آخرین اخبار:
کد خبر:۹۹۰۶۶۸

سومین رویداد الگو‌ها و راهکار‌های نوین در همکاری دانشگاه با جامعه و صنعت برگزار شد

سومین رویداد الگو‌ها و راهکار‌های نوین در همکاری دانشگاه با جامعه و صنعت به همت دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم، برگزار و از ۳ ایده برتر برگزیده از بین یکصد ایده، تقدیر شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدسعید سیف در سومین رویداد الگو‌ها و راهکار‌های نوین در همکاری دانشگاه با جامعه و صنعت عنوان کرد: یکی از مهم‌ترین فعالیت‌هایی که در سال‌های اخیر در وزارت علوم پیگیری شده است طرح تحول در همکاری‌های دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی با جامعه و صنعت بوده است.

وی افزود: این طرح با ۶ هدف کلان، ۸ راهبرد اصلی و ۴۴ اقدام و برنامه و همچنین با این چشم‌انداز که دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی، پژوهشی و فناوری شریک راهبردی جامعه و صنعت در تدوین و اجرای برنامه‌های توسعه پایدار کشور هستند، به دانشگاه‌ها و مراکز علمی و پژوهشی ابلاغ شده است.

مدیرکل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم ادامه داد: از اهداف مهم این طرح می‌توان به افزایش متوسط سالانه ۱۰ درصدی حجم قرارداد‌های ارتباط با جامعه و صنعت، هم‌راستایی برنامه‌ها و تصمیم‌گیری‌ها در وزارت عتف و مراکز تابعه با نیاز‌ها و اولویت‌های کشور، هم‌افزایی کامل مراکز علمی با دستگاه‌های اجرایی به منظور شناسایی و رفع نیاز‌ها و چالش‌ها، ساماندهی و ایجاد ساختار‌های توانمند برای ارتباط عرضه و تقاضای پژوهش و فناوری، اجرای ۲۵ درصد پروژه‌های تحصیلات تکمیلی به صورت مستقیم به سفارش صنعت و جامعه و مشارکت حداکثری اعضاء هیئت علمی در رفع نیاز‌های صنعت و جامعه اشاره کرد.

سیف در خصوص دوره‌های مهارت‌افزایی نیز اظهار داشت: یکی از وظایف اساسی دانشگاه که می‌تواند به بهبود عملکرد صنایع مختلف کمک کند، تربیت نیروی انسانی متخصص است که این موضوع از طریق برگزاری دوره‌های مهارت‌افزایی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی امکان‌پذیر است.

وی گفت: خوشبختانه در پایش امسال تعداد دوره‌های مهارت‌افزایی برگزار شده افزایش قابل توجهی داشته است. بر اساس پایش صورت گرفته در سال ۱۴۰۰، مطابق اطلاعات دریافتی از حدود ۸۰ دانشگاه، تعداد دوره‌های برگزار شده در پایش سال ۱۴۰۰، ۸۲۴۵ و تعداد شرکت کنندگان در این دوره‌ها بالغ بر ۲۵۰ هزار نفر بوده است. تعداد دوره‌های تخصصی برگزار شده نیز ۶ هزار و ۲۵۳ مورد و تعداد دوره‌های عمومی برگزار شده ۱۹۹۲ مورد بوده است. همچنین میانگین دوره‌های برگزار شده در این پایش ۱۰۷ مورد بوده که نسبت به سال گذشته رشد قابل توجهی داشته است.

مدیرکل ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم تاکید کرد: با توجه به رشد تعداد فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، تخصصی‌تر شدن مشاغل و حرکت به سمت کسب و کار‌ها بر پایه‌ی فناوری، توسعه مراکز رشد و شرکت‌های دانش‌بنیان و لزوم توسعه و بهره‌وری صنایع کشور، ایجاد مراکز هدایت شغلی و کاریابی تخصصی جهت افزایش اشتغال‌پذیری دانش‌آموختگان امری ضروری است. به همین منظور وزارت علوم از سال ۹۸ اقدام به حمایت مالی و پشتیبانی از ۴۰ دانشگاه برای ایجاد و راه‌اندازی مراکز هدایت شغلی و کاریابی تخصصی کرده است.

سیف اضافه کرد: طرح فرصت مطالعاتی اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و مراکز علمی در جامعه و صنعت زمینه مناسبی را برای ارتقا توانمندی‌ها و مهارت آنان در جهت کسب دانش بومی و انتقال یافته‌های پژوهشی به جامعه فراهم می‌کند.

به گفته وی کمک به افزایش شناخت اعضای هیات علمی دانشگاه از فضای کار، تولید و صنعت، تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه و توسعه همکاری‌های علمی و پژوهشی بین مراکز آموزشی و واحد‌های صنعتی و اقتصادی، جهت‌دهی به تحقیقات دانشگاهی و توسعه دانش‌ها و فناوری‌های کاربردی و مورد نیاز صنایع، دستگاه‌های اجرایی و همچنین شناسایی فناوری‌های مورد نیاز و ارائه پیشنهاد جهت تدوین و یا انتقال فناوری به واحد عملیاتی از اهداف مهم این طرح است.

وی همچنین اذعان داشت: خوشبختانه در سال گذشته حدود ۲۶۰ نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها در این طرح حضور داشته‌اند که این آمار نسبت به سال گذشته، رشد قابل توجهی داشته است.

سیف در خصوص وضعیت قرارداد‌های ارتباط با صنعت و جامعه نیز اضافه کرد: آمار‌های موجود در خصوص قرارداد‌های ارتباط صنایع و دستگاه‌های اجرایی با دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی کشور خوشبختانه رشد این آمار‌ها را نشان می‌دهد. در سال‌های اخیر تفاهم‌نامه‌هایی میان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سایر وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی امضا و همکاری‌های خوبی آغاز شده است که نتیجه‌ی آن واگذاری پروژه‌های تحقیقاتی به مراکز علمی، دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور بوده است.

وی تصریح کرد: بر اساس نتایج به دست آمده، تعداد قرارداد‌های ارتباط با جامعه و صنعت (در حال اجرا) به ۸ هزار و ۷۱۰ قرارداد رسیده است. مبلغ این قرارداد‌ها نیز به ۳،۱۰۶ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۹ رسید که نشان از رشد قابل توجه نسبت به سال‌های گذشته دارد. همچنین تعداد اعضای هیات علمی مجری این قرارداد‌ها در سال گذشته، ۴۸۷۲ مورد بوده است.

سیف در پایان افزود: در سال‌ها اخیر رشد کمّی و کیفی دانشگاه‌ها و مراکز علمی، ضرورت تدوین روش‌ها و راهکار‌های نوین در همکاری متقابل بین دانشگاه‌ها با جامعه و صنعت را بیش از پیش نمایان کرده است.

بر این اساس، رویداد الگو‌ها و راهکار‌های نوین در همکاری دانشگاه با جامعه و صنعت با هدف شناسایی و تقدیر از ایده‌ها و الگو‌های نوین در توسعه و تسهیل ارتباط دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و موسسات آموزشی و پژوهشی با جامعه و صنعت برگزار هر ساله برگزار می‌شود و در این دوره بیش از ۱۰۰ ایده دریافت و در کمیته‎‌های داوری بررسی شدند که ۱۰ مورد از آنان برای ارائه انتخاب شده و در جلسه تشریح و ۳ مورد نیز به عنوان ایده برگزیده انتخاب و از آنان تجلیل شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار