به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از بلومبرگ، تحلیلگران معتقدند قیمت نفت خام برنت دریای شمال در بدترین حالت تا پایان سال از ۹۰ دلار در هر بشکه پایین نخواهد آمد.
بلومبرگ این هفته با استناد به تخمینهای انجام شده توسط اقتصاددانان بزرگ گزارش داد، روسیه امسال درآمدی ۶۵ میلیارد دلاری را از افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی نصیب خود خواهد کرد که این درآمد مازاد فروش پیش بینی شده خود طبق برنامهریزیهای این کشور است.
بر اساس برآوردها، برای تحقق این میزان سود سالانه روسیه از بازار نفت قیمتها باید در حدود ۹۰ دلار در هر بشکه برنت برای بقیه سال باقی بماند. با این حال، با توجه به اینکه بسیاری از پیشبینیکنندگان انتظار دارند قیمتهای نفتی حتی در اواخر سال به بیش از ۱۰۰ دلار برسد ممکن است سود روسیه از بالا رفتن قیمتهای نفت به بیش از ۷۳ میلیارد دلار نیز برسد.
با بالا بودن قیمت گاز نیز، درآمدهای سوخت فسیلی روسیه در مجموع حتی بالاتر خواهد رفت. در همین خصوص تحلیلگران بازار انرژی به بلومبرگ گفتهاند که «وضعیت مالی روسیه آنقدر خوب، فوقالعاده و باثبات است که حتی با قیمتهای متوسط نفت نیز در شرایط کنونی به سختی میتوان آن را به خطر انداخت».
آنها میمی گویند: «به نظر میرسد که درآمدهای بادآورده صادرات انرژی در سال جاری به طرز شگفت انگیزی زیاد باشد. این افزایش سوددهی بازار انرژی در روسیه درست در زمانی برای کرملین صورت میگیرد که این کشور شاید با تحریمهای بی سابقه آمریکا و اروپا به خاطر حمله به اوکراین روبرو شود.»
پیشبینیها درباره رسیدن قیمت نفت به بالای ۱۰۰ دلار و افزایش هر روز قیمت این محصول نظر مشترک بیشتر تحلیلگران بازار انرژی است به طوری که آنها معتقدند تقاضای جهانی در بازار انرژی با توجه به شیوع بیماری کرونا به شدت افزایش یافته است.
با وجود پیشبینیهای اخیر درباره عرضه بیشتر نفت تولید شده در آمریکا در سال جاری، عرضه محدود و کلی نفت در بازارهای جهانی همچنان در کانون توجه قرار دارد.
به نظر میرسد در حال حاضر همه به جای ایالات متحده، اوپک (سازمان کشورهای صادرکننده نفت) را نظاره میکند که آیا این سازمان به حجم تولیدات و عرضه نفت در بازارهای جهانی اضافه خواهد کرد یا خیر؟
عوامل ژئوپلیتیکی زیادی بازار نفت را تحت تأثیر قرار داده است: از یک سو حمله قریبالوقوع روسیه به اوکراین و تحریمهای احتمالی علیه این کشور وجود دارد و از طرف دیگر مذاکرات هستهای ایران و آمریکا ممکن است عرضه نفت در بازارهای جهانی را افزایش دهد.