به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سیدجلیل حسینی، دبیر کمیسیون انجمنهای علمی گروه پزشکی با اشاره به فعالیت ۱۷۰ انجمن علمی در گروه پزشکی گفت: این انجمنها شامل ۱۰۶ انجمن بالینی، ۶۳ انجمن علوم پایه، ۱۵ انجمن دندانپزشکی و ۷ انجمن داروسازی و ۴۴ انجمن بین رشتهای در سال ۹۸ بوده است که در رشتههای مختلف و با پروانه سه ساله فعالیت میکنند و خوشبختانه در ۳ سال اخیر دستاوردهای خوبی در کمیسیون انجمنهای علمی گروه پزشکی انجام و اقداماتی در جهت گردش به کارگیری نخبگان در هیئت مدیره و ارائه امتیاز به انجمنها حاصل شد که به عنوان مثال میتوان به امتیازات و بودجههایی که توسط مرکز نصر و در راستای نظرخواهی در تربیت نیروی انسانی و آینده نگاری رشتههای مختلف به انجمنها اعطا شده است، اشاره کرد.
دکتر حسینی گفت: ریاست کمیسیون انجمنهای علمی گروه پزشکی بر عهده معاونت آموزشی وزارت بهداشت است و طراحی ارزشیابی در سال ۹۵ در دستور کار قرار گرفت.
گفت: از سال ۹۶ تغییراتی در شاخصهای ارزشیابی، ایجاد و با توجه به شیوع کرونا ارزشیابی به صورت مجازی انجام شد و انجمنها اطلاعات خود را به همراه مستندات مورد نیاز در سامانه بارگذاری کردند.
دبیر کمیسیون انجمنهای علمی گروه پزشکی، افزود: ارزشیابی در ۷ شاخص آموزشی، پژوهشی، ارتباط با اعضا، فعالیتها و همکاریهای برون سازمانی، تشکیلاتی، امور مالی و امور مدیریتی انجام شده است.
حسینی گفت: در گذشته اکثر انجمنها فقط به آموزش فارغالتحصیلان که عضو مستقیم انجمنها هستند، میپرداختند؛ اما پس از ارزشیابی انجمنهای علمی گروه پزشکی، آموزش و مهارتآموزی به سایر گروهها اعم از دستیاران، متخصصین و مردم عادی در دستور کار انجمنها قرار گرفت و علیرغم اینکه آموزش بیماریها و پیشگیری از بیماریها از وظایف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است؛ انجمنها آن را به صورت تخصصی به عهده گرفتند.
به نقل از روابط عمومی معاونت آموزشی وزارت بهداشت، دبیر کمیسیون انجمنهای علمی گروه پزشکی خاطرنشان کرد: ارزشیابی سال ۹۸ انجمنهای علمی گروه پزشکی توسط کمیسیون، تصویب و در کمیسیون اعتباربخشی معاونت آموزشی مصوب شد و بر اساس مصوبه کمیسیون اعتباربخشی، کمیته ارزشیابی جهت بررسی جزئیات مستندات از اعضای هیئت مدیره انجمنها انتخاب شدند و طی ۴۵ روز، مستندات مذکور بررسی و ۱۴۳ انجمن که سال ۹۸ در ارزشیابی حضور داشتند، بر اساس شاخصهای هفتگانه و زیرشاخههای ۲۰ گانه در دهکهای اول، دوم و سوم و ... طبقهبندی شدند؛ بنابراین بعد از این انجمنها تلاش میکنند خود را با شاخصها تطبیق بدهند که دستاورد آن پیشرفت انجمنها خواهد بود؛ بعلاوه انجمنهای فعال به مسؤولین شناسانده خواهند شد.
حسینی تأکید کرد: شاخصهای ارزشیابی انجمنهای علمی ۳ سال آتی که از سال ۱۴۰۱ آغاز میشود، طبق نیازسنجی از انجمنها، معاونت آموزشی، معاونت تحقیقات و فناوری و معاونت درمان وزارت بهداشت و بر اساس افقهای بینالمللی طراحی خواهد شد.
وی گفت: اعلام نقاط قوت و ضعف هر انجمن از طریق ارزشیابی، ضمن ارائه راهکار و خط مشی به نوعی جهتدهی و سیاستگذاری واگذاریهای امور آموزشی، تحقیقاتی وزارت به انجمنها برای آینده است و خوشبختانه ارتباط خوبی بین انجمنها برقرار شده است و کمک میکند انجمنها ضمن حرکت به سوی اهداف تعیین شده، آموزش فراگیران و عموم افراد جامعه را نیز در کانون توجه و فعالیت خود قرار دهند و ارتباطات گستردهتری با سازمانها و نهادهای کشور داشته باشند.
در پایان این جلسه از اعضای کمیته ارزشیابی انجمنهای علمی سال ۱۳۹۸ تقدیر شد.