کد خبر:۱۰۰۲۵۲۳
معاون وزير نفت و مديرعامل شركت ملی پالايش و پخش طی پيام نوروزی مطرح كرد

مديريت چرخه تأمين و تقاضای سوخت در شرايط بحرانی

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران طی یادداشتی با تبریک سال نو به کارکنان زحمتکش و غیور صنعت پالایش و پخش و خانواده‌های ایشان، به تشریح عملکرد شرکت در شش ماه سال ۱۴۰۰ گذشته پرداخت.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مديرعامل شركت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي ايران طي يادداشتي با تبريك سال نو به كاركنان زحمتکش و غيور صنعت پالايش و پخش و خانواده‌هاي ايشان، به تشريح عملكرد شركت در شش ماه سال 1400گذشته پرداخت. متن این یادداشت به شرح ذیل است:

«در آستانه سال نو، مرور اتفاقات و رويدادهاي گذشته بيانگر اين است كه صنعت پالايش و پخش و فراز و نشيب‎هاي متعددي را پشت سرگذاشته است.

مدیریت جدید شركت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي ايران در دولت سيزدهم درحالي رشته امور را در دست گرفت كه مي‌بايست براي ساماندهي به زنجيره تامين، توليد و توزيع فرآورده هاي نفتي در سراسر كشور برنامه‌اي مدون متناسب با ساختار صنعت پالايش و پخش مهيا مي‌كرد.

اين امر مستلزم بررسي و گفتمان و اخذ نظرات تخصصی کارشناسان در رده‌هاي مختلف شركت ملي پالايش و پخش و شركت‌هاي تابعه بود تا با ایجاد تحول در نحوه سياست‌گذاري در نگاه كلان شركت با تمرکز بر شیوه تامین مالی در توسعه و تکمیل زنجیره ارزش، ارتقاء کیفیت خدمات و بهینه سازی مصرف انرژي مبتنی بر دانش بومی و زیرساخت‎های فناوری بود.

وقوع برخي رويدادها در همان بدو شروع به كار، از جمله ايجاد اختلال در سامانه هوشمند سوخت كشور درپي حمله سايبري توسط معاندان نظام جمهوري اسلامي، كشور را در شرايط سختي قرار داد كه به حمد الهي و مساعدت و تلاش‌هاي شبانه‌روزي كاركنان، متخصصان و با نظارت بي‌وقفه مديران ارشد در صنعت نفت و همچنين همدلي و همراهي هموطنان عزیز و بزرگوار، از این آزمون سربلند بيرون آمديم.

بدين ترتيب طي6 ماه گذشته علي‎رغم فراز و نشيب‌های بسیار،‌ اركان صنعت پالايش و پخش بر سه محور: تعیین خط مشی و سیاست‌های راهبردی در قالب تدوین اساسنامه و شیوه تامین منابع مالی در اجرای مديريت بهينه مصرف سوخت، توسعه پالايشگاه‌ها و پتروپالايشگاه‌ها، توسعه شبكه‌های خطوط لوله و ذخیره‌سازی در راستای افزایش ظرفيت انتقال فرآورده‌هاي نفتي پايه‌ريزي شد.

بدین منظور در وهله نخست افزايش ذخاير استرات‍ژيك كشور و اجراي تعهدات ناشي از پيش‌فروش فرآورده‌هاي نفتي در دولت گذشته در دستور كار قرار گرفت. باتوجه به اينكه در شش ماه دوم سال موضوع تامين سوخت زمستاني از اولویت خاصی برخوردار بود، لذا در وهله اول با تشکیل کارگروه اصلی برنامه ریزی، هماهنگی، تامین و مدیریت منابع سوخت زمستانی باحضور معاونین محترم وزرای نفت و نیرو و دستگاه‌های اجرایی ذیربط و با محوریت شرکت ملی پالایش و پخش و برگزاری جلسات مستمر هفته‌ای دو بارو پایش لحظه‌ای فرآیند تحویل و مصرف سوخت رمستانی به نیروگاه‎ها و صنایع عمده، ضمن اعمال مدیریت مصرف، از بروز مشکلاتی نظیر قطعی برق جلوگیری بعمل آمده و به نحو مطلوبی مدیریت گردید. بدین ترتیب رقمی بالغ بر 18.5 ميليارد ليتر سوخت مايع به نيروگاه‌ها تحويل شد تا از وقوع خاموشي گسترده در سطح كشور ممانعت شود.

در بخش صادرات نيز حفظ بازارهاي صادراتي علي‌رغم كمبود سوخت در كشور از ديگر اقداماتي بود كه به آن پرداخته شد تا ظرفيت صادراتي فرآورده‌هاي نفتي كشور در محاق فراموشي قرار نگيرد.

درخصوص توسعه شبكه خطوط لوله نفت خام و فرآورده به منظور تضمين امنيت انرژي و بسترسازي در صادرات با درنظرگيري ايجاد امنيت نقل و انتقالات، كاهش قاچاق سوخت با نگاهي به كاهش آلايندگي‌هاي زيست‌محيطي و... تفاهم‌نامه‌هاي احداث خط لوله انتقال فرآورده‌هاي نفتي "تابش" و "پارس" با نظام بانكي كشور منعقد گردید.

از سوي ديگر در بحث نوسازي و تقويت ناوگان سوخت‌رساني جاده‌اي تفاهم‌نامه‌اي با شركت‌هاي توليد و تامين خودرو به منظور تامين 500 دستگاه نفتكش منعقد شد تا نخستين قدم براي نوسازي 4 هزار دستگاه نفتكش برداشته شود.

همچنين در اسفند ماه جاري اسكله سردار شهيد حاج قاسم سليماني در بندر صادراتي ماهشهر به بهره‎برداري رسيد. دراين اسكله محموله‌هاي ال‌پي‌جي پالايشگاه بيدبلند خليج فارس صادر خواهد شد.

اما مهمترين اقدامي كه طي اين مدت باتوجه به شرايط بحراني مصرف سوخت در كشور حاكم بود مديريت چرخه تامين و تقاضا در كنار دغدغه ارتقاء كيفي واحدهاي پالايشي بود كه خوشبختانه با تدابير وزارت نفت و شركت ملي پالايش و پخش باوجود افزايش مصرف در سال جاري و عدم توجه به نوسازي و بازسازي تاسيسات پالايشگاهي در سال‌هاي گذشته، تامين بنزين كشور ‌بدون هیچگونه وقفه عملياتي انجام و از واردات آن جلوگيري شد.

از جمله اقدامات بسیار موثر و کاربردی طی این مدت تدوین اساسنامه شرکت ملی پالایش وپخش با نگاه توسعه‌ای در راستای تکالیف قانونی بود که متاسفانه از سال 1366 تاکنون مغفول مانده بود .

عملیاتی نمودن بند (ز) تبصره (1) ماده واحده قانون بودجه سال 1400 با تشکیل کارگروه تخصصی، از جمله اقدامات موثر دیگر طی شش ماهه دوم سال 1400 بود.

طرح پیشنهادی مبنی بر ساماندهی تولید و صادرات مشتقات نفتی و کدهای رهگیری واحدهای هیدرو کربوری در راستای اجرای ماده (4) ودستوالعمل ماده 45 آیین نامه اجرایی مواد 5 و 6 قاچاق کالا و ارز نیز از اقدامات مهم دیگر طی این مدت بود.

اميدواريم در سال 1401، با تلاش و همت مضاعف کلیه کارکنان زحمتکش، صدیق و متخصص پالایش و پخش در راستاي عمل به منويات مقام معظم رهبري (مدظله العالي) به منظور اجراي سياست كاهش خام‌فروشي، افزايش ارزش افزوده در زنجيره توليد صنايع پايين دستي و سودآوري بيشتر ، به تعهدات خویش بیش از پيش عمل نماییم انشالله.

در پايان ضمن گراميداشت سالروز ملي شدن صنعت نفت ايران،‌ خاضعانه از تمامي همکاران تلاشگر، انقلابی و غيور كه همواره جهادگونه و مسئولانه در اين جبهه از اعتبار و آبروي صنعت نفت بالاخص مجموعه پالايش و پخش پشتيباني كرده‌اند، قدرداني نموده و با تبريك فرارسيدن عيد باستاني نوروز؛ در سال جديد عزت، بهروزي و توفيق روزافزون را براي ايشان و خانواده‌هاي آنان از درگاه احدیت مسئلت مینماییم.»

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار