
فیلم های جدید پرده سینما برای اکران اردیبهشت ماه چیست؟
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، فیلمهای «بازی را بکش» به کارگردانی محمدابراهیم عزیزی و تهیهکنندگی مصطفی کیایی و «بیسر و صدا» به کارگردانی مجید مصطفوی توسط دفتر پخش "شایسته فیلم" اکران میشوند که قرار است هر دو در اردیبهشتماه راهی سینماها شوند.
بازی را بکش؛ روایتی واقعی از حواشی فوتبال
فیلم بازی را بکش اولین ساخته سینمایی محمدابراهیم عزیزی است که پیش از این در زمینه فیلم کوتاه فعالیت میکرده است.برادران کیایی مصطفی و محسن تهیهکنندگان این فیلم هستند، فیلمی که پیرامون فوتبال و حواشی آن تولید شده و پیش از این با نامهای «توتو» و «هجده قدم» در رسانهها معرفی شده است.
محسن کیایی، هدی زینالعابدین، محمد بحرانی، متین حیدرینیا و پوریا رحیمی سام از بازیگران فیلم سینمایی «بازی را بکش» هستند.
این فیلم در چهل و سومین جشنواره فیلم جر حاضر شد، اما نتوانست در هیچ کدام از بخشهای سودای سیمرغ نامزد شود. طبق پیگیری از دفتر پخش، از سوم اردیبهشتماه در سینماها اکران میشود.
خلاصه داستان فیلم بازی را بکش
فیلم بازی را بکش بر اساس یک داستان واقعی ساخته شده و در خلاصه داستان آن آمده است: موسی، از پیشکسوتان فوتبال، برادرش را در یک سانحه ورزشی از دست میدهد. او در مسیر کشف راز مرگ برادرش با حقایق عجیبی روبهرو میشود…
بی سر و صدا؛ درامی اجتماعی
«بی سر و صدا» فیلم سینمایی در ژانر درام و احتماعی ساخته مجیدرضا مصطفوی است که نقش اصلی آن را پیمان معادی ایفا میکند. مهران غفوریان بازیگر نقش شفاعت در سریال زخم کاری که این روزها نه تنها در عرصه طنز بلکه در نقش های جدی نیز می درخشد، این بار با گریمی متفاوت در فیلم سینمایی بی سر و صدا حضور دارد.
از دیگر بازیگران این فیلم می توان به هانیه توسلی، فرشته حسینی و مسعود کرامتی ساخته شده که پیشتر در جشنوارههای خارجی همچون «سائوپائولو» نمایش داده شد.
موفقیت های بین المللی
این فیلم در جشنواره فیلم سائوپائولو برزیل و جشنواره بین المللی هانوی شرکت کرد و در جشنواره هانوی موفق به کسب سه جایزه اصلی شامل جایزه بزرگ جشنواره برای بهترین فیلم، جایزه بهترین کارگردانی و جایزه بهترین بازیگر مرد شد. این موفقیت ها نشان دهنده کیفیت بالای فیلم و توانایی کارگردان و بازیگران در ارائه یک اثر هنری قابل توجه است.
فیلم سینمایی«بی سر و صدا» هم از ۱۷ اردیبهشت روی پرده خواهد رفت.
حواشی بی سر و صدای فیلم
این فیلم در سال ۱۴۰۲ ساخته شد، هم در دولت دوازدهم و هم سیزدهم پراوانه ساخته گرفته بود، اما به دلیل ممیزیها و اصلاحات ۲۰ دقیقهای موفق به گرفتن پروانه نمایش نشد. از سوی دیگر برخی از اعضای شورا مخالف جدی نمایش «بی سر و صدا» بودند اما این فیلم توانست خود را به اکران اردیبهشت ماه در سینماها برساند.
پپیشبینی میشد این فیلم در بخش نمایشهای ویژه چهل و سومین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآید اما اکران نشد، در نهایت برای اولین ماه در ۱۰ اسفند ماه 1403 در یک نمایش تک سانس بصورت خصوصی برای اهالی رسانه و منتقدان به نمایش درآمد.
مصطفوی سومین فیلمش را همچون "انارهای نارس" و "آستیگمات" بر اساس فیلمنامهای ساخته که حاصل همکاری مشترک او با نویسنده ای دیگر است. مهیار حمیدیان و مصطفوی "بی سر و صدا" را بر محور یک خط داستانی با حضور کاراکترهایی حاشیه نشین پیش می برند که درام زندگی روزمره آنها در جغرافیایی تازه با شغل و مناسباتی متفاوت؛ متأثر از بحران های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، اخلاقی، عاطفی و خانوادگی بسط یافته و دامنه ای پرالتهاب پیدا می کند.
انیمیشن «رویاشهر» ؛ برای کودکان و نوجوانان
نیمیشن سینمایی «رویاشهر» به نویسندگی و کارگردانی محسن عنایتی و تهیهکنندگی مصطفی حسنآبادی سوم اردیبهشت ماه به سرگروهی پردیس سینمایی مگامال و پخش موسسه بهمن سبز اکران عمومی خود را آغاز میکند.
این انیمیشن سینمایی داستان ماجراجویانه پسربچهای به نام آرات را روایت میکند که تصمیم دارد قهرمان شهری به نام «رویاشهر» شود و در مسیر رسیدن به این آرزو، با رازهایی از گذشته و خانوادهاش مواجه میشود.
این اثر ۹۰ دقیقهای با مدیریت دوبلاژ امیرهوشنگ زند در چهارسال ساخته شده است و میرطاهر مظلومی، منوچهر والیزاده، منوچهر زندهدل، نگین کیانفر، اردشیر منظم، لیلا کوهسار، آرزو آفری و ارسلان جولایی از صداپیشگان آن هستند.
انیمیشن سینمایی «رویاشهر» محصول مشترک سازمان سینمایی سوره، مرکز پویانمایی مهوا، اداره کل فرهنگی شهرداری تهران و استودیو آیندهنگار است.
این اثر، دومین محصول سینمایی استودیو آیندهنگار پس از انیمیشن سینمایی «بنیامین» است که در سال ١٣٩٧ با استقبال بیش از ۶٠٠ هزار نفری مخاطبان، در زمره پرفروشترین انیمیشنهای تاریخ سینمای ایران قرار گرفت.
«زیبا صدایم کن» رسول صدرعاملی
علاوه براینها، «زیبا صدایم کن» رسول صدرعاملی به تهیه کنندگی سید مازیار هاشمی که در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر از ۱۷ اردیبهشت به چرخه اکران اضافه میشود. در آخرین فیلم صدرعاملی که در جشنواره فجر جایزه بهترین فیلم را گرفت، امین حیایی، ستاره پسیانی، مهران غفوریان و ژولیت رضاعی بای کردهاند.
خلاصه داستان فیلم زیبا صدایم کن
داستان فیلم زیبا صدایم کن در خیابان ولیعصر تهران و در طول یک روز اتفاق میافتد و در خلاصه داستان رسمی آن آمد است: «خسرو که در آسایشگاه روانی به اجبار بستریست، تمام این سالها را در فکر دخترش زیبا سپری کرده. امروز، روزِ تولد ۱۶ سالگی زیبا است و خسرو نمیخواهد از این روز ساده بگذرد…».
از بازیگران مطرح این فیلم می توان به حضور امین حیایی اشاره کرد که در اکران های نوروزی نیز با فیلم سینمایی «کوکتل مولوتف» روی پرده سینما ظاهر شده بود و اکنون نیز با نقش اصلی به نام خسرو در فیلم «زیبا صدایم کن» روی پرده سینماها دیده می شود.در این فیلم ژولیت رضاعی (بازیگر نوجوانی که برای نخستین بار جلوی دوربین حاضر میشود) نقشآفرینی میکنند.
فیلم زیبا صدایم کن به کارگردانی رسول صدرعاملی، اقتباسی از رمان نوجوانانهای به همین نام نوشته فرهاد حسنزاده است.فیلمنامه را آرش صادق بیگی، میلاد صدرعاملی، محمدرضا صدرعاملی نوشته اند و سامان لطفیان مدیر فیلمبرداری بوده است. این فیلم با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و بنیاد سینمایی فارابی و کمپانی میلادفیلم تولید شده و سیدمازیار هاشمی تهیهکنندگی آن را بر عهده دارد.
