کد خبر:۹۹۹۶۶۸

خانه نوآوری و صادرات فناوری ایران‌ساخت در ترکیه افتتاح شد

پنجمین خانه نوآوری و صادرات فناوری ایران‌ساخت در شهر استانبول ترکیه آغاز به کار کرد تا محصولات دانش‌بنیان و خلاق کشورمان به بازار این کشور متصل شود.
خانه نوآوری و صادرات فناوری ایران‌ساخت در ترکیه افتتاح شد

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو،  پنجمین خانه نوآوری و صادرات فناوری ایران‌ساخت پس از چین، کنیا، روسیه و سوریه؛ در استانبول ترکیه با حضور رییس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دبیر ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق، سرکنسولگری ایران در استانبول و ۳۰ نفر از نمایندگان شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق بازگشایی شد.

مهدی قلعه‌نوی رییس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در آیین بازگشایی خانه نوآوری و صادرات فناوری ایران‌ساخت در ترکیه، گفت: یکی از اولویت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، جهانی کردن و توسعه صادرات محصولات و فناوری‌های دانش‌بنیان ایرانی است. در این راه هم همه تلاش خود را می‌کنیم.

وی افزود: در حال حاضر زیست بوم فناوری و نوآوری ایران میزبان حدود ۶ هزار و ۵۰۰ شرکت دانش‌بنیان و ۱ هزار و ۵۰۰ شرکت خلاق که بیشتر در حوزه تولید محتوا فعالیت می‌کنند، است. یعنی حدود ۸ هزار شرکت از حمایت‌های معاونت علمی و فناوری بهره‌مند هستند.

به گفته قلعه‌نوی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در زمینه توانمندسازی و کمک به این شرکت‌ها برای اتصال به بازار بین‌المللی فعالیت می‌کند و برنامه‌ها و راه‌های متنوعی را انتخاب کرده و به پیش برده است. امروز نیز به دنبال تجربه روش‌های نوین است. زیرا شرایط سیاسی ایران ویژه و دائم در حال تغییر است؛ به همین دلیل باید از مدل‌های متنوعی در این راه بهره ببریم.

وی ادامه داد: یکی از راه‌های مطمئن برای اتصال شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق به بازار‌های جهانی، ایجاد خانه‌های نوآوری و صادرات فناوری ایران ساخت است که تاکنون در ۴ کشور فعالیت خود را آغاز کرده‌اند و کشور ترکیه نیز به جمع آن‌ها پیوست. تا ۳ ماه دیگر نیز کشور‌های عراق و ارمنستان مقصد این خانه‌ها می‌شوند.

قلعه‌نوی افزود: در این مراکز؛ شرایط برای استقرار موقت و دائم ۵۰ شرکت دانش بنیان و خلاق ایرانی فراهم شده است تا از امکانات مختلف آن هم‌چون فضای کار اشتراکی و اختصاصی، شوروم، اتاق جلسات و کنفرانس و خدمات نرم‌افزاری همچون انجام تحقیقات بازار، ثبت محصول در کشور مورد نظر، دریافت استاندارد‌های کشور‌ها و پیدا کردن شرکای تجاری بهره‌مند شوند.

رییس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اینکه معاونت علمی هیچ مداخله مستقیمی در این کسب و کار‌ها ندارد و تنها در زمینه سیاستگذاری و تامین زیرساخت‌ها کمک می‌کند، گفت: همه این فعالیت‌ها با کمک مادی و معنوی بخش خصوصی انجام شده است.


شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق اقتدار آینده ایران را تضمین می‌کنند

پرویز کرمی دبیر ستاد فناوری‌های نرم و صنایع خلاق در این مراسم، گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاقی که به نمایندگی از جمع کثیری از شرکت‌های فعال در زیست بوم فناوری و نوآوری کشورمان در این جلسه حضور دارند، آینده تجارت و فناوری و بازرگانی ایران اسلامی هستند.

سخنگوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: شرکت‌های خلاق و دانش بنیانی که در کنار سایر مراکز اعم از مراکزی همچون «خانه‌های خلاق و نوآوری» و «کارخانه‌های نوآوری»، «مراکز نوآوری»، «دانشگاه ها» و سایر عناصر زیست‌بوم فناوری و نوآوری تلاش می‌کنند، آینده ایران فناور و مقتدر را شکل داده و می‌دهند.

کرمی ادامه داد: در آغاز این راه، جوانان توانمند ایرانی توانستند ۲۲۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی و ۳۵۰ هزار نفر شغل مستقیم را در کنار سایر مشاغل در ایران ایجاد کنند. راه طولانی است و دستاورد‌ها ادامه داد. اگر کنسولگری ایران بخواهد موفقیتی کسب کند باید به این نیروی دانشی و تخصصی اتکا کند.

دبیر ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق با بیان اینکه تکیه صرف بر مشاغل سنتی، خام فروشی و منابع زیرزمینی در ایران و جهان به پایان دوره خود رسیده است، بیان کرد: راه برون رفت از این شرایط، اتکا به توانمندی و ظرفیت علمی و تخصصی شرکت‌های دانش بنیان و خلاق است. مجموعه‌هایی که طی چند سال اخیر ظرفیت خود را به جامعه و مدیران اثبات کرده‌اند.

کرمی همچنین، گفت: ما در معاونت علمی خود را موظف به حمایت از این شرکت‌ها می‌دانیم و کمک به آن‌ها کمک به ایران اسلامی است و من خواهش می‌کنم کنسولگری و سفارت برای این شرکت‌ها وقت بگذارند و از شرکت‌ها هم می‌خواهم که منافع خود را منافع ایران بدانند. اگر در این مسیر مشکلی یا مضیقه‌ای می‌بینند ببخشند و از ما پیگیر باشند.

رییس مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه بار‌ها تاکید کرده ام که شرکت‌های دانش بنیان و خلاق از معاونت علمی و فناوری طلبکار نیستند، اما معاونت علمی به نمایندگی از دولت بدهکار آن‌ها است، بیان کرد: اگر قرار است ایران در دنیای پر رقابت آینده مسیر رو به جلویی داشته باشد باید به شرکت‌های دانش بنیان و خلاق تکیه کند.


دسترسی‌ها به خدمات و محصولات دانش‌بنیان در ترکیه تسهیل شد

همچنین در این مراسم، جواد معبودی فر سرکنسول ایران در استانبول، با اشاره به ضروری ایجاد خانه نوآوری و صادرات فناوری ایران‌ساخت در استانبول، گفت: با این کار دسترسی ما و فعالان فناور به خدمات و محصولات دانش‌بنیان و خلاق ایرانی تسهیل شد. ایرانیان مقیم شهر ازمیر و فعالان فناور این شهر نیز متقاضی دسترسی به این خدمات هستند.

وی همچنین بیان کرد: قطعا افتتاح این خانه در استانبول موفقیت آمیز است و ما هم در این شهر برای حمایت از صادرکنندگان و تجار ایرانی همکاری می‌کنیم تا تسهیل کننده کار‌ها باشیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار