به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، ذخایر سوختهای گازوئیل و نفت کوره در آمریکا کاهش یافته است و پالایشگاهها برای پر کردن دوباره این مخازن با مشکل مواجه اند و این امر میتواند قیمتها را ماهها بالا نگه دارد.
به گزارش رویترز، تقاضا برای گازوئیل، نفت کوره و سایر محصولات در حال رسیدن به سطح پیش از کروناست. با این حال، تولید افزایش نیافته، زیرا برخی از پالایشگاهها از زمان شیوع کرونا تعطیل شده اند و و سایر پالایشگاهها برای تعمیرات، کار را متوقف کرده اند.
تا روز پنج شنبه، قیمت نفت کوره ۲.۸۳ دلار بود که بالاترین قیمت در ۷ سال گذشته به شمار میرود.
هزینههای سوخت بالاتر، میتواند به یکی از ویژگیهای تکرار شونده بازارهای انرژی تبدیل شود، زیرا شرکتها واکنش نشان دادن به شرایط سخت عرضه را دشوارتر میدانند.
در دسترس بودن سوخت در آمریکا با کاهش شدید دما در سراسر این کشور و انتظار برای ادامه این وضعیت در روزهای آینده، در بوته آزمایش قرار گرفته است. این شرایط آب و هوایی، تقاضا برای تولید برق با استفاده از گاز طبیعی را افزایش داده و برخی از شرکتهای برق آماده میشوند نفت کوره بیشتری برای تامین تقاضا مصرف کنند.
بر اساس آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا، تقاضا برای محصولات نفتی در سال ۲۰۲۱ حدود ۵ درصد بیشتر از سطح مصرف قبل از کرونا بود و سبب شد تا میزان ذخایر ۱۵ درصد از متوسط ۵ ساله کمتر شود. اکنون مخازن ساحل شرقی آمریکا، کمترین ذخیره از آوریل ۲۰۲۰ را در خود جای داده اند.
پالایشگاههای آمریکا هنوز، تاسیسات خود را با نرخ کمتر از متوسط ۵ ساله به فعالیت واداشته اند و از تولید بیش از اندازه سوخت جت خودداری میکنند. هنوز تقاضا برای سوخت جت از سطح سال ۲۰۱۹ کمتر است.
ظرفیت پالایش جهانی در دوره شیوع کرونا، بیش از ۲ میلیون بشکه در روز کاهش یافت؛ در عین حال، آمارهای فدرال نشان داد، ظرفیت پالایش آمریکا ۴.۵ درصد افت کرد و به ۱۸.۱ میلیون بشکه در روز رسید.
گری سیمونز، کارمند ارشد تجاری در شرکت بزرگ تولید کننده سوخت و محصولات پتروشیمی «والرو» گفت: «در واقع، مسیر روشی برای ما در آمیده نزدیک وجود ندارد تا بتوانیم مخازن را دوباره با گازوئیل پر کنیم.»
متوسط قیمت گازوئیل اخیرا ۳.۷۸ دلار در هر گالن بوده است که بالاترین رقم از ماه سپتامبر ۲۰۱۴ به شمار میرود. در مکانهایی نظیر نیواینگلند، انتظار میرود، تولید با مصرف نفت به صورت موقت در روزهای آتی بالا رود که میتواند به افزایش قیمت منجر شود.
به گفته تروی وینست، تحلیلگر ارشد در بخش تحقیقات بازارهای DTN، با کاهش یارانههای زمستانی و تقاضا برای سوخت گرمایشی، قیمتها باید کاهش یابد و امکان افزایش مجدد مخازن ذخیره سازی فراهم شود. اما اگر قیمت نفت خام که برای تولید محصولات نفتی استفاده میشود، بالا بماند، قیمت سوخت نیز همچنان بالا میماند.
وینست توصسح داد: «این عامل منحصر به فرد وجود دارد که سبب شد تا به ذخایر فشار بیاید از اینرو پیش بینی اینکه بازار سوخت در بهار چگونه خواهد بود، دشوار است.»
در اروپا، قیمت بی سابقه گاز طبیعی سبب شده است تا پالایشگاههای اروپایی برای صرفه جویی در هزینه ها، تولید خود را کاهش دهند. این وضعیت موجودی ذخایر را کمتر کرده است.