درباره رسول صدرعاملی کارگردان فیلم
رسول صدرعاملی تا اینجا، مهمترین دلیل برای تماشای این فیلم است. کارگردانی که پس از ۷ سال پشت دوربین فیلمسازی ایستاده است. فیلم اقتباسی از یک رمان موفق است که حول محور نوجوانان میگذرد و این همان دغدغهمندی همیشگی فیلمساز مولفی چون صدرعاملی است. اینکه تمام داستان فیلم در خیابان ولیعصر اتفاق میافتد و از میدان راهآهن آغاز میشود و در یک صبح تا شب به تجریش میرسد نیز میتواند برای مخاطب، وسوسهانگیز باشد. صدرعاملی که پیشتر هم فیلم های «من ترانه پانزده سال دارم»، «دختری با کفشهای کتانی» و «دیشب باباتو دیدم آیدا» را در باره دختران نوجوان ساخته بود.
دیگر اکران های احتمالی اردیبهشت ماه
«خانه ارواح» کیارش اسدیزاده، «صددام» پدرام پورامیری و «شمال از جنوب غربی» حمید زرگرنژاد هم از جمله فیلمهایی هستند که گفته میشود از ماه اردیبهشت در سینماها اکران میشوند.
خانه ارواح
فیلم سینمایی «خانه ارواح» به کارگردانی کیارش اسدیزاده و تهیهکنندگی امیرشهاب رضویان در آستانه اکران قرار دارد و به زودی روانه سینماها خواهد شد.
این فیلم با نام قبلی «مجوز خروج» در سال ۹۹ تهیه و تولید شده است.
سینمایی «خانه ارواح» به قلم کیارش اسدیزاده در ژانر کمدی با تم وحشت به نگارش درآمده و داستان آن در دهه ۳۰ روایت میشود.
در این فیلم بازیگرانی چون نازنین بیاتی، پژمان جمشیدی، ستاره پسیانی، رضا کیانیان، سروش صحت، نادر فلاح، علیرضا استادی و شادی دهقان به ایفای نقش پرداختهاند.
کیارش اسدیزاده تاکنون کارگردانی سریالهای «کرگدن»، «هفت» و «دفتر یادداشت» را در شبکه نمایش خانگی در کارنامه خود دارد.
صددام
فیلم صددام اثر مستقل پدرام پورامیری در ژانر کمدی با داستانی جذاب و متفاوت یکی از بهترین کمدیهای جشنواره امسال است که ارزش تماشا را دارد. در این فیلم سینمایی، پریناز ایزدیار برای اولین بار در ژانر کمدی و رضا عطاران در نقش بدل صدام حسین ظاهر شده که توجه بسیاری را جلب کرده است.
خلاصه داستان فیلم سینمایی صددام
صددام داستان مردی را به تصویر می کشد که شباهت ظاهری زیاد با صدام حسین دارد و نقش بدل این شخصیت جنجالی را ایفا می کند. او وارد موقعیتهای پیچیده و گاه طنزآمیزی می شود که این تجربهها زندگی او را تحت تأثیر قرار میدهد.
پریناز ایزدیار، رضا عطاران، عباس جمشیدیفر، آزاده صمدی، امیراحمد قزوینی، سیاوش چراغیپور از جمله بازیگران این فیلم هستند.
این فیلم سینمایی پدرام پورامیری کارگردانی کرده و مجتبی رشوند هم تهیهکنندگیاش را به عهده داشته.
دیگر عوامل فیلم عبارتند از؛ مدیر فیلمبرداری: حسن لشگری، مدیر تولید : مینا سنگ سفید، مدیر برنامهریزی: بهنام راهنمایی، طراح لباس: پگاه سعیدی، طراح گریم: عباس عباسی، صدابردار: سعید زند، تدوین: اسماعیل علیزاده، طراحی و ترکیب صدا: علیرضا علویان و عکاس: مریم تخت کشیان.
درباره پدرام پوامیری، کارگردان فیلم صددام
پدرام پورامیری سالها به صورت مشترک با حسین امیری دوماری همکاری داشت و این دو فیلمساز در کنار هم، علاوه بر تجربه ساخت چند فیلم کوتاه، با فیلمهایی همچون «جاندار» و «یادگار جنوب» در دورههای مختلف جشنواره فیلم فجر حاضر بودهاند. فیلم صد دام اما، اولین فیلمی است که پورامیری به صورت مستقل کارگردانی کرده و همچنین اولین فیلم کمدی در کارنامه کاری او محسوب میشود.
حاشیه های صددام در جشنواره فیلم فجر
• در نشست فیلم صددام، رضا عطاران که ابتدا گفته بود فقط سوالاتی که جوابش با بله و نخیر است، جواب میدهد، تا پایان نشست با شوخی و رفتارهای خندهدار که با عباس جمشیدیفر داشتند، سوژه عکاسان و باعث خنده حضار شد و فضای نشست خبری را به کلی عوض کرد.
• سروش انتظامی پسر مجید انتظامی و نوه عزتالله انتظامی، به عنوان آهنگساز فیلم صددام در جشنواره حضور داشت تا سومین نسل این خانواده هنرمند وارد رقابتهای سینمایی شوند.
«صددام» نامزد بهترین طراحی صحنه ، بهترین چهرهپردازی و بهترین بازیگر نقش اول مرد با بازی رضا عطاران بود که نتوانست در هیچ کدام موفق به دریافت سیمرغ شود.
شمال از جنوب غربی
فیلم شمال از جنوب غربی، ساخته جدید حمید زرگرنژاد، یکی از آثار خوب چهل و سومین جشنواره فیلم فجر بود. این فیلم که به تهیهکنندگی مهدی مددکار و با بازی ستارگان مطرحی چون مصطفی زمانی، امیر آقایی و بهناز جعفری تولید شده، در ژانر سیاسی-اکشن جای میگیرد و روایتگر رویدادی پرتنش در دوران جنگ تحمیلی است.
داستان شمال از جنوب غربی
خلاصه رسمی داستان فیلم که تاکنون منتشر شده، مخاطب را با فضایی رمزآلود و پرتعلیق مواجه میکند: «مشکل ما اینه که باید درد دلامون سربسته بمونه…» این جمله به وضوح نشان میدهد که فیلم قصد دارد مسائل عمیقی را در دل روایتی حساس و هیجانانگیز بررسی کند. آنطور که منابع غیررسمی اشاره کردهاند، داستان درباره تلاش رژیم بعث عراق برای انجام یک عملیات خرابکارانه در داخل ایران است. کامیونی پر از مواد منفجره از عراق وارد مرزهای ایران میشود، اما در جریان تعقیب و مراقبت گم شده و تنشهای بسیاری را به دنبال دارد.
حضور بازیگرانی همچون مصطفی زمانی، امیر آقایی، بهناز جعفری، علی دهکردی و مهدی زمینپرداز در کنار هنرمندانی چون سیامک صفری، خاطره اسدی و رضا توکلی نویدبخش ترکیبی چشمگیر از بازیگری است. همچنین حضور بازیگر خردسال ویهان نوروزی، بر جذابیت اثر افزوده است.
زرگرنژاد این بار ترکیب متفاوتی از بازیگران و عوامل حرفهای را گرد هم آورده است. مصطفی زمانی که برای بازی در نقشهای دراماتیک شناخته میشود، در این فیلم به عنوان یکی از شخصیتهای کلیدی حضور دارد. همچنین امیر آقایی و بهناز جعفری با کارنامهای درخشان، نقشی اساسی در پیشبرد داستان دارند.
حاشیه های «شمال از جنوب غربی» در جشنواره فیلم فجر
در نشست رسانهای فیلم «شمال از جنوب غربی» امیررضا دلاوری از حذف ناگهانی نقشش در فیلم شکایت کرد و بحث او با حمید زرگرنژاد، کارگردان با وساطت امیر آقایی ختم شد. دلاوری: من در ویلا مینشستم و تمرین ساکسیفون میکردم ولی از من با بچهها سکانس نمیگرفتند. این فیلم قرار بود تنها فیلم من در جشنواره باشد که به این روز افتاده. / زرگرنژاد: من نمیتوانستم یک گروه ۲۰۰ نفره را برای بازی یک بازیگر معطل کنم.
«شمال از جنوب غربی» توانست در 12 بخش در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر نامزد شود و در نهایت سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی به حمید زرگرنژاد ، کارگردان این فیلم رسید و مصطفی زمانی هم برای بازی در این فیلم توانست سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد را از آن خود کند.سیمرغ بهترین فیلمبرداری هم برای فیلم «شمال از جنوب غربی» به علی محمد قاسمی رسید.