شاهرجبی، مسئول هیئت دانشجویی دانشگاه یزد در گفتگو با خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، با معرفی هیئتهای دانشجویی در سطح استان گفت: هیئت محلی است که افراد درآن، گرد هم جمع شده تا فعالیتهایی که برحسب وظیفه بردوششان قرارگرفته است را به نحواحسن انجام دهند.
شاهرجبی افزود: یکی از نکات قابل تامل درخصوص استان یزد این است به حسینیه ایران معروف است و به عنوان یکی ازقطبهای مهم صنعتی ودانش محورکشورمورد توجه قرار گرفته و همین عامل آن را به منطقهای مهاجرپذیرتبدیل کرده است و باعث شده نکتهای ارزشمند مخصوصا برای هیاتهای دانشجویی باشد. حال با توجه به این موارد بهترمیتوان گفت که هیاًت دانشجویی نیازمند آموزش وپرورش نسل جدید جوان، درعرصههای مختلف اعتقادی، سیاسی، فرهنگی واجتماعی است.
وظیفه هیئات دانشجویی در راستای تربیت جوانان تراز انقلاب
مسئول هیئت دانشجویی دانشگاه یزد اظهار داشت: از گذشته تاکنون هیئات دانشجویی در کنار هیئات محلی نقش مهمی را ایفا کردند. اما امروزه با توجه به سخنان مقام معظم رهبری مبنی برجهاد تبیین و وظیفه هیئات دانشجویی در راستای تربیت جوانان تراز انقلاب اسلامی، مسئولیت این هیئات سنگین تر شده و به تبع آن تلاش و پشتکار عظیم تری در این راستا را طلبیده است. به همین علت، هیئات باید در همه زمینهها از جمله اعتقادی، فرهنگی، رسانهای، سیاسی و ... بروز بوده، که همین بروز بودن باعث جذب بیشتر افراد به خصوص دانشجویان به سمت هیئت شود.
وی ادامه داد: این یک امر ضروری است؛ چراکه دانشجو در بین عوام و حتی خواص از اعتبار و احترام خاصی برخورداراست و به سخنانی که بیان میکند یا کارهایی که انجام میدهد، توجه ویژهای میشود.
لزوم حضور هیات دانشجویی در دانشگاهها
شاهرجبی مطرح کرد: باید توجه داشت که لزوم حضور هیاات در دانشگاه، اقتضای شرایط جامعه است که برای حل وفصل مسائل ومشکلات، برنامه ریزی وایده پردازیها به تربیت نخبگان و استعدادهایی نیازمند است که در بستر دین مبین اسلام و در زیر چتر مکتب اهل بیت عصمت وطهارت رشد یافته باشند و اسلام راستین را باعملکردی که تابع بینش ومنشی آگاهانه است به جهانیان عرضه کنند.
این فعال دانشجویی ادامه داد: من باب همین نکته باید عرض کرد که فعالیت تمامی هیاًت دراجرای مراسمات مجازی وحتی حضوری، با توجه به شرایط حاد کرونایی با رعایت این اصول صورت پذیرفته ودردوران پسا کرونا و باز شدن دانشگاهها به طورحتم فضای بهتری برای ارتقای عملکردی ازاین لحاظ فراهم است.
وی با اشاره به اینکه در استان قرارگاه و هیئات دانشجویی چقدر میتوانند تاتیر گذار باشند گفت: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی برجهاد تبیین وسخنان ایشان درمورد هیات و نقش آفرینی آنها، لزوم ایجاد چنین قرارگاهی بتازگی حس شده و قبل از این چنین ساختاری با این نظم واهداف مطرح نبوده است؛ با اینحال همواره سعی برآن بوده که هیاًت ونیروهایی که درآنها فعالیت میکنند با هم همکاری داشته وبه نوعی به انسجام درونی برسند تا حرکت به سوی اهداف اسلام وتشیع وانقلاب اسلامی ایران با سرعت بیشتری انجام گیرد والبته درهمین راستا نیز فعالیتهایی انجام گرفته است. به عنوان مثال میتوان به برگزاری همایشهایی جهت بزرگداشت شخصیتهای برجسته ازجمله «حاج قاسم سلیمانی وآیت الله مصباح یزدی» وبرگزاری مراسمات مذهبی شامل عزاداریها واعیادی که با هماهنگی چندین هیاًت درسطح استان انجام گرفته است. اشاره کرد.
مسئول هیئت دانشجویی دانشگاه یزد ادامه داد: با اینحال این همکاری هنوز هم به اندازه کافی نیست وفضا برای گام برداشتن دراین مسیربسیاراست؛ یقینا که چنین فعالیتهایی تاثیرات زیادی دربهبود روند کاری میگذارند، من جمله اینکه با نیرو ونظم بیشتر جامعهی هدف بزرگتری را دربرگرفته ونتایج محسوس تری را در پی دارند.
وی در خصوص اینکه قرارگاههای استانی چه نقشی می توانند نسبت به ماموریت جهاد تبیین داشته باشند؟ افزود: جهاد تبیین نیازمند برنامه ریزی دقیق، مشخص کردن اهداف ومقاصد با چشم انداز کلان است. این امرزمانی به معنای واقعی کلمه تحقق مییابد که تمامی طرحها وبرنامهها برمبنای جامعه هدف آحاد مردم ترسیم شود وتمام تلاشها در راستای تاثیرگذاری برهمین افراد صورت پذیرد. اما تمامی این کارها زمانی به نتیجه مطلوب ختم میشود که به صورت تشکیلاتی و با مشارکت تمامی نیروها به خصوص درهیاًت انجام شود و این نیز مستلزم این است که قرارگاههایی درهمه استانها تشکیل شده ودرراستای اهداف مطرح شده گام بردارند. به اینصورت در سرتاسرکشور اقدامات به صورت مشابه و هماهنگ نسبت به شرایط هرمنطقه انجام شده و جامعه هدف را بیش ازپیش درگیرخواهند کرد.
آشنایی دانشجویان با هیئات دانشجویی
این فعال دانشجویی با اشاره به اینکه چه کاری میتوان انجام داد تا دانشجویان را درهیئتهای دانشجویی بیشتر با معارف اهل بیت (ع) آشنا شوند افزود: افراد زمانی علاقهمند به اشنایی با معارف وشخصیتهای اسلامی خواهند بود که به طور صحیح و کامل، جذب هیئتهای دانشجویی شده وتوجیه گردیده باشند، فلذا این امرمهم، وابسته به برنامه ریزیهای دقیق درجهت ایجاد اردوهای جهادی، کارهای فرهنگی، تشکیلاتی، برگزاری کلاسهای اصولی واعتقادی زیرنظراساتید برتر و هرآنچه که توان دانشجورا در زمینه درسی و موقعیتهای اجتماعی، از جمله حیطههای تخصصی و کاری افزایش دهنده است.
شاهرجبی در ادامه اظهار داشت: البته مواردی که سبب تقویت استعدادهای نهفته این افراد میشود در الویت اهداف میان مدت هیاات مطرح است که این اهداف تماما ابعاد زیربنایی را دربرگرفته و به این شیوه بهتر میتوان بذر معارف اهل بیت را درقلب و ذهن دانشجویان کاشته و تفکرات سازنده را در آنها ترویج کرد.
مسئول هیئت دانشجویی دانشگاه یزد خاطرنشان کرد: ما برای فرهنگ سازی درست از لحاظ اعتقادی نیازمند الگو باوری افرادی، چون سردار سلیمانی به واسطه تک تک اعضای کادر بوده وبرای اجرا وپیاده سازی برنامهها به همکاری با سایرتشکل وانجمنهای علمی واستفاده از تجارب آنها درتمامی حیطهها مخصوصا حیطههای علمی نیازمندیم؛ که البته این موارد نسبت به شرایط حضوری یا مجازی بودن دانشگاه قابل تبدیل وتغییربه ایدههای جدید خواهد بود و برحسب موقعیت برنامه ریزی میشود؛ چه بسا که در حال حاضرهم شاهد انجام فعالیتها به همین صورت هستیم.