خبرگزاری رویترز در خبری اختصاصی به نقل از منابع آگاه گزارش کرد که معاون ترامپ قصد دارد با پیشنهادات اغواکننده، ارتش ونزوئلا را علیه «نیکلاس مادورو» تحریک کند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، یکی از مقامات ارشد دولت آمریکا به خبرگزاری رویترز اعلام کرد که «مایک پنس» معاون «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا، امروز (سهشنبه) به منظور تحریک ارتش ونزوئلا علیه «نیکلاس مادورو»، قصد دارد یکسری بستههای تشویقی جدید به آنها پیشنهاد دهد.
بنا به گفته این مقام آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، پنس در سخنرانی ساعت ۱۵:۲۵ (۱۹:۲۵ گرینویچ) خود برای «جامعه کشورهای آمریکایی» در وزارت خارجه آمریکا همچنین در صدد است هشدار دهد که واشنگتن به زودی ۲۵ قاضی دیگر از دیوان عالی ونزوئلا را تحریم میکند.
خزانهداری آمریکا، در سال ۲۰۱۷، «مایکل مورنو» رئیس دادگاه ونزوئلا به همراه هفت عضو اصلی از دیوان عالی این کشور را تحریم کرد.
این مقام آگاه آمریکایی توضیح داد: «ما معتقدیم که اینجا (دیوان عالی ونزوئلا) جایی است که باید به آن اعمال فشار کرد. تباهی یا بقای این ۳۲ قاضی به خودشان بستگی دارد».
واشنگتن در حالی به دنبال اعمال فشار به قضات دیوان عالی ونزوئلا است که دیوان عالی ونزوئلا خواستار لغو مصونیت پارلمانی گوایدو شده بود.
مقامات آمریکایی از ماه ژانویه که «خوان گوایدو» خود را بعنوان رئیسجمهور ونزوئلا معرفی کرد، ضمن حمایت از وی، اعمال فشار به دولت نیکلاس مادورو رئیسجمهور منتخب ونزوئلا برای کنارهگیری از قدرت را افزایش دادند.
«مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا و «جان بولتون» مشاور امنیت ملی کاخ سفید نیز در بیاناتی تهدیدآمیز، از احتمال گزینه نظامی آمریکا در ونزوئلا برای خلع مادورو از قدرت خبر دادند.
در حالی پنس در صدد تحریک ارتش ونزوئلا علیه مادورو است که گوایدو اخیراً در مصاحبه با «واشنگتنپست» ضمن اعتراف به شکست کودتا در ونزوئلا، علت شکست کودتا را وفاداری ارتش به مادورو اعلام کرده بود.
اوایل اردیبهشت ماه، گوایدو با انتشار یک نوار ویدئویی، ارتش و مردم ونزوئلا را دعوت به شورش کرد که عدم حمایت ارتش و مردم ونزوئلا موجب شکست کودتا شد.
علیرغم تمام تلاشهای گوایدو و همپیمانان آمریکایی وی برای کودتا در ونزوئلا، مادورو از ارتش این کشور خواسته تا آمادگی خود را در صورت حمله نظامی محتمل آمریکا به کشورش حفظ کند. رئیسجمهور ونزوئلا بارها مایک پامپئو، وزیر خارجه و جان بولتون را از جمله عوامل تحریک کننده مردم و تلاش برای کودتا در کشورش برشمرده است.
علاوه بر مادورو، «خورخه آریزا» وزیر امور خارجه ونزوئلا نیز روز سهشنبه گذشته درباره تلاش برای کودتا در ونزوئلا گفت: «این تلاش کودتا، از جانب ارتش نبود؛ بلکه مستقیما در واشنگتن و در پنتاگون و وزارت خارجه و توسط «جان بولتون» (مشاور امنیت ملی آمریکا) طراحی شده است.»
بنا به گزارش رویترز، دونالد ترامپ، سرمایه سیاسی چشمگیری را صرف مداخله اقتصادی و دیپلماتیک در بحران ونزوئلا کرده است.
مقام ارشد دولت آمریکا به رویترز گفت که پنس قرار است «هویجهای» جدیدی (پیشنهادهای اغواگرانه) به ارتش ونزوئلا پیشنهاد دهد و توضیح داد: «وی قصد دارد نشان دهد اگر افراد اقدام درستی را در پیش روی خود قرار دهند، از فرصتهایی بهرهمند خواهند شد».
واشنگتن پیش از این با هدف اعمال فشار به دولت مادورو، در ماه ژانویه تحریمهایی را علیه شرکت نفت ونزوئلا وضع کرد، زیرا نفت، ۹۰ درصد از درآمد صادرات ونزوئلا را تأمین میکند.
دولت ترامپ همچنین با هدف افزایش فشار اقتصادی به مادورو، یکسری تحریمهای ثانویه علیه شرکتهای خارجی معرفی کرده است که با ونزوئلا تعامل تجاری دارند.