به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، گرانترین اثر در این حراجی، به قیمت 14.6 میلیارد تومان به خالق آثار پوچگرایانه رسید!
باز هم جابجایی مبالغ هنگفت و چکش خوردن آثار با قیمتهای نجومی در حراجی تهران موجب حیرت شد. در دورهمی موسوم به حراجی تهران، طی سالهای اخیر، آنقدر مبالغ غیرمنطقی رد و بدل شده است که چهرهای مرموز و مشکوک از این حراجی به وجود آمده است! در دور قبلی حراجی تهران که مرداد امسال برگزار شد، بیش از 42 میلیارد تومان رد و بدل شد، اما این حراجی در دوره جدیدش رکورد فروش را شکست و بیش از 158 میلیارد تومان در آن جابجا شد. البته شاید برای مولتی میلیاردرهایی که احتمالا با اهدافی غیر فرهنگی بخشی از ثروت خود را به این حراجی میآورند چنین ارقامی چندان هم چشمگیر نباشد، اما قطعا انتشار اخبار حراجی تهران، برای مردم زیر خط فقر، موجب یأس و سرخوردگی میشود و چهرهای منفور و مشمئزکننده از هنر و هنرمند را در اذهان آنها به وجود میآورد. به ویژه اینکه شائبههایی مبنی بر حضور صاحبان پولهای مشکوک با هدف پولشویی در این مراسم وجود دارد. ضمن اینکه باز هم جهتگیری اصلی حراجی تهران به نفع جریانهای آلوده و تخریبگر سیاسی و شبه هنری بود تا باز هم ثابت شود پولهای مشکوک در خدمت نفوذ فرهنگی هستند. دو دوره قبل یعنی در دوره سیزدهم حراجی تهران، گرانترین اثر به هنرمندی بازمانده از دوران طاغوت که دچار رسوایی اخلاقی شده بود رسید. در دوره پانزدهم نیز بالاترین قیمت فروش برای مجسمه جدید خالق «هیچ» با عنوان شاعر نشسته رسید! پرویز تناولی از چهرههای مطلوب رژیم ستمشاهی بود که در این حراجی مطلوب صاحبان پولهای مشکوک واقع شد و اثری از او به فروش 14.6 میلیارد تومان رسید!
اتفاقات حراجی تهران، ازجمله اعلام فروش میلیاردی چند أثر که ارزش هنری آنها بعضا محل تردید است، چندی قبل سوژه یک سریال تلویزیونی شده بود. در یکی از قسمتهای سریال «پلاک 13» شبکه سه سیما، با پیدا شدن یک تابلوی نقاشی از سهراب سپهری پای کاراکتری به نام لاله بوستان که مشخصاً طعنهای به یکی از گالریداران مشهورِ تهران است، به ماجرا باز میشود و اقدام به برگزاری یک حراجی میکند. در بخشی از این قسمت همچنین یکی از کاراکترها در حال ساخت اثری با نگارش کلمه «پوچ» است که طعنهای است به برنده مبلغ ناقابل 14.6 میلیارد تومانی پانزدهمین حراجی تهران!