به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، وزیر امور اقتصادی و دارایی چند روز پیش در مراسم معارفه رئیس کل بیمه مرکزی اعلام کرده بود لازم است دولت سهم خود از بیمه اتکایی را کاهش دهد و بخش خصوصی وارد این عرصه شود.
در این زمینه امروز مصطفی کیایی در جمع خبرنگاران اظهارداشت: شرکتهای موجود بیمه اتکایی فعلا با سرمایه پایین کار میکنند، اما لازم است این شرکتها با یکدیگر همکاری کرده و با سرمایه ۳۰۰ میلیون دلاری صندوق تحریم اقدام به تشکیل یک شرکت بیمه اتکایی کنند که حداقل سهم بخش خصوصی از آن ۵۱ درصد و سهم دولت ۴۹ درصد باشد.
وی افزود: صندوق تحریم مربوط به ۱۴ سال قبل است که سرمایه آن در ابتدا ۳۰۰ میلیون دلار بود و الان بیش از این رقم شده و در حال حاضر نیاز دارد یک شرکت قوی اتکایی غیردولتی تشکیل شود تا بتواند با شرکتهای مشابه کشورهای دیگر رقابت کند.
به گفته کیایی، هیچ شرکت دولتی اتکایی از جمله شرکت بیمه ایران و بیمه مرکزی از محل سرمایهگذاریهای انجام شده سودی نصیب دولت نمیکنند در حالی که باید شرکتهای اتکایی از محل سرمایهگذاری سودآوری داشته باشند.
به گفته وی، در دنیا سود شرکتهای بیمه اتکایی به علاوه یا منهای ۲ درصد است، اما سود واقعی و بدون تورم است.
وی همچنین گفت: شرکتهای بیمه اتکایی ایران با همکاری شرکتهای بیمه اتکایی روسیه میتوانند از فرصت انتقال مالی استفاده کنند.
کیایی تصریح کرد: در حال حاضر امکان ادغام شرکتهای بیمهای اتکایی موجود وجود ندارد، چون برخی شرکتها دارای سابقه هستند و ریسک کمتری دارد، اما بعضی از شرکتها تازه تأسیس بوده و ریسک زیادی دارند.
مدیرعامل بیمه اتکایی امین همچنین گفت: ما باید در زمینه بیمه اتکایی ارتباط بینالمللی قوی داشته باشیم تا بتوانیم هم شرکتهای خارجی را بیمه اتکایی کنیم و هم بخشی از شرکتهای بزرگ خود را با مشارکت شرکتهای خارجی بیمه کنیم.
وی همچنین با بیان اینکه پرتفوی گردش مالی صنعت بیمه ایران به سالانه ۱۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است گفت: اگر این رقم بر اساس دلار ۲۵ هزار تومانی محاسبه شود یعنی گردش مالی صنعت بیمه ایران ۴ میلیون دلار است که رقم بالایی در دنیا نیست، اما برای اینکه نشان دهند ضریب بیمه در ایران بالاست آن را بر اساس دلار ۵ یا ۴ هزار تومانی محاسبه میکنند در حالی که ضریب نفوذ بیمه در کشور ما نسبت به ۱۰ سال قبل رشدی نداشته است.
این کارشناس صنعت بیمه گفت: در حال حاضر ۳۰ شرکت بیمهای داریم و نیاز به تأسیس شرکتهای جدید نیست بلکه شرکتهای بیمهای موجود باید از نظر سرمایه و تنوع خدمات تقویت شوند؛ همچنین شرکت بیمه اتکایی موجود باید علاوه بر تقویت به خدمات بیشتری روی بیاورند.
به گفته کیایی، در حال حاضر تورم شرکتهای بیمه را سرپا نگه داشته و اگر تورم از سرمایه شرکتها خارج شود اکثر شرکتهای بیمه ورشکست میشوند و باید تنوع خدمات در شرکتهای بیمه به مردم و شرکتها ارائه شود.
وی افزود: تأسیس شرکت بیمه اتکایی با سرمایه کمتر از ۲۰۰ میلیون دلار محلی از ارعاب ندارد و این شرکت بیمه اتکایی باید با ترکیب حداقل ۵۱ درصد خصوصی و ۴۹ درصد دولتی فعالیت کنند.