نمایندگان نشریات دانشجویی در شورای مرکزی ناظر بر نشریات وزارت علوم در نامهای خطاب به وزیر علوم از خود رای بودن معاونین فرهنگی وزاتخانه در ابلاغ مصوبات تصویب نشده اعتراض کردند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نمایندگان نشریات دانشجویی در شورای مرکزی ناظر بر نشریات وزارت علوم در نامهای خطاب به وزیر علوم از خود رای بودن معاونین فرهنگی وزاتخانه در ابلاغ مصوبات تصویب نشده اعتراض کردند.
متن نامه به شرح زیر است:
جناب آقای دکتر غلامی وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناری
سلام علیکم
احتراما از باب امر به معروف و نهی از منکر به استحضار میرساند، به عنوان اعضای دانشجویی و نمایندگان مدیران مسئول نشریات دانشجویی کشور در شورای مرکزی ناظر بر نشریات وزارت علوم، نسبت به علمکرد معاونت فرهنگی در حوزه نشریات دانشجویی اعتراضاتی داریم که در ادامه مطرح میشود و به نظر میرسد، لازم است با پیگیری جنابعالی حل فصل گردد.
۱. تذبذب مواضع در پروندههای واصله
این مساله بصورت ملموس در فضای سیاسی و اجتماعی دانشگاهی ملموس است و خود معاون فرهنگی حضرتعالی نیز از بیان این مساله در جلسات گوناگون ابایی ندارد که مسئولین معاونت فرهنگی همواره به دنبال این است که هزینهای متوجه صندلی هایشان نباشد. این درحالی است که آنچه در دانشگاه به ما آموخته اند این است که انقلابی، هزینه میدهد، اما به سیستم هزینه وارد نمیکند و سیستم را هزینه خودش نمیکند. در همین راستا آخرین موردی که ما شاهد این تذبذب مواضع بودیم، در استعلام دانشگاه صنعتی شریف بود. به این صورت که جناب آقای غفاری صراحتا اجماع اکثریت اعضای شورای مرکزی ناظر در جلسه مورخ ۴ تیر ۹۹ را در جلسه مورخ ۲۸ تیر ۹۹ انکار کرده و با نقض اعتبار امر مختوم، پرونده را بار دیگر به رای گذاشت. بعد از آن هم با وجود اینکه آنچه مدنظر داشت از رای گیری خارج نشد، بدون توجه به نظرات سایر اعضای شورا، نظر شخصی خود را به نام مصوبه شورا، در تاریخ ۳۱ تیر ۹۹ به شماره نامه ۷۶۱۰۹/۸ به این دانشگاه ابلاغ کرد. بدون صورت جلسه، و بدون تایید متن ابلاغیه توسط اعضای شورا. نه تنها امضایی اخذ نشد، حتی صورت جلسه برای اطلاع اعضای شورا در گروه مجازی شورا نیز قرار نگرفت.
۲. صدور ابلاغیه از زبان شورای مرکزی ناظر بر نشریات، بدون اطلاع اعضای شورا
متاسفانه جناب آقای مدیرکل فرهنگی وزارت علوم، در ابلاغیه مورخ ۲۵ تیر ۹۹ به شماره نامه ۹۴۲۱۲ به ۲۰ دانشگاه اعلام کرده است که فرایند انتخابات مجازی کمیتههای ناظر بر نشریاتشان را آغاز کنند و صدر این نامه را "مصوبه شورای مرکزی" خوانده است، در حالی که آنچه مصوبه این جلسه بود، برگزاری آزمایشگاهی انتخابات در دانشگاههای الزهرا و کاشان بود و بنا شد در صورت تایید این دو انتخابات از سوی شورای مرکزی ناظر، در گام دوم انتخابات ۲۰ دانشگاه دیگر نیز بصورت مجازی برگزار شود. اما ابلاغیه فوق در حالی به دانشگاهها ارسال شده که هنوز جلسهای برای بررسی انتخابات این دو دانشگاه برگزار نشده است.
۳. سهل انگاری در رسیدگی به پروندههای واصله
نزدیکترین مصداق این سهل انگاری ها، شکایت نشریه دانشجویی اندیشه دانشگاه اراک است که با وجود اینکه در تاریخ ۲۸ بهمن ۹۸ در دبیرخانه شورای مرکزی ناظر بر نشریات وزارت علوم ثبت شده است و بیش از ۶ ماه از ثبت این شکایت در دبیرخانه شورای مرکزی ناظر بر نشریات وزارت علوم میگذرد، هنوز هم که هنوز است بدون اینکه اشکالی به این شکایت وارد باشد یا مشکل شکلی خاصی داشته باشد، در دستور کار شورا قرار نگرفته است. این در حالی است که با وجود حجم بالای پروندههای واصله به دبیرخانه از دانشگاههای مختلفی، چون تهران، اراک، الزهرا، کاشان و صنعتی شریف، بیش از یک ماه از برگزاری آخرین جلسه شورا میگذرد.
از این رو خواهشمندیم تمهیدات لازم جهت جلوگیری از این دست بدعت گذاریها از سوی جنابعالی اندیشیده شود و تذکرات لازم نیز به معاون فرهنگی و اجتماعی ابلاغ گردد
والسلام علی عباد الله الصالحین
محمدرضا محمدی دانشجوی دانشگاه شاهد تهران میلاد مفاخری دانشجوی دانشگاه پیام نور
نمایندگان دانشجویان در شورای مرکزی ناظر بر نشریات وزارت علوم
رو نوشت: حجت الاسلام و المسلمین رستمی مسئول محترم نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای سراسر کشور