کد خبر:۹۹۰۹۵۷

نیرو‌های ویژه کانادا در اوکراین مستقر شدند

پس از تلاش انگلیس و آمریکا برای ارسال سلاح به اوکراین به منظور مقابله با روسیه، رسانه‌های محلی کانادا از استقرار نیرو‌های ویژه این کشور در اوکراین خبر دادند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، پس از انتشار گزارش‌هایی درباره تلاش انگلیس و آمریکا برای ارسال تسلیحات به اوکراین در بحبوحه تشدید تنش‌ها میان روسیه و اوکراین، رسانه‌های محلی گزارش دادند که گروهی از نیرو‌های ویژه کانادا در اوکراین مستقر شده‌اند.

وبگاه «گلوبال نیوز» در این زمینه گزارش داد که استقرار گروه کوچکی از هنگ عملیات ویژه کانادا در حالی صورت گرفته که مذاکرات دیپلماتیک درباره اوکراین میان غرب و روسیه به شکست منتهی شده است.

برخی منابع آگاه به گلوبال نیوز گفته‌اند که حضور نیرو‌های عملیات ویژه کانادا بخشی از تلاش همپیمانان ناتو برای مقابله با تهاجمات روسیه در اوکراین و مشخص کردن راه‌هایی برای کمک به دولت اوکراین است.

این منابع تصریح کردند که یگان ویژه کانادا همچنین وظیفه دارد به توسعه طرح‌های خروج دیپلمات‌های کانادا در شرایط حمله تمام عیار روسیه به اوکراین کمک کند.

هیچ‌یک از مقا‌م‌های دولتی یا نیرو‌های نظامی کانادا رسماً حضور نیرو‌های ویژه این کشور در اوکراین را تأیید نکرده و و تنها به این جمله بسنده کردند که نیرو‌های ویژه در امداد‌های گسترده کانادا در اوکراین مشارکت دارند.

«امبر بینو» سخنگوی فرماندهی عملیات ویژه کانادا در بیانیه‌ای به گلوبال نیوز گفت: «فرماندهی نیرو‌های عملیات ویژه کانادا بخشی از تلاش‌های گسترده‌تر نیرو‌های مسلح برای حمایت از نیرو‌های امنیتی اوکراین است».

وی ادامه داد که نیرو‌های ویژه کانادا از سال ۲۰۲۰ به همتایان اوکراینی خود آموزش و تخصص‌های مدیریتی و مربیگری ارائه می‌دهند.

با این حال این منابع به گلوبال نیوز اعلام کردند که نیرو‌های ویژه کانادایی که به تازگی در اوکراین مستقر شده‌اند و ۹ ژانویه (۱۹ دی ماه) کانادا را به مقصد اوکراین ترک کرده‌اند، به دنبال آموزش نیرو‌های اوکراینی نیستند.

طبق این گزارش، مذاکرات دیپلماتیک بین ایالات متحده، متحدان اروپایی این کشور و روسیه هفته گذشته بدون دستیابی به راه‌حل برای کاهش تنش در امتداد مرز اوکراین و روسیه به پایان رسید و در پایان این نشست، «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه، این مذاکرات را منتهی به «بن بست» خواند.

علی‌رغم آن‌که «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه ایالات متحده روز جمعه هفته گذشته در بیانیه‌ای اعلام کرد که ناتو و آمریکا همچنان به راه‌حل دیپلماتیک متعهد هستند، اما در هفته‌های اخیر با اظهارات و اقدامات خود، بر تنش‌ها میان مسکو و کی‌یف دامن زده‌اند.

از طرف دیگر، «ملانی جولی» وزیر خارجه کانادا روز یکشنبه هفته جاری برای یک سفر یک هفته‌ای عازم کی‌یف شد تا در دیدار‌های دوجانبه با مقام‌های این کشور، بر حمایت اتاوا از حاکمیت اوکراین تأکید کند.

جولی در بیانیه‌ای گفت: «تجمع نیرو‌ها و تجهیزات روسیه در اوکراین و اطراف آن امنیت کل منطقه را به خطر می‌اندازد. این اقدامات تهاجمی باید مهار شود. کانادا با شرکای بین‌المللی خود برای حفظ نظم بین‌المللی مبتنی بر قوانین و حفظ حقوق بشر و شأن اوکراینی‌ها همکاری خواهد کرد».

کانادا از زمان پیوستن «کریمه» به مسکو در سال ۲۰۱۴، به طور مداوم از کی‌یف در مقابل روسیه حمایت کرده است.

بنا بر گفته دولت کانادا، اتاوا از ژانویه ۲۰۱۴، تقریباً ۷۰۰ میلیون دلار به اوکراین کمک کرده است که شامل تأمین تجهیزات نظامی غیرکشنده و اعزام ۲۰۰ نظامی نیرو‌های مسلح کانادا به صورت چرخشی و هر شش ماه یک بار، برای آموزش نیرو‌های امنیتی اوکراین می‌شود.

علاوه بر کانادا، «بن والاس» وزیر دفاع انگلیس نیز در جلسه پارلمان اعلام کرد که لندن سامانه‌های تسلیحات دفاعی سبک ضدزره در اختیار اوکراین قرار می‌دهد.

هفته گذشته، دیپلمات‌های غربی و روسیه نشست سه روزه‌ای را با محور اوکراین برگزار کردند، اما پس از این نشست، دیپلمات‌های غربی و روس اعلام کردند که اختلافات عمیقی درباره منافع امنیتی دارند و نسبت به خطر تقابل نظامی هشدار دادند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار