آخرین اخبار:
کد خبر:۹۸۸۳۹۰

شمارش تردد‌ها با فناوری پردازش تصویر سرعت گرفت

فناوری هوش مصنوعی اکنون در اصلاح روند‌های زمان‌بر و پرحجم تحولی ایجاد کرده به طوری‌که مدیریت ترافیک شهری و جاده‌ای در حداقل زمان، ممکن شده است.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به کمک هوش مصنوعی، سامانه‌ای طراحی و تجاری‌سازی شده است که می‌تواند تردد هر خودرویی را مورد بررسی قرار داده و با تحلیل داده‌ها، اطلاعات زیادی را در اختیار بهره‌برداران قرار دهد.

بهزاد قیومی، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان روشان طلوع شرق با بیان این‌که سامانه تردد شمار مبتنی بر هوش مصنوعی و پردازش تصویر در محور‌های درون و برون‌شهری نصب می‌شود، گفت: از کاربرد‌های این سامانه می‌توان به قابلیت شمارش وسایل نقلیه و کلاس‌بندی آن‌ها، تشخیص حضور یا عبور وسیله نقلیه، محاسبه فاصله زمانی و مکانی بین خودروها، محاسبه حجم لحظه‌ای و متوسط ترافیک، ارائه آمار و گزارش‌ها مختلف در قالب جداول با قابلیت اعمال انواع فیلتر‌ها مانند فیلتر زمان، تاریخ و تعداد وسیله نقلیه اشاره کرد.

همچنین این سامانه قابلیت ترسیم انواع نمودار‌های کاملاً سفارشی بر اساس داده‌های اخذ و محاسبه شده، ارائه گزارش‌های فنی عملکرد لحظه‌به‌لحظه نرم‌افزار و قابلیت انتقال سریع داده‌های جمع‌آوری شده را دارا است.

این سامانه دارای قابلیت‌های بسیار زیادی است، از دیگر قابلیت‌ها می‌توان به سامانه پلاک خوان که وظیفه آن تشخیص خودکار رشته پلاک خودرو‌های عبوری است، اشاره کرد. همچنین سامانه ثبت تخلفات سرعت تیکام که مجهز به سیستم پلاک خوان و سرعت‌سنج است از دیگر مزیت‌های این محصول محسوب می‌شود.

این سامانه قابلیت کار در هر ساعت از شبانه‌روز، قابلیت استفاده در شرایط مختلف آب و هوایی و توانایی تطبیق خودکار با تغییرات ناگهانی جوی و عدم وجود محدودیت سرعت خودرو‌ها در کیفیت عملکرد سیستم و عدم وجود مشکلات سنسور‌های القایی مانند عدم‌تشخیص به دلیل در محدوده القا نبودن یا تشخیص ناصحیح به دلیل عبور هم‌زمان دو خودرو را بر عهده دارد.

توانایی پردازش هم‌زمان دو مسیر رفت‌وبرگشت با تعداد لاین‌های مختلف، قابلیت استفاده آنلاین از طریق ارتباط با دوربین و استفاده آفلاین بر روی فیلم‌های ضبط شده، قابلیت ضبط تصاویر دریافتی و واسط گرافیکی ساده و مؤثر جهت ارتباط با کاربر به‌منظور تنظیمات مناسب با محیط جاده و دوربین‌ها از دیگر ویژگی‌های این تجهیز است.

شرایط ترافیکی و رانندگی خاصی در ایران حاکم است که این محصول با توجه به شرایط موجود طراحی و بومی‌سازی شده است. همچنین این محصول دارای کیفیت بسیار بالا و البته قیمت پایین‌تر نسبت به محصولات مشابه است.

این محصول صرفه‌جویی اقتصادی بسیار زیادی به همراه دارد و در استان خراسان فقط در یک ارگان در حدود ۳ ماه گذشته ۲۰ میلیارد صرفه‌جویی اقتصادی اتفاق افتاده است. این مجموعه در دانشگاه فردوسی مشهد مستقر و هیئت‌مدیره آن متشکل از اساتید و اعضای هیئت‌علمی این دانشگاه هستند.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان روشان طلوع شرق با اشاره به این‌که خدمات و کمک‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بسیار کاربردی بوده است، افزود: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مواردی مانند تسهیلات، ضمانت و اشتغال‌زایی کمک‌های شایانی انجام داده است و این حمایت‌ها قابل‌تقدیر است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار