به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، نشست خبری سیزدهمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار در شهرک اکباتان (آرمان) با حضور خانوادههایی از شهدای امنیت، فرزندان آنها و البته حضور پدر شهید آرمان علی وردی که توسط اغتشاشگران و اراذل و اوباش درشهرک اکباتان و به شهادت رسید برگزار شد.
در این نشست خبری که اصحاب رسانه و گروه سرودی از دختران نیز حضور داشتند، حمید صالحی به عنوان دبیر اجرایی، سعید خورشیدی رئیس شورای سیاستگذار و با معرفی سهیل اسعد مبلغ آرژانتینی و فعال رسانه جهان اسلام به عنوان دبیر سیزدهمین دوره جشنواره گزارشی از جزئیات برنامههای جشنواره را ارائه کردند.
صالحی با اشاره به آغاز فراخوان این دوره از جشنواره از مهرماه و اکران آثار از دی ماه گفت: فیلمسازان تا 30 آبان فرصت دارند آثار خود را در بخش رقابتی ثبت کنند. بخش رقابتی در بخشهای فیلم داستانی، پویانمایی، مستند و… برگزار میشود و محورهای جشنواره موضوعاتی نظیر «رویای ایرانی»، «نقد درون گفتمانی»، «نهضت جهانی مستضعفین» و… است.
صالحی در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: علاقمندان فرهنگی میتوانند فیلمهای سینمایی «بی رو»، «لوپتو» و «سویپر» را در اکرانهای مردمی به نمایش بگذارند، دوستان ما در 30 شهر سینماهای تعطیل و نیمه تعطیل را تحویل گرفتند تا این آثار را به نمایش بگذارند. ما امسال مستندهایی درباره شهید آرمان علیوردی و برخی شهدای شاهچراغ هم در جشنواره خواهیم داشت.
پدر شهید آرمان علیوردی دیگر سخنران این جلسه بود. او درباره پسرش گفت: نمیتوان آرمان را در چند کلمه توصیف کرد، چون متدین، مذهبی و امام حسینی بود. او در طول زندگی خود جهادی بود، همیشه برای هم نوع خود پیشقدم میشد که نمونه آن را در سیل، کرونا و … میتوان دید. هفته پیش بود که به ما خبر دادند او صدمه دیده، اما وقتی به بیمارستان رفتیم متوجه شدیم که او شهید شده است.
سعید خورشیدی رئیس شورای سیاستگذار سیزدهمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار هم با عنوان اینکه عادت داشتیم برگزاری این مراسم با حضور مرحوم نادر طالب زاده باشد و این جلسه یادآور خاطرات ایشان است و امسال جای ایشان خالیست و امیدواریم بتوانیم نهال جشنواره عمار را همچنان که این بزرگواران میخواستند صیانت کنیم و راهشان را ادامه دهیم.
خورشیدی ادامه داد: طالبزاده هم یک اندیشمند بود و فهم دقیقی از رسانه داشت و تجربه تولید موفق هم داشت توانسته بود هر سه حوزه اندیشه، هنر و رسانه را در کنار هم داشته باشد که هدف جشنواره هم همین است و باید این را مدنظر قرار دهیم که «طالبزاده الگوی خوبی برای همه جوانان است تا بتوانند وجوه مختلف را در یک نفر داشته باشیم.»
رئیس شورای سیاستگذار سیزدهمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار محوریت این جشنواره با اشاره به آسیب شناسی فضای رسانه ای کشور تأکید کرد: ما از مسئله فقدان عدالت رسانه ای رنج میبریم و بخشی از روایات ایرانی و سبک زندگی که از کثرت نسبی دارد بازتاب نمیدهد و جشنواره عمار تلاشی برای بهبود این وضعیت رسانهای کشور و تلاشی مضاعف است برای اینکه بخشی از این ظلم رسانهای را بر طرف کند. یکی از زمینههایی که این ظلم در آن برقرار است بحث روایت زن ایرانی است که به همین جهت محوریت این جشنواره را بر مبنای «روایت زن ایرانی» نامیدیم
خورشیدی در ادامه گفت: ظلم رسانهای در «روایت زن ایرانی» برقرار است و این در حالیست که باید بگوییم «دستاوردهای انقلاب اسلامی برای زنان ایرانی قابل توجه بوده ولی کمتر روایت شده است.»
در ادامه این نشست سهیل اسعد به عنوان دبیر سیزدهمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار به صحبت پرداخت وی در مورد دغدغه شخصی و شرط ورودش به این مسئولیت گفت: بعد بین المللی فضای جشنواره عمار است. وی با تاکید بر اینکه فضای رسانهای انقلاب اسلامی ایران بعد از چهل و چند سال نباید پشت دیوارهای ایران محدود بماند. سهیل اسعد با اشاره به نیاز حیاتی برای مطرح شدن الگوی انقلاب اسلامی و سبک زندگی آن در سطح جهان آن را نه تنها برای مسلمانان بلکه برای همه بشریت امروز لازم دانست.
اسعد با اشاره به حضور خانواده شهدا در این نشست افزود: «ما اینجا و در جوار این خانوادههای عزیز فرهنگ ایثار و فداکاری را استشمام میکنیم و عناصر فرهنگی زیادی که در اینجاست دنیا از آن ها محروم است و وظیفه هر انقلابی و هنرمندی یا شخصیت رسانهای در این جهت است. »
اسعد گفت: مسأله بعدی که برایم خیلی جالب بود و به هویت فرهنگی من خیلی میخورد، انتخاب محلهایی برای اکران بود که از سینما خارج میشد. تبلیغ، حقی برای همه مردمی است. لذا به نظرم باید در همه جا تبلیغ کرد. سینما وظیفه خطیری دارد که نباید به یک مکان، زمان و طیف خاصی محدود شود. وقتی مردمی را درگیر مسائل هنری و اندیشهای میکنید قدرت توزیع بالا میرود. یکی از اشکالاتی که من همیشه مطرح میکردم این بود که انگار ما فقط برای تولید خلق شدهایم، در حالی که مرحله توزیع هم مهم است و برای این مرحله برنامه خاصی نداریم. یکی از ابتکارات عمار استراتژی داشتن در بخش توزیع است.
وی ادامه داد: این رویداد ویژگیهایی دارد که من را به سمت خود کشاند؛ اصلی در روح این جشنواره وجود دارد که آن را متمایز میکند و آن پیوند هنر، اندیشه و رسانه است. من از هنر شروع کردم. در ایام زندگی در آرژانتین بازیگر تئاتر بودم و برایم این یک اساس بود که کاری که میکنم هنر داشته باشد وقتی هم به سراغ طلبگی رفتم میگفتم در کارهایم باید اندیشه وجود داشته باشد. مسأله دیگر توجه به بعد بینالمللی است. به نظرم فضای هنری و رسانهای انقلاب اسلامی نباید در مرزهای ایران محدود بماند. این فرهنگ و سبک زندگی باید در عرصههای بینالمللی بهعنوان الگو مطرح شود، چون بشریت نیازمند چنین الگوهایی است.
سهیل اسعد در خاطرهای در مورد خلوت شدن ضاحیه جنوبی بیروت لبنان به خاطر فیلم حضرت یوسف گفت:
سهیل اسعد در ادامه با بیان خاطرهای از ملاقاتش با رضا کیانیان بازیگر مطرح کشور گفت: «طلبگی را رها کردن برای بازیگری و رهایی از بازیگری برای طلبگی، هردو اشتباه است» دبیر سیزدهمین دوره جشنواره فیلم عمار گفت: در ملاقاتی که با رضا کیانیان داشتم، گفتم؛ من بازیگر تئاتر بودم و بعد طلبه شدم، رضا کیانیان گفت: من طلبه بودم بعد بازیگر شدم. اشتباه من این بود که فکر میکردم باید بازیگری را ترک کنم و حوزوی شوم و رضا کیانیان اشتباه میکرد که فکر میکرد باید حوزه را رها کند و بازیگر شود. ما باید هر دو را داشته باشیم و این ظرفیتها را با هم تقویت کنیم.
در پایان این نشست ضمن تقدیر از خانواده شهدای دفاع امنیت مقام شهید آرمان علی (محل به شهادت رسیدن وی) توسط حاضرین جلسه و مسئولین جشنواره فیلم عمار گلباران شد.