به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، چهار هنرمند انیمیشن جهان در کنار یک هنرمند ایرانی داوری بخش بینالملل دوازدهمین جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران را بر عهده دارند. همچنین بخش سیفژ را یک داور ایرانی و یکی از داوران بخش بینالملل از آلمان قضاوت میکنند.
ژُرژ شوئیزگبِل، کوجی یامامورا، مارکو بلّانو، بولنت کوچوک اردوغان و نازنین سبحانسربندی داوری بخش بینالملل و در بخش سیفژ بولنت کوچوک اردوغان و کاوه کنعانی داوری دوازدهمین جشنواره پویانمایی تهران را برعهده دارند.
«ژرژ شوئیزگبِل» سوییسی مجموعه آثار انیمیشن چشمگیری در کارنامه خود دارد. فیلم اول او «پرواز ایکاروس» (۱۹۷۴) سرآغاز فعالیتی است که هم اکنون بیست فیلم را شامل میشود و جوایز متعددی را در جشنوارههای معتبر بینالمللی برایش به ارمغان آورده است. فیلم «راندن تا مغاکِ» (۱۹۹۲) او را یکی از بهترین آثار تاریخ انیمیشن جهان میدانند. او در سال ۲۰۲۰ جایزه یک عمر دستاورد هنری جشنواره انیمافست زاگرب را از آن خود کرده است.
کوجی یامامورا عضو آکادمی اسکار و استاد دانشگاه هنر توکیو است. فیلم انیمیشن «کوهِ سر» (۲۰۰۲) او نامزد دریافت جایزه اسکار و برنده شش جایزه بزرگ بینالمللی و منتخب صد فیلم برتر قرن بیستم سینمای جهان شده، همچنین انیمیشن «پزشک دهکده» (۲۰۰۷) وی نیز شش جایزه بزرگ و بیش از ۱۴۰ جایزه از جشنوارههای بینالمللی کسب کرده است. یامورا در نظرسنجی سال ۲۰۲۱، به عنوان دومین کارگردان برتر انیمیشن در فهرست ۲۵ کارگردان فیلمهای کوتاه انیمیشن جهان در ۲۵ سال گذشته است.
مارکو بلّانو، با مدرک دکترا استادیار رشته تاریخ انیمیشن و همچنین رسانههای دیجیتال و تعاملی دانشگاه پادووا (ایتالیا) است. وی نویسنده مقالات، فصولی از کتابها و تکنگاریهای متعددی درباره انیمیشن و موسیقی فیلم است (واتسلاو ترویان، آهنگسازی در فیلمهای انیمیشن چک، انتشارات CRC، ۲۰۱۹؛ نه چندان شاد، موزیک انیمیشن برونو بوتستو، انتشارات بلومزبری، ۲۰۲۱). همچنین در ۲۰۱۴، جایزه نورمن مکلارِن-اوِلین لَمبرت برای بهترین مقاله پژوهشی را از انجمن مطالعات انیمیشن را نیز کسب کرده است.
بولنت کوچوک اردوغان متولد برانشوایگ آلمان و فارغالتحصیل کارشناسی زبان و ادبیات فرانسه و کارشناسی ارشد کارگردانی سینما از دانشگاه استانبول است. دکترای مطالعات سینما دارد و مقالات متعدد و کتابی درباره تدوین در سینما منتشر کرده است. او از موسسین و اولین مدیر انجمن مدارس سینمایی جنوب شرق اروپا و از اعضای آکادمی فیلم اروپا بوده است. کوچوک اردوغان، مدیر گروه سینما و تلویزیون و استاد دانشکده ارتباطات دانشگاه حسن کالیونجوی غازیان تپه ترکیه است. گفتنی است وی در دوازدهمین جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران داوری دو بخش بینالملل و سیفژ بر عهده دارد.
نازنین سبحانسربندی فارغ التحصیل هنرهای تجسمی از دانشگاه تهران است و همکاری با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را از سال ۱۳۵۲ آغاز کرده، ساخت انیمیشن به عنوان کارگردان، نویسنده، طراح، انیماتور و نقاش زمینه و ساخت انیمیشن تبلیغاتی از جمله کارهایی است که وی انجام داده است. همچنین از آثار سبحانسرندی میتوان به انیمیشنهای رد پا، قالی، اتحاد، نشانی، صفر، ماه مهربان، سایهای که نور شد و باد دوچرخه سوار اشاره کرد.
کاوه کنعانی نیز دانشآموخته کارگردانی انیمیشن از دانشگاه صدا و سیما و عضو انجمن بینالمللی فیلمسازان کودک و نوجوان و تهیه کننده و کارگردان انیمیشن است و از سال ۱۳۷۶ فعالیت هنری و حرفهای خود را آغاز کرده است. او در زمینه انیمیشن، تصویرسازی کتاب کودک، گرافیک و موشنگرافیک فعالیت پرسابقهای دارد. او در مقام کارگردان درجشنوارههای داخلی و خارجی متعددی حضور یافته و موفق به دریافت جوایز بسیار شده است.
بر اساس این خبر، داوری بخش بینالملل و سیفژ این دوره از جشنواره پویانمایی به صورت آنلاین انجام میشود و داوران ۲۲۱ اثر (۳۶ اثر ایرانی راه یافته به مسابقه بینالملل و ۱۷۵ اثر خارجی راه یافته به مسابقه بینالملل) را از ۴۶ کشور جهان داوری خواهند کرد.
بر اساس این گزارش، از ۳۶ اثر ایرانی راه یافته به مرحله پایانی بخش مسابقه بینالملل دوازدهمین جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران ۱۵ فیلم کوتاه، ۳ اثر کودک و نوجوان، ۳ اثر تجربی، ۴ اثر تلویزیونی،۴ اثر تبلیغاتی، ۱ فیلم بلند و ۶ اثر دانشجویی ایرانی راه یافته به مسابقه دانشجویی بینالملل، داوری میشوند.
همچنین از ۱۷۵ اثر خارجی راه یافته به بخش مسابقه بینالملل این دوره از جشنواره پویانمایی ۸۳ فیلم کوتاه، ۲۶ اثر کودک و نوجوان، ۶ اثر تجربی، ۵ اثر تلویزیونی، ۵ اثر تبلیغاتی، ۴۸ اثر دانشجویی و ۲ اثر بلند، داوری خواهد شد.
دوازدهمین جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران از ۱۵ تا ۱۹ اسفند ۱۴۰۰ در مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان برگزار میشود.