آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۵۹۶۳
گزارش|

نادر طالب زاده در قامت یک قهرمان

نادر طالب زاده در فعالیتهای خود به خصوص در حوزه کنشگری ارتباطی پیوندی مشترک میان فعالین رسانه ضد صهیونیستی از قلب آمریکا، کانادا و جهان غرب با ایران و البته تا حدودی سراسر جهان ایجاد کرد. او به تنهایی یک قهرمان تولید کننده قدرت نرم به خصوص در مواجهه با جهان غرب بود. 
میرجعفری

نادر طالب زاده در قامت یک قهرمان

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، عروج نادر طالب زاده هر سال در 9 اردیبهشت یادآور مردی با الگویی متفاوت در عرصه رسانه و سینما به خصوص حوزه مستند و برنامه سازی است. پر بی راه نیست اگر بگوییم مرحوم طالب زاده یک کنشگر رسانه ای عادی نبود، وی تئوریسین و نظریه پردازی در عرصه رسانه و ژورنالیسم بود که سبکی متفاوت داشت و در عین حال کنشگری و فعالیت در این حوزه ثبات نظریه ای و اصولی داشت که این دو بال همراه هم در ساخت قدرت نرم لازم بود. 

ایجاد پیوند مشترک بین فعالین رسانه ضد صهیونیستی در قلب تمدن غرب

نادر طالب زاده در فعالیتهای خود به خصوص در حوزه کنشگری ارتباطی پیوندی مشترک میان فعالین رسانه ضد صهیونیستی از قلب آمریکا، کانادا و جهان غرب با ایران و البته تا حدودی سراسر جهان ایجاد کرد. طالب زاده، در خط مقدم مبارزه با اسرائیل این را درست فهمیده بود که رژیم صهیونیستی در غرب حاکم رسانه ها است و جهان را به اسم تمدن غرب به تباهی می‌کشانند. مرحوم طالب زاده به تنهایی یک قهرمان تولید کننده قدرت نرم به خصوص در مواجهه با جهان غرب بود. 

طالب زاده از درون انقلابی بود

این ویژگی نادر طالب زاده برآمده از شخصیت مستحکم او بود، او از درون انقلابی بود و این ویژگی را در خود به عنوان یک عامل فعال داشت. او در دوران حیاتش و پس از آن بارها مورد اهانت و تهمت گروه های مختلف قرار گرفته بود ولی در تمام لحظات زندگی اش تا پایان هیچ گاه مردد نشد و ایمان او واقعا حیرت انگیز بود. 

دغدغه های طالب زاده بیشتر از یک فعالیت رسانه ای ساده بود

این همان ویژگی های خارق العاده است که می‌توان از او بعنوان یک «قهرمان» و «الگو» در حوزه قدرت و جنگ نرم دانست، طالب زاده دغدغه های متفاوتی داشت که امروز بیشتر از همیشه به کار ما می‌آید، او نسبت به دانشگاه همواره این نقد را داشت که  چرا دانشگاه‌های ما نسبت به سایر دانشگاه‌ها عقب هستند؟ همین موضوع در کنشگری های سال گذتشته دانشگاههای دنیا در حوزه فلسطین مشهود است.

طالب زاده در جنگ رسانه ای و قدرت نرم هزینه می داد

طالب زاده با آثار متفاوتش بارها خط قرمز نفوذ رسانه ای را رد کرد و این ماجرا بر هیچکس پوشیده نیست. طالب زاده هرگز خود را در تنگنای حلقه‌ها و گعده های خودمانی انقلابی گرفتار نمی‌کرد و شاگردان جوان او از پیگیری وی نسبت به آثارشان و میل او برای مواجهه با اندیشه های جدید و نسلهای پی در پی خاطرات جالبی تعریف می‌کنند. 

طالب زاده جهان بینی بسیار عمیقی داشت که در جنگ شناختی و رسانه ای هزینه می‌داد، او از شست و شوی مغزی رسانه های هیولاوار غربی عبور کرد، او در مرز حق و باطل با فهم درست حتی لحظه ای هم منحرف نشد. ا امتحانات زیادی را پس داد و در مسیر خود با استمراری مثال زدنی موفق بود. 

 طالب‌زاده که سابقه کار در شبکه خبری CBS آمریکا را هم داشت  نقشی ماندگار در حوادث تسخیر لانه جاسوسی داشت و «مستند واقعیت» کار شاخص وی در این مورد بود. او پس از آن در دفاع مقدس هم مستند «شوش شهر شهیدان گمنام» را ساخت و از بنیانگذاران تلویزیون جهاد بود و تربیت نیروی فیلمساز به خصوص در عرصه مستند را ادامه داد. 

رابطه نادر طالب زاده و شهید سید مرتضی آوینی 

رابطه او با شهید آوینی موجب به وجود آمدن موسسه «روایت فتح» می‌شود که اثر «خنجر و شقایق» در مورد بوسنی از همکاری های او با شهید سید مرتضی آوینی بود که پس از آن هم مستند «ساعت 25» هم از این دست همکاری های او با شهید بود که مستندی ضد آمریکایی بود. 

نادر طالب زاده در قامت یک قهرمان

 ساخت سریال "بشارت منجی" درباره عیسی مسیح از معدود کارهای داستانی او بود که سال‌ها تولیدش طول کشید و اواخر دهه ۱۳۸۰ از تلویزیون پخش شد. این سریال ابتدا "انجیل به روایت بارنابا" نام داشت و در نهایت تغییر اسم داد و یک نسخه سینمایی از آن هم تدوین شد و به نمایش درآمد.

طالب زاده حتی در سال‌های اخیر به واسطه فعالیت‌های ضد استکباری‌اش از معدود فعالین رسانه ایرانی بود که به صورت شخصی در لیست تحریم‌های آمریکا هم قرار گرفت و همین باعث شد تا او را از ورود به کشور آمریکا منع کنند. 

 

مواجهه رهبر انقلاب با نادر طالب زاده 

 علی صدری‌نیا، کارگردان و مستندساز مجموعه مستند «غیررسمی» ماجرایی از دیدار سال 1396 مستندسازان با رهبر انقلاب و خاطره‌ای از مواجهه نادر طالب‌زاده با آیت الله خامنه ای را بیان کرد.

وی درباره آن دیدار توضیح داد: سال 1396 در دیدار جمعی از مستندسازان با رهبر انقلاب که در قالب دیدار پنج‌شنبه شب‌ها برگزار می‌شد، صحبت‌های مختلفی بین مستندسازان و رهبری رد و بدل شد. در همان جلسه، حضرت آقا 2 یا 3 مواجهه با حاج نادر طالب‌زاده داشتند.

یکی از این مواجهات در ابتدای جلسه رخ داد؛ جایی که زمان نماز مغرب فرارسیده بود و همه برای نماز آماده می‌شدند. حاج نادر به دلیل کسالتی که داشت، روی صندلی نشسته بود و میزی در برابرش قرار داشت تا روی آن نماز بخواند. وقتی آقا وارد جلسه شدند، شوخی با حاج نادر کردند و گفتند: «شما هم میزی شدید؟!» این شوخی و خنده در فیلم مستند «غیررسمی 2» هم قرار داده شده بود.

او اضافه کرد: مواجهه دیگر آقای خامنه ای با حاج نادر به داخل جلسه مربوط بود. آقای مؤمنی شریف (رئیس وقت حوزه هنری در سال 1396) صحبتی را مطرح کرد و گفت: «شکوفایی و گردهمایی مستندسازان انقلابی که امروز شاهدش هستیم، حاصل بذری است که شهید آوینی کاشت و اکنون ثمره آن را می‌بینیم.» ایشان در حین همین سخنان بودند که آقا به حرف‌هایش ورود کردند و با اشاره به آقای نادر طالب‌زاده فرمودند: «و همین طور آقای طالب‌زاده....»

نادر طالب زاده در قامت یک قهرمان

بیداری اسلامی و ماجرایی که کم پیگیری شد!

اما طالب زاده مبتکر هالیوودیسم و بیداری اسلامی با همایش «افق نو» بود که باعث میزبانی ایران از بسیاری از فعالین رسانه جهانی شد. او موضوع بیداری اسلامی را به یک مسئله جهانی تبدیل کرد، مسئله ای که پس از او خیلی پیگیری نشد و به برگزاری همایشهایی برای معرفی وی بسنده کردند.  

طالب زاده و اعتقاد او به نقد درون گفتمانی

ویژگی مهم دیگری که نادر طالب زاده را از سایر فعالین رسانه به خصوص در حوزه جبهه فرهنگی انقلاب متفاوت می‌کرد و بعضا او را هم مورد حمله و نقد قرار می‌داد، اعتقاد او به نقد درون گفتمانی بود او از مصاحبه با افراد مختلف نمی‌ترسید و گفت و گوی بین عقیده ها نه فقط برای وسیله ای تبلیغاتی بلکه به اصل آن پایبند و همین باعث می‌شد تبیین ها و روشنگریهای وی متفاوت از سایرین به نظر برسد. 

طالب زاده عافیت طلب نبود! در همه حوادث به نفع انقلاب اسلامی وارد گود رسانه می‌شد که اوج آن سال 88 و پس از شهادت حاج قاسم و در جریان سقوط هواپیمای اوکراین بود. بسیاری افسوس این را خوردند که ما امروز سردار رسانه ای در قامت وی در ماجراهای سال 1401 و جریان زن،زندگی و آزادی یا اتفاقات پس از 7 اکتبر را نداشتیم. چرا که اگر او بود می‌توانستیم حدس بزنیم عرصه رسانه در همه این اتفاقات می‌توانست متفاوت رقم بخورد. 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار