به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در بخش «تازهها» محمدحسین عباسپور، زیستشناس سلولی و مولکولی از تازهترین خبرهای دنیای زیستشناسی و مغز، پردازش اطلاعات و محاسبات خواهد گفت و پویا پاکنژاد، دانش آموختهی علوم شناختی، از اینکه توانایی محاسباتی کودکان حاصل طبیعت است یا تربیت. در بخش دیگری از «چرخ»، محمدرضا مقدسیان با دکتر اسدالله کردنائیج، معاون آموزشی دانشگاه تربیت مدرس دربارهی دستاوردهای علمی این دانشگاه گفتگو میکند. دانشگاهی که با هدف تولید علم و گسترش مرزهای دانش و فناوری و تربیت اعضای هیات علمی و محققان در رشتههای علمی مورد نیاز دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و تحقیقاتی در سال 1360 تاسیس شده است. در حال حاضر فعالیتهای علمی دانشگاه تربیت مدرس با طیفی گسترده از حوزههای علوم مختلف در 169 رشتهی کارشناسیارشد و 129 رشتهی دکتری، در قالب 16 دانشکده و 16 پژوهشکده و مرکز تحقیقاتی و همچنین پارک علم و فناوری دانشگاه تمرکز پیدا کرده است. این دانشگاه ۱۶ دانشکده دارد: علوم انسانی، اقتصاد و مدیریت، فنی و مهندسی، مهندسی برق و کامپیوتر، مهندسی شیمی، مهندسی عمران و محیطزیست، علوم پزشکی، هنر و معماری، علوم پایه، علوم زیستی، علوم ریاضی، کشاورزی، منابع طبیعی و علوم دریایی، فناوریهای برتر، مهندسی مکانیک و حقوق. دانشگاه تربیت مدرس با چندین پله صعود جزو سه دانشگاه برتر کشور و جزو دانشگاههای برتر کشور موضوع بند «ز» مادهی 50 قانون برنامهی چهارم توسعه و جزو 10 دانشگاه برتر جهان اسلام و خاورمیانه قرار گرفته است. طبق آخرین آمار رتبهبندی دانشگاههای کشور در تولید علم در پایگاه ISI که از طرف پایگاه اسنادی علوم جهان اسلام منتشر شده، دانشگاه تربیت مدرس رتبهی اول را به خود اختصاص داده است. در بخش دیگری از این قسمت «چرخ» گفتوگوی حافظ آهی با دکتر درمحمد کردی تمندانی، معاون پژوهشی دانشگاه سیستان و بلوچستان روی آنتن خواهد رفت.
فصل هشتم مجلهی تصویری «چرخ» مهمترین رویدادهای علم و فناوری و مسائل روزمرهی زندگی را با نگاهی تخصصی و بهزبانی ساده و با حضور مسئولان، کارشناسان، اساتید دانشگاه و نخبگان بررسی و واکاوی میکند.
«چرخ» چهار روز در هفته، از یکشنبه تا چهارشنبه، از ساعت 19 بهصورت زنده و به مدت ۵۰ دقیقه از شبکهی چهار سیما پخش میشود. مجری «چرخ» محمدرضا مقدسیان است و محمد جباری سردبیری برنامه و الهه بهبودی تهیهکنندگی «چرخ» را بر عهده دارند.