کد خبر:۹۹۲۴۶۰
سناتور روس هشدار داد

محرومیت اروپا از انرژی روسیه در صورت قطع سوئیفت

پس از طرح احتمال قطع دسترسی مسکو به «سوئیفت»، سناتور روس درباره توقف صدور انرژی به اروپا هشدار داد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، به اعتقاد «نیکولای ژوراولف» نائب رئیس «شورای فدراسیون» روسیه، مسکو غیر از سوئیفت گزینه‌های دیگری برای انتقال پول در اختیار دارد.

به دنبال تهدید‌های اخیر برخی مقام‌های عالی رتبه کشور‌های غربی درباره قطع دسترسی روسیه به سامانه بین بانکی سوئیفت به دلیل تنش‌ها بر سر اوکراین، یک قانونگذار ارشد روسیه به اروپایی‌ها درباره تبعات این اقدام ضد روسی هشدار داد.

به گزارش خبرگزاری روسی تاس، «نیکولای ژوراولف» سناتور ارشد این کشور هشدار داد که در صورت قطع دسترسی روسیه به سامانه بین بانکی سوئیفت، کشور‌های اروپایی وارد کننده محصولات روسیه شامل نفت و گاز، از این منابع انرژی محروم خواهند شد.

به دنبال تنش‌های اخیر غرب به ویژه آمریکا و انگلیس با روسیه بر سر ادعای تارک مسکو «برای حمله به اوکراین»، یک بار دیگر برخی گمانه‌زنی‌ها در کشور‌های اروپایی حامی آمریکا درباره قطع دسترسی روسیه به شبکه بین بانکی سوئیفت مطرح شده است.

آمریکا، انگلیس و برخی دیگر از متحدانش روسیه را به تدارک برای حمله به اوکراین متهم و همزمان به مسکو درباره تبعات شدید اقتصادی این حمله تهدید کرده‌اند، اما مقام‌های ارشد روسیه بار‌ها ضمن رد این اتهام‌زنی‌ها، به واشنگتن و ناتو درباره تبعات الحاق اوکراین به ناتو هشدار داده‌اند.

«نیکولای ژوراولف» سناتور روس که نائب رئیس شورای فدراسیون این کشور است، به گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال توقف دسترسی روسیه به سامانه بین بانکی سوئیفت در صورت تشدید تنش بر سر اوکراین واکنش نشان داد.

به گفته «نیکولای ژوراولف» نائب رئیس شورای فدراسیون روسیه، اگرچه استفاده از سامانه بین بانکی سوئیفت اقدامی راحت و سریع است، اما برای این کشور، سوئیفت تنها راه جهت انتقال دادن پول و وجوهات نیست.

این قانونگذار ارشد مجلس اعلای روسیه البته هشدار داد که در صورت قطع ارتباط این کشور با سوئیفت، کشور‌های اروپایی دیگر قادر به دریافت و واردات گاز، نفت و فلزات از روسیه نخواهند بود.

صحبت‌های سناتور روس در شرایطی مطرح شده که پیشتر بوریس جانسون نخست‌وزیر انگلیس اعلام کرد، لندن در حال مذاکره با واشنگتن در خصوص احتمال قطع کردن دسترسی روسیه با سوئیفت در صورت «حمله روسیه به اوکراین» است.

ژوراولف گفت: «سوئیفت یک سیستم تسویه حساب است، یک سرویس است؛ بنابراین اگر (دسترسی) روسیه از سوئیفت قطع شود، ما ارز (خارجی) دریافت نخواهیم کرد، اما خریداران و کشور‌های اروپایی در وهله اول، کالا‌های ما شامل نفت، گاز، فلزات و سایر اجزای مهم وارداتی خود را دریافت نخواهند کرد. آیا آن‌ها به چنین چیزی نیاز دارند؟ مطمئن نیستم (نیازی به این موضوع داشته باشند)».

این سناتور تاکید کرد که اگرچه سوئیفت راحت و سریع است، اما تنها راه انتقال پول نیست. به گفته او، تصمیم مشترک انگلیس و آمریکا برای قطع دسترسی روسیه به سوئیفت کافی نیست و این امر مستلزم تصمیم واحد همه کشور‌های مشارکت کننده در این سامانه بین بانکی بین‌المللی است.

نائب رئیس شورای فدراسیون روسیه که در مصاحبه با خبرگزاری تاس صحبت می‌کرد، افزود: «من مطمئن نیستم که کشور‌های دیگر به ویژه کشور‌هایی که تجارت آن‌ها با روسیه سهمی قابل توجه است، از بستن (توقف دسترسی روسیه به سوئیفت) حمایت کنند».

طی هفته‌های اخیر اتهام‌زنی‌های آمریکا، انگلیس و برخی دیگر از متحدان اروپایی آن‌ها به روسیه درباره تحولات اوکراین شدت گرفته و همزمان تهدید‌های آن‌ها درباره عواقب حمله ادعایی روسیه به اوکراین تشدید شده است.

این اولین بار نیست که درباره احتمال توقف دسترسی روسیه به سوئیفت صحبت شده است. برای اولین بار در سال ۲۰۱۴ بود که به دنبال همه‌پرسی الحاق منطقه کریمه به روسیه، پارلمان اروپا مصوبه‌ای با موضوع اخراج مسکو از سوئیفت تصویب کرد، اما این مصوبه تا کنون شکل اجرایی به خودش نگرفته است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار