به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حجتالاسلام محمد پشمفروش، دبیر مهرواره «اوج» بنیاد هدایت با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری در اوایل دهه اول محرم دستور جدی به مساجد دادند تا برنامهریزی مجددی کنند تا کارها و نهضت مواسات برای حل مشکلات مردم با محوریت مساجد اوج بگیرد، گفت: مهرواره «اوج» براساس همین فرمان علاوه بر فعالیتهای گذشته همچون عملیات شهید سلیمانی که به صورت عمومی بود و مهرواره محله همدل که کمی دقیقتر و تخصصیتر به حل مسأله پرداخت، بلافاصله پس از امر امام جامعه، شکل گرفت تا گامی رو به جلو با تمرکز روی حل مسائل مردم باشد.
طرحی برای ارتقاء نهضت خدمترسانی مساجد
وی ادامه داد: با آموزش و برنامهریزیهای صورت گرفته بنا داریم علاوه بر حل مسأله، در این طرح کیفیت حل مسأله را نیز رشد دهیم. اجرای این طرح روی شبکه راهیاری و امامان متمرکز است و بنا داریم ۴ فرمان مقام معظم رهبری در خصوص حل مسأله را کاملاً اجرایی کنیم. یعنی اول مسأله را بشناسیم، بعد ظرفیتها را شناسایی و سپس راه حل انتخاب کنیم. در مجموع هم جهتگیری کلان نسبت به اهداف انقلاب اسلامی داشته باشیم.
دبیر مهرواره «اوج» با بیان اینکه تمام این مراحل مردمی و با کمک و همراهی اهالی مسجد و محله است، گفت: این برنامهها نیازمند آموزش است تا در نهضت مواسات از مدل بسته غذایی و جلب مشارکت مردم پیش برویم.
لبیک ۲۳ هزار امام مسجد تاکنون به فرمان مقام معظم رهبری
پشمفروش با بیان اینکه برای برای تحقق این مهرواره از نیمه ماه محرم امسال در قالب ۸ گام کار را آغاز کردیم، گفت: در گام نخست امامان مساجد با ثبتنام در سامانه بیانیه تعبیه شده در لبیکگویی به فرمان مقام معظم رهبری برای اوج گرفتن نهضت مواسات را امضا میکنند که تاکنون بیش از ۲۳ هزار امام مسجد، این لبیک را گفتهاند. از این تعداد هزار امام مسجد اهل سنت هستند.
دبیر مهرواره «اوج» گفت: علاوه بر این تعداد، هزار نفر از همسران امامان جماعت نیز این لبیکگویی را اعلام کردند تا در قالبی جداگانه و در حوزه خواهران این برنامه را پیش ببرند.
تهیه اطلس جامع نرمافزاری و سختافزاری از مساجد
وی با بیان اینکه گام دوم این مهرواره آمایش مساجد کشور و تهیه اطلسی جامع از مساجد است، تصریح کرد: در این گام تمام مساجد از بعد نرمافزاری یعنی دارای بودن امام جماعت، گروه جهادی، برنامه فرهنگی و ... احصاء میشوند و در بعد سختافزاری نیز در زمینه دارا بودن کتابخانه، صحن و دیگر امکانات بررسی میشوند. همچنین در این طرح تراکم جغرافیایی مساجد نیز در کشور حاصل خواهد شد تا بدانیم در چه مناطقی مسجد داریم و در چه مناطقی کمبود مسجد داریم.
ثبت ۲۸ هزار مسجد در اطلس جامع
پشمفروش گفت: تاکنون بیش از ۲۸ هزار مسجد در این سامانه ثبت شدند که تا رسیدن به آمار حدود ۸۰ هزار مسجد که در کشور پیشبینی میشود وجود داشته باشد، ادامه خواهد داشت. بعد از این مرحله اطلاعات حاصل را با اطلاعات موجود در نهادهای دیگر مانند حوزه علمیه، سازمان اوقاف و امور مساجد تجمیع میکنیم تا انشاءالله برای دادههای موجود چارهاندیشی شود تا تمامی مساجد کشور فعال شوند.
دبیر مهرواره «اوج» گفت: ثبت اطلاعات مساجد توسط روسای ادارات تبلیغات اسلامی شهرستانها در حال انجام است.
۳ مرحله آموزش برای تحقق مهرواره اوج برای شبکه راهیاری
وی با بیان اینکه ارائه آموزش به منظور توانمندسازی مدیران ادارات شهرستانی و مدیران استانی تبلیغات اسلامی گام سوم این برنامه است، گفت: ۴۰۰ مدیر شهرستانی، ۳۰ مدیرکل و ۳۰ معاون فرهنگی در سه مرحله آموزش دریافت خواهند کرد. مرحله اول آموزشها در بازه زمانی یک ماهه ور در قالب ۷ نشست منطقهای در کرمان، شیراز، تبریز، چالوس، بجنورد، قم و اهواز با نام مدافع حرم شهید حجت الاسلام بیاضیزاده اجرایی شد. در این دوره شبکهسازی و گعدهداری، حل مسأله، شناسایی ظرفیتها، دروس اخلاق و ... به مدیران شهرستانی جهت ایجاد و تعالی شبکه امامان مساجد شهرستانهای کشور ارائه شد. این دوره با رضایت ۸۰ درصدی شرکتکنندگان هم از بعد ضرورت و هم کیفیت محتوا همراه بود.
پشمفروش ادامه داد: مرحله دوم آموزشها به صورت مجازی از هفته آینده برگزار خواهد شد و در مرحله سوم نیز بناست دوره آموزشی متمرکزی برای این مسئولان در مشهد برگزار شود.
مهرواره اوج یک ماه تمدید میشود
دبیر مهرواره «اوج» گفت: گام چهارم توانمندسازی ایجاد شبکههای شهرستانی برای امامان است که در این راستا در سطح شهرستانها امامان با هدف انتقال تجربه دور هم جمع شدند و بناست با قوت بیشتری کار را ادامه دهند.
وی ادامه داد: با توجه به زمانبر شدن فعالیتها تصمیم گرفتیم مهرواره اوج را که بنا بود ۲۳ آبان به پایان برسد تا پایان آذرماه ادامه دهیم تا امامان محله با فرصت بیشتری شناسنامه محلات شامل نیازمندیها هر محله و اولویت بندی آنها را انجام دهند و به طور دقیق نیز ظرفیت هر محله را شناسایی کنند تا نیازها و مسائل محله با کمک مردم حل شود.