به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، امیر دریادار حبیب الله سیاری فرمانده رزمایش مشترک پهپادی ۱۴۰۲ ارتش، گفت: رزمایش مشترک پهپادی ۱۴۰۲ ارتش، بامداد امروز با شرکت قریب ۲۰۰ فروند انواع پهپاد از یگانهای منتخب نیروهای چهارگانه ارتش جمهوری اسلامی ایران در گستره جغرافیای جمهوری اسلامی ایران از آبهای گرم خلیج فارس و دریای عمان در جنوب تا مناطق شرق، غرب، شمال و مرکز کشور آغاز شد.
وی افزود: در ساعات ابتدایی این رزمایش مشترک، پهپادهای مراقبتی و شناسایی از نیروهای چهارگانه ارتش، عملیات پایش مرزهای کشور و شناسایی اهداف مدنظر و تصویر برداری از منطقه عمومی رزمایش را با موفقیت انجام دادند.
وی ادامه داد: در این بخش از رزمایش پهپادهای چمروش، یسیر، صادق، پلیکان، ابابیل ۳، ابابیل ۴، ابابیل ۵، کمان ۱۲، یزدان، مهاجر ۲ و مهاجر ۶ با پرواز از پایگاههای پهپادی ارتش جمهوری اسلامی ایران از نقاط مختلف کشور نسبت به رصد و شناسایی اهداف و همچنین مراقبت و پایش مناطق مورد نظر در مرزهای زمینی، هوایی و دریایی و همچنین آبهای بینالمللی اقدام کردند.
امیر دریادار سیاری افزود: با توجه به توسعه توان پهپادی ارتش و انجام مأموریتهای متنوع و متعدد پهپادی و لزوم هماهنگی این پروازها، شبکه فرماندهی و کنترل عملیات پهپادی ارتش در قالب قرارگاه ذوالفقار ارتش ایجاد و مدیریت و هدایت این پهپادها در قالب یک شبکه منسجم و هماهنگ انجام شد و تصاویر و اطلاعات کسب شده توسط انواع پهپادهای شناسایی و مراقبت به مرکز فرماندهی ارسال میشود.
فرمانده رزمایش مشترک پهپادی ۱۴۰۲ ارتش تاکید کرد: حفظ و ارتقای آمادگی رزمی، از اصول اجتنابناپذیر ارتش جمهوری اسلامی ایران است و اجرای این تمرینات در طول سال برای تمرین عملی آموختههای علمی در محیط و میدان رزمایش و انجام مأموریتهای محوله است.
امیر دریادار سیاری اشراف اطلاعاتی بر مرزهای تحت کنترل با استفاده از فناوریهای نوین از جمله پهپادها را یک اصل اساسی در نیروهای چهارگانه ارتش برای انجام مأموریتها مختلف دانست و خاطرنشان کرد: در این رزمایش تنها بخش کوچکی از دستاوردهای پهپادی ارتش جمهوری اسلامی ایران به کار گرفته شده و توان و آمادگی یگانهای شرکت کننده در رزمایش توسط کارشناسان و ارزیابانی از ستاد کل نیروهای مسلح، قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا و ستاد ارتش مورد ارزیابی قرار میگیرد.
وی ادامه داد: در این رزمایش تعدادی زیادی از انواع پهپادهای ارتش در شرایط خاص و دشوار به کار گرفته میشود و در حوزههای مراقبت و شناسایی، جنگ الکترونیک و رزمی مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.
فرمانده رزمایش مشترک پهپادی ۱۴۰۲ ارتش، دقت و قدرت تسلیحات، میزان مداومت پروازی، قابلیتهای سامانههای هدایت و کنترل و توانمندیهای رزمی پهپادها را از جمله مواردی دانست که در این رزمایش مورد آزمایش و ارزیابی قرار خواهد گرفت و ادامه داد: رزمایش مشترک پهپادی ۱۴۰۲ ارتش جمهوری اسلامی ایران نمایشی از اقتدار دفاعی و بهره گیری از سلاحهای بومی و نماد بی اثر بودن تحریمهای تسلیحاتی کشورمان است.