن نیز پانزدهمین نمایشگاه کتاب استان اصفهان (اولین نمایشگاه مجازی کتاب استان اصفهان) اجرا شد و اکنون نیز هفدهمین نمایشگاه کتاب استان آذربایجان غربی (نمایشگاه مجازی کتاب) در حال برگزاری است و بناست به زودی در نیمه اول بهمنماه سال جاری «دومین دوره نمایشگاه مجازی کتاب تهران» نیز برگزار شود.
در کنار دسترسی آسان مردم سراسر کشور به کتاب، صرفهجویی در وقت و هزینه، توجه به مخاطبان و خوانندگان کتاب دور از مراکز استانها و... یکی از نکات و ویژگیهای مثبت و حائز اهمیت برگزاری نمایشگاه کتاب به صورت مجازی ارسال رایگان کتابهای خریداری شده از سوی مخاطبان به آدرس مورد نظر آنهاست که این امر با حمایت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران میسر شد.
پس از برگزاری اولین نمایشگاه مجازی کتاب استان اصفهان مسئولان جهت ارتقای سطح کمی و کیفی برگزاری نمایشگاههای کتاب به صورت مجازی در پی آن برآمدند تا از خریداران نمایشگاه مجازی کتاب استان اصفهان نظرسنجی انجام دهند. در این راستا به مجموع مخاطبانی که از این نمایشگاه، کتاب تهیه کردند پیامکی حاوی لینک نظرسنجی ارسال شد که ۹۲ درصد از مجموع مشارکتکنندگان این نظرسنجی، خدمات پست، زمان ارسال و کیفیت تحویل کتابهای خریداری شده را مطلوب ارزیابی کردند.