به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، عاقبت مبهم دلار جهانگیری؛ چند روزی است که بحث بر سر حذف ارز 4200 تومانی یا همان دلار جهانگیری، به یکی از موضوعات مهم در محافل سیاسی و اقتصادی کشور تبدیل شده.
موضوعی که دولت سیزدهم در لایحه بودجه سال 1401، کمر همت به حذف اون بسته اما مجلس هنوز نسبت به حذف آن، تردیدهایی رو دارد.
آنطور که بخش قابل توجهی از نمایندگان میگویند، سیاست حذف ارز ترجیهی که البته بار مالی زیادی رو هم برای دولت ایجاد کرده، باعث تورم و افزایش قیمت ناگهانی در کالاهای اساسی مانند روغن، مرغ، گوشت قرمز، برنج، لبنیات و ... خواهد شد.
به گفته محمدرضا میرتاج الدینی نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، براساس اطلاعاتی که از وزیر جهاد کشاورزی به دست آمده است، با حذف ارز ترجیهحی قیمت مرغ تا 50 هزار تومان نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
با این وجود اما بسیاری از نمایندگان معتقدند سیاست ارز ترجیهی، خسارتهای جبران ناپذیری رو به کشور وارد کرده و باعث ایجاد رانت و فساد گسترده در کشور شده. موضوعی که باعث شده بار مالی زیادی به کشور وارد بشه و دولت برای کسری بودجه به استقراض از بانک مرکزی متوسل بشه.
افزایش تورم و گرانی کالاهای اساسی در چند سال گذشته باعث شده وضعیت معیشتی مردم با مشکلات جدی مواجه شود. اظهارات اخیر نمایندگان نیز نشان دهنده این است که مجلس شورای اسلامی نسبت به حذف ارز ترجیهی به دلیل تورم احتمالی و افزایش ناگهانی در قیمت کالاهای اساسی، نگاهی تردید آمیز دار.