آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۷۹۵۸

ویژگی موشک قاسم بصیر ؛ قدرت موشکی ایران در جهان چه رتبه ای دارد؟

جدیدترین موشک بالستیک ایران که توسط وزیر دفاع رونمایی شد، موشک قاسم بصیر نام دارد پیشرفته تر از موشک های قبلی بوده اما قدرت موشکی ایران سال ها است که در دنیا مطرح است.
ویژگی موشک قاسم بصیر ؛ قدرت موشکی ایران در جهان چه رتبه ای دارد؟

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، در یکی دو سال اخیر هر گاه مقایسه ای در رابطه با قدرت موشکی شده نام ایران هم در بین 10 کشور برتر جای گرفته است. در عصر پیشرفت‌های تکنولوژیک مدرن، هر کشوری که از قدرت نظامی شناخته شده‌ای برخوردار است، سعی دارد تا فناوری موشکی خود را ارتقا بخشد، زیرا قدرت موشکی به یک ابزار واقعی و مهم در نبرد‌های مدرن تبدیل شده است. امروزه با نوآوری سلاح‌های هسته‌ای، اهمیت موشک‌هایی که می‌توانند سلاح‌های هسته‌ای را با برد وسیع حمل کنند، در بهترین حالت خود قرار دارد.

اکثراً پنج کشور حق دارند موشک‌های دوربردی داشته باشند که می‌توانند سلاح‌های هسته‌ای حمل کنند. این کشور‌ها روسیه، ایالات متحده آمریکا، چین، بریتانیا و فرانسه هستند. با این حال، سایر قدرت‌های موشکی جهان نیز در جهت چالش برانگیزتر کردن و پیشرفت فناوری موشکی خود به خوبی عمل می‌کنند. 

قدرت موشکی ایران

هر وقت صحبت از تحولات فناوری موشکی در خاورمیانه شود، ایران یکی از کشور‌های پیشرو محسوب می‌شود. ایران دارای سیستم‌های کامل موشکی است. این کشور موشک‌های توپخانه‌ای کوتاه برد تولید کرده است. ایران همچنین دارای موشک‌های شهاب-۱ (برد ۳۰۰ کیلومتر) و شهاب-۲ (برد تقریباً ۵۵۰ کیلومتر) است. موشک شهاب ۳ با برد نزدیک به ۱۳۰۰ کیلومتر نیز در وضعیت عملیاتی به یگان‌های سپاه پاسداران تحویل داده شده است.

همچنین گزارش‌هایی در خصوص توسعه موشک‌های بالستیک قاره پیمای شهاب-۴ و کوثر وجود دارد که به ایران این امکان را می‌دهد که حتی موشک‌های دوربردتر را نیز در اختیار داشته باشد. ایران در ۲۰ اکتبر ۲۰۰۴ آزمایش موفقیت آمیز شهاب-۳ با برد هدف گیری ۲۰۰۰ کیلومتر را تایید کرد. ایران چند روز پیش نیز از موشک مافوق صوت فتاح که دارای برد ۱۴۰۰ کیلومتر است رونمایی کرد.

فناوری موشکی اسرائیل

اسرائیل دارای یک صنعت موشکی با برد وسیع است که شامل موشک‌های بالستیک و کروز توسعه یافته می‌شود. اسرائیل همچنین دارای هواپیما‌های بدون سرنشین و صنعت دفاع موشکی است. در سال ۱۹۶۰، اسرائیل هنگام اجرای سری موشک‌های بالستیک جریکو تحت کمک فرانسه، یک موشک بالستیک کوتاه برد جریکو-۱ تولید کرد. جریکو-۱ تقریباً ۵۰۰ کیلومتر برد دارد.

در سال ۱۹۷۰، اسرائیل جریکو-۲ را با بردی در حدود ۱۵۰۰ تا ۱۸۰۰ کیلومتر توسعه داد. ایالات متحده برای توسعه موشک دفاع موشکی Arrow Theatre که تنها سیستم دفاع موشکی فعال در جهان است، به اسرائیل کمک مالی کرده است.

قدرت موشکی آمریکا

موشک Minuteman-III (LGM-۳۰ G) به عنوان یکی از دوربردترین موشک‌های بالستیک قاره‌پیما به حساب می‌آید. برد آن ۱۰۰۰۰ کیلومتر با وزن تقریباً ۳۴۴۷۳ کیلوگرم است. می‌تواند با سرعت ۱۵۰۰۰ مایل در ساعت حرکت کند. Minuteman تنها ICBM زمینی در تسلیحات ارتش ایالات متحده است.

یکی دیگر از موشک‌های مهم ایالات متحده UGM-۱۳۳ Trident ۲ (Trident D ۵) است که می‌تواند یک سلاح هسته‌ای با حداکثر برد ۱۱۳۰۰ کیلومتر حمل کند. این یک موشک بالستیک زیردریایی (SLBM) است. این موشک می‌تواند با سرعت ۱۳۰۰۰ مایل در ساعت حرکت کند. این موشک در حال حاضر در نیروی دریایی ایالات متحده و سلطنتی استفاده می‌شود. Trident II D ۵ (Life Extension) احتمالا تا سال ۲۰۴۲ در خدمت خواهد بود.

ویژگی های موشک قاسم بصیر

موشک جدید جمهوری اسلامی ایران به نام "قاسم بصیر" با برخورداری از بدنه الیاف کربن و سامانه هدایت و کنترل پیشرفته، توانایی بالایی در پنهان‌کاری در برابر رادار‌های پدافندی دارد. این ویژگی‌ها به موشک اجازه می‌دهند که از شناسایی و رهگیری توسط سامانه‌های پیشرفته ضدبالستیک، از جمله سامانه‌های دارای هدایت ماهواره‌ای مانند "تاد"، عبور کند.

وزیر دفاع ایران در این خصوص تصریح کرد که حتی سامانه‌های ضدبالستیک با هدایت ماهواره‌ای همچون "تاد" قادر به رهگیری سرجنگی این موشک نیستند. این دستاورد نتیجه تجربیات میدانی به دست آمده در عملیات‌های بزرگ موشکی "وعده صادق ۱" و "وعده صادق ۲" است.

برآورد کارشناسان نظامی نشان می‌دهد که با ارتقای موشک‌های بالستیک، نرخ رهگیری دشمن در شرایط مشابه به کمتر از ۵ مورد در میان ۳۰۰ موشک خواهد رسید. این پیشرفت در فناوری موشکی ایران، بر قابلیت‌های دفاعی کشور افزوده و به چالش‌های جدیدی برای سامانه‌های پدافندی دشمن منجر خواهد شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار