به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، غلامرضا چامه با اشاره به اجرای پروژه بازچرخانی آب چشمه سراب نیلوفر در دشتهای اطراف از طریق کانالها و زهکشهای قدیمی با همکاری شرکت آب منطقهای، اظهار کرد: در این طرح با استفاده از کانالها و زهکشهای قدیمی که زمانی از آنها برای کشیدن آب مازاد دشتهای اطراف استفاده میشد، در جهت تغذیه آبخوانها استفاده میشود.
وی ادامه داد: با توجه به افت سطح سفرههای آب زیرزمینی، با استفاده از این کانالها و زهکشهای قدیمی در فصول سرد سال با بازچرخانی آب چشمه سراب نیلوفر به تغذیه آبخوانها کمک خواهد شد.
معاون آبخیزداری و آبخوانداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه ادامه داد: همچنین در کنار استفاده از کانالها و زهکشهای قدیمی، از چاههای جذبی با تعبیه پشتههایی برای تغذیه آبخوانها استفاده میشود.
چامه با بیان اینکه اجرای این پروژه را با اعتبار یک میلیارد تومان آغاز کردهایم، گفت: برای اجرای کامل پروژه به حدود ۲۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی سپس با اشاره به کاهش میزان آب دشتهای اطراف سراب نیلوفر، گفت: آب دشت سراب نیلوفر در مقایسه با ۲۰ سال گذشته افت ۵۰ متری داشته که اگر کاری برای تغذیه آبخوانها نشود، احتمال بروز پدیده فرونشست زمین در دشتهای اطراف سراب نیلوفر دور از انتظار نیست.
چامه ادامه داد: در صورت بروز پدیده فرونشست مجبور خواهیم شد چاههای آب را مسدود کرده و کشاورزی را در منطقه تعطیل کنیم.
وی در ادامه اشارهای هم به وضعیت کلی دشتهای استان کرمانشاه داشت و گفت: تاکنون پدیده فرونشست زمین در هیچ نقطهای در استان تایید نشده، هرچند شایعه شده بود که در اطراف سراب روانسر و دشت سنجابی پدیده فرونشست زمین داشتهایم.
چامه سپس اجرای پروژههای آبخوانداری در اکثر سرابهای استان را ضروری دانست و افزود: هم اکنون سرابهایی مثل سراب روانسر، کاشنبه، قرهدانه و... نیاز به اجرای پروژههای آبخوانداری دارند.