نقاش زاده، دبیر چهلمین جشنواره فیلم فجر در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری دانشجو ضمن اشاره به کوتاه بودن شروع مسئولیت خود تا آغاز جشنواره اظهار داشت: این فرصت کوتاه باعث میشد زمان لازم برای بسیاری از برنامهریزیها از ما گرفته شود. البته شرایط ناپایدار شیوع ویروس کرونا هم مزید بر علت بود. به عنوان کسی که در سینما کار کردم، فکر کردم شاید بتوانم به سینمای کشور کمک کنم. اگر قرار بود فقط بر اساس محاسبات عقلانی و عافیتاندیشانه پیش میرفتم، نباید این مسئولیت را میپذیرفتم.
دبیر این دوره جشنواره فجر درباره هیئت انتخاب خاطرنشان کرد: پیش از شروع به کار به هیئت انتخاب گفته بودیم و به جهت تاکید، مکتوب هم ارایه داده بودیم. همه کسانی که در جشنوارههای مختلف به عنوان عضو هیئت انتخاب یا عضو هیئت داوری حضور دارند میدانند که یکی از ضوابط و قواعد حرفهای جشنوارهها در همهی دنیا این است که اعضای هیئت انتخاب و داوری تا پایان جشنواره از نظرات و سلایق شخصی به شدت پرهیز کنند.
او همچنین ادامه داد: چون اعضای هیئت انتخاب و داوری آثار کسانی را میبینند که هنوز در معرض تماشای عموم قرار نگرفته و به نحوی امانت محسوب میشود. نظرات آنها چه مثبت و چه منفی میتواند به آثار ضریب دهد. و به جهت رعایت نکردن ضابطهی کاملا حرفهای و شناخته شده، حاشیههایی پدید آمد.
نقاش زاده همچنین در پاسخ به انتقاد اهالی رسانه در پایین بودن کیفیت آثار جشنواره گفت: معتقدم فرم و محتوا کاملا به یکدیگر پیوسته است و اینطور نیست که یک فیلمی فرمش خوب باشد و محتوای آن بد و یا برعکس. فرم و معنا از یک جنس هستند. ضمن اینکه وقتی در حال برنامهریزی برای یک جشنواره هستیم، اعتبار هیئت انتخاب برایمان اهمیت دارد. هیئت انتخاب ما مجموعِ فیلم را انتخاب کرده. سوابق هیئت انتخاب هم روشن است. آنچه که امروز به عنوان ۲۲ فیلم بخش مسابقه میبینیم حاصل انتخاب هییت انتخاب هست.
دبیر چهلمین جشنواره فیلم فجر در پایان اظهار داشت: البته قبلا هم گفتم که یکی دو فیلم بودند که هیئت انتخاب آنها را انتخاب کرده بود و ما موفق به اخذ پروانهی نمایش نشدیم. به هر حال وقتی ما وارد یک بازی میشویم به قواعد آن بازی و داوران احترام میگذاریم. من هم مثل شما به چارچوبهای این بازی، داوران و کمیتهی انتخاب احترام میگذارم.