اگر قصد فعالیت در خارج از کشور و یا یک شرکت بزرگ را داشته باشید قطعا نگارش یک رزومه انگلیسی حرفهای میتواند بسیار کمک کننده باشد! چرا که رزومهای اصولی اولین گام برای رسیدن به جایگام مورد نظرتان است.
در این زمینه جالب است بدانید بسیاری از رزومههای انگلیسی پیش از اینکه توسط مدیران منابع انسانی بررسی شوند ریجکت میشوند و افراد شانس خود را از دست میدهند؛ دلیل این امر عدم رعایت اصول ATS مورد نظر و رد شدن معرفی نامه توسط برنامههای کامپیوتری است. لذا ما در این مطلب تمامی اصولی که برای نوشتن یک رزومه حرفهای باید بدانید را مورد بررسی قرار داده ایم، با ما همراه باشید. .
ATS مخفف Applicant Tracking System (ATS) به معنی سیستم بررسی متقاضی میباشد، شرکتهای بزرگ همگی برای استخدام کارمندان خود از چنین ابزاری استفاده میکنند تا فرآیند جمع آوری اطلاعات پیش از استخدام سریعتر و اصولیتر انجام شود. وظیفه این سیستم جمع آوری، مرتب سازی، اسکن و رتبهبندی برنامههای شغلی برای موقعیتهای مختلف است.
ATS دارای برنامههای از پیش تعیین شده است که هر رزومه انگلیسی را با شرایط مطابقت میدهد و در صورت نداشتن اصول لازم آن را ریجکت میکند، به عبارتی دیگر وظیفه اصلی آن شناسایی متقاضیان واجد الشرایط از متقاضیان بدون شرایط مطلوب میباشد بنابراین لازم است که در نگارش رزومه انگلیسی حدالامکان از این سیستم استفاده شود.
مطلب مرتبط: آموزش زبان انگلیسی از صفر
زمانی که قصد به تنظیم یک cv حرفهای دارید پیش از هرچیزی به این فکر کنید که چرا شخصی باید شما را انتخاب کنئ؟ مسئولین استخدام وظیفهای بسیار سخت بر عهده دارند چرا که باید از میان چندین انتخاب که به نوعی تبلیغ وارانه هستند یکی از بهترینها را برگزیند. طبق مطالعات انجام شده مدیران و مسئولین منابع انسانی نهایت ۸ ثانیه زمان صرف هر رزومه مینمایند، بنابراین نکته مهم این است که شما بتوانید مهارتها و تواناییهای خود را به گونهای به تصویر بکشید که در کمتر از ۸ ثانیه توجه افراد را به خود جلب کند. در همین راستا دانستن برخی از اصول شما را در پی مودن این راه کمک میکند به همین دلیل ما برای کمک به شما در ادامه چند اصل را آماده کردهایم تا با کمک آن بتوانید یک رزومه بیعیب نقص بنویسید. به مراحل زیر دقت کنید:
در اولین گام لازم است که رزومهای که مینویسید مزتب و بر اساس اصول باشد، در این زمینه ۳ الگو رایج برای نوشتن وجود دارد که شما میتوانید با رعایت گرامر زبان انگلیسی از یکی از آنها استفاده کنید، این سه مورد عبارت اند از: ۱-رزومه بر اساس ترتیب زمانی Chronological ۲ - رزومه بر اساس مهارت و عملکرد Functional ۳-رزومه ترکیبی Combination درادامه به مختصر در رابطه با هریک توضیح خواهیم داد.
متداولترین شیوه نگارش رزومه بر اساس ترتیب زمانی است و احتمالا تا به حال از آن استفاده کرده اید. این قالب نگارشی برای نمایش مهارتها و توانیهای شما و به طور کلی تