به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سرلشکر پاسدار سید یحیی صفوی دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا در نشست سراسری معاونان آموزشی دانشگاههای کشور گفت: فلسفه حضور من در این برنامه گزارشی پیرامون دو واحد درس عمومی اختیاری "مکتب شهید سلیمانی" است که در شورای عالی برنامه ریزی وزارت علوم در تاریخ ۳۰بهمن ۱۴۰۱ به شماره ۳۵۵۱۱۰/۲ به تصویب رسیده و به روسای تمامی دانشگاهها و موسسات و مراکز آموزش عالی دولتی و غیردولتی سراسر کشور ابلاغ شده است.
سرلشکر صفوی با بیان اینکه از همه دانشگاههای کشور و معاونین آموزشی میخواهیم بر اساس مصوبه وزارت علوم این درس را از مهرماه ارائه دهند گفت: مقام معظم رهبری ٤ سال قبل فرموده اند: "شهید سلیمانی را به چشم یک مکتب نگاه کنید". ما هدفمان ساختن نسل جوان است و شاید این درس کمی تاثیرگذار باشد. ما به دنبال تحقق و پیاده سازی تدابیر مقام معظم رهبری در خصوص ضرورت تبلیغ و ترویج مکتب شهید سلیمانی و انتقال آن به نسل حال و آینده در راستای جهاد تبیین هستیم.
رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس با بیان اینکه جنگ شناختی دشمن به دنبال تغییر در ادراک، نگرش و بینش و اندیشههای نسل جوان است اظهار داشت: در برابر این جنگ شناختی ما میتوانیم با معرفی جنبههای فکری و عملی مکتب شهید سلیمانی، ادراک، نگرش و بینش دانشجویان متناسب با اهداف انقلاب اسلامی را تقویت کنیم.
وی افزود: آشنایی دانشجویان با نحوه کاربست مکتب شهید سلیمانی، در گام دوم انقلاب اسلامی در راستای ارتقای امنیت و منافع ملی جمهوری اسلامی و جبهه مقاومت از ثمرات این درس خواهد بود.
سرلشکر صفوی با اشاره به تدوین منابع لازم برای این درس گفت: طی سالهای یش از ده کتاب چاپ شده است و منابع لازم برای این درس و سرفصلهای لازم را تدوین و به تصویب وزارت علوم رسانده ایم.
این استاد جغرافیای سیاسی به نگاه مثبت وزارت علوم نسبت به فرهنگ مقاومت اشاره کرد و افزود: یکی از کارهای مهمی که وزارت علوم فعلی انجام داده است، راه اندازی کمیته تخصصی فرهنگ دفاع، مقاومت و پایداری در معاونت آموزش وزارت علوم و تحقیقات و فناوری است که مسئولیت آن را به بنده حقیر واگذار کرده اند.
وی ادامه داد: فلسفه این کمیته تخصصی، توسعه فرهنگ، مقاومت و پایداری است و فرهنگسازی مفاهیم بنیادین دفاع و مقاومت در دانشگاهها و مراکز علمی کشوری و لشکری و بررسی و تصویب رشتههای مرتبط با دفاع مقاومت و پایداری و نظارت بر اجرای رشتههای مرتبط با دفاع و مقاومت از اهداف تشکیل آن است.
سرلشکر صفوی با تأکید بر ضرورت انتخاب اساتید مؤمن، خردمند، انقلابی و جهادی برای تدریس در این درس در دانشگاههای کشور خاطرنشان ساخت: پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید قاسم سلیمانی آمادگی دارد دورههای دانش افزایی و مهارت افزایی را به دو شکل حضوری و مجازی برای اساتید این درس برگزار کند. علاوه بر پژوهشگاه ما، دانشگاه جامع امام حسین (ع) هم مسئول برگزاری این دورهها را دارد.
در ابتدای این نشست نیز دکتر سلیمانی قائم مقام وزیر علوم و دکتر عموعابدینی معاون آموزشی وزارت علوم در جملاتی بر لزوم تحول در آموزش عالی کشور تأکید کردند.
گفتنی است درس دو واحدی مکتب سلیمانی برای نخستین بار به همت سرلشکر صفوی و با همکاری دانشگاههای امام حسین (ع)، دانشگاه الزهرا (س)، پزوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس و … تدوین و توسط وزارت علوم به تصویب رسیده است و از مهرماه امسال دانشگاههای کشور مجوز ارائه این درس را دارند.
پیش از این نیز درس آشنایی با دفاع مقدس به همت وی و با همکاری مراکز آموزش عالی نیروهای مسلح، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و …در وزارت علوم تصویب شد و طی سالهای گذشته هزاران نفر دانشجو این دو واحد درسی را گذارنده اند