به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از اتاق اصناف ایران، محمدباقر مجتبایی درباره برگزاری نشست احصا هزینههای نانوایان با حضور روسای اتحادیههای مختلف نان، اظهار کرد: یکی از مشکلاتی که در بازار ایران وجود دارد قیمتگذاری دولتی در برخی از رستههای صنفی است که نان و نانوایی نیز از آن جمله است. واضح است که قیمتگذاریهای دستوری بدون در نظر گرفتن هزینههای نانوایان منطقی نیست. از سوی دیگر قوت غالب مردم ایران است و این مورد به ویژه در قشر کم درآمد حساسیت بالایی دارد و بر این اساس ستاد تنظیم بازار جلساتی به منظور بررسی هزینههای تامین نان داشته است.
وی افزود: اتاق اصناف ایران در این ستاد اعلام کرده است که هزینههای نانوایان طی یک سال گذشته افزایش یافته و تنها قیمت آرد ثابت مانده است. این در حالی است که نرخ آرد تنها ۲۵ درصد هزینه نانوایان را شامل میشود. به عنوان مثال اجاره مغازهها بیش از ۴۰ درصد، دستمزد کارگر طبق قانون کار ۳۹ درصد و هزینه انرژی که مربوط به خود دولت است، افزایش یافتهاند.
دبیرکل اتاق اصناف ایران بیان کرد: لذا در نشستی با حضور اعضای کارگروه نانوایان اتاق اصناف ایران ریز هزینههای نانوایان را در جدولی تدوین و احصا کردیم و بر این اساس مشخص شد حتی با وجود نادیده گرفتن برخی از موارد، باز هم ۷۰- ۸۰ درصد هزینههای نانوایان در نرخ مصوب نان دیده نشده است و از این رو نانوایان ضررده شدهاند. این در حالی است که نانوایان از زحمتکشترین افراد جامعه هستند و در گرمای شدید کار میکنند.
مجتبایی گفت: لذا اتاق اصناف ایران در ستاد تنظیم بازار خواستار اتخاذ تصمیمات مناسبی شده است تا ضمن حمایت از مردم و جلوگیری از افزایش هزینههای سبد خانوار، مانع از تعطیلی نانواییها شویم. در همین راستا و بنا بر صورتجلسه آخرین جلسه ستاد تنظیم بازار و طبق پیشنهاد اتاق اصناف ایران مقرر شد تا ریز هزینههای قیمت تمام شده انواع نان در سطح کشور را احصا کرده و به وزارت جهاد کشاورزی ارائه کنیم و در نهایت در ستاد تنظیم بازار جمع بندی شود.
دبیر کل اتاق اصناف ایران اظهار کرد: لذا در جلسهای با همین محوریت ریز هزینههای نانوایان از جمله نانهای سنگک، لواش و بربری مورد بررسی قرار گرفت و به زودی در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار خواهد گرفت.