«موشک قاسم بصیر» نسخه کشنده ایران برای ناوگان مهاجمان/ وزیر دفاع آمریکا تهدید کرد؛ وزیر دفاع ایران موشک ضد ناو رو کرد

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، موشک بالستیک سوخت جامد قاسم بصیر مورد تست و بهره برداری قرار گرفت. این موشک با برد ۱۲۰۰+ کیلومتری بر اساس تجربیات عملیات های وعده صادق ۱ و ۲ توسعه پیدا کرده است و به سیکر اپتیکی مجهز شده است که قابلیت کشف هدف برای خود موشک محقق شده است که به موشک توان عملیات مضاعف و نقطه زنی در عملیات های خود میدهد.
سیکر های اپتیکی معمولأ در موشک های تخصصی ضد کشتی استفاده می شود و با توجه به متحرک بودن ناو، دقت اصابت افزایش پیدا کند.
پیشتر هوافضای سپاه موشک های ذوالفقار را به کیت هدایت اپتیکی مجهز کرده بود که آن هم با کد بصیر خوانده میشد.
ویژگی های خاص موشک قاسم بصیر
استفاده از بدنه الیاف کربن و سرجنگی هدایت پذیر اپتیکی و همچنین توانایی مقابله با جنگ الکترونیک بالا از ویژگی های خاص قاسم بصیر هستند که در زمین و دریا با عبور از سد پدافند دشمن شامل موشک های تاد، فلاخن و پیکان به صورت نقطه زن هدف را منهدم میکند.
پیشتر در جریان عملیات وعده صادق ۲ موشک های ایرانی با موفقیت از سد پدافند دشمن عبور کردند و جای جای اراضی اشغالی قدس را بدون کوچک ترین مقاومت پدافند متراکم و پیشرفته رژیم هدف قرار دادند.
چرا و چگونه جنگ الکترونیک روی علمیات این موشک بی تاثیر است؟
این موشک از روش های هدایت قدیمی مانند جی پی اس و گلوناس استفاده نمیکند و سیستم ناوبری آن مستقل عمل میکند که عملا مفهوم جنگ الکترونیک روی آن را بسیار دشوار میکند و مشخصاً این مسله پیروزی مطلق در بحث جنگال است. به گفته وزیر دفاع، در جریان تست های عملیاتی روش های مختلف جنگ الکترونیک روی آن اعمال شد که موشک قاسم بصیر با موفقیت تمام تست ها را پشت سر گذاشت و امروزه در قالب موشک نوساز یا کیت ارتقا در شهر های موشکی عملیاتی شده است.
در گزارش صداو سیما هدف اعلام شده از دید سرجنگی موشک هنگام شیرجه نشان داده شد که مشخصاً از سرجنگی اپتیکی بهره میبرد.
سرجنگی اپتیکی چیست؟
روش تعریف شده برای عملیات موشکی، به صورت نقطه ای است و پس از تعیین موقعیت دقیق و مختصات هدف توسط فرماندهان و تعیین نوع موشک عملیاتی متناسب با ماموریت، شلیک انجام میشود و موشک به واسطه سیستم های عملیاتی خود به نقطه مورد نظر اصابت میکند.
روش کلاسیک ذاتاً باعث خطای محدود در دقت عملیات موشک میشود و این مسله با افزایش سرجنگی حل میشود.
اما یکسری عملیات ها به دلیل متحرک بودن هدف( شناوری )، شرایط جنگ الکترونیک و پدافند متراکم دشمن( مانند سری وعده صادق) استفاده از روش های قدیمی چندان کارساز نخواهد بود و به منظور افزایش دقت حملات و گذر از پدافند دشمن، موشک ها گاهاً مسیر پروازی و حتی نوع اصابت را متناسب با شرایط تغییر میدهند و تا لحظه برخورد قابلیت مانور و حتی سوئیچ کردن بین اهداف برای یگان موشکی وجود دارد. به همین منظور موشک ها مجهز به سرجنگی های مخصوصی میشوند که روی آن ها دوربین های تشخیص هدف و عملیات تعبیه شده و متناسب با آخرین وضعیت دشمن نوع اصابت را تعیین میکنند که این مسله در عملیات های ضد کشتی( ناو متحرک است) بسیار کاربردی است.
پ.ن. سمت راست موشک دزفول با سرجنگی معمولی و سمت چپ موشک ذوالفقار بصیر با سرجنگ اپتیکی( نمونه ارتقایافته این سرجنگی روی قاسم بصیر نصب است)
در مجموع با توجه به تنش های اخیر در منطقه و تجربیات از عملیات های وعده صادق ۱ و ۲، یک بروزرسانی متناسب با تجربیات نبرد با دشمن صورت گرفته است و این مسله به افزایش قدرت تهاجمی کشور منجر شده است.
رونمایی از موشک قاسم بصیر به نوعی میتواند جوابی به تهدیدات اخیر دشمنان ایران باشد و این پیام را مخابره کند که اهداف دشمن برای ما در دسترس است و جمهوری اسلامی ایران در مقابله با هر تهدیدی از منافع خود دفاع خواهد کرد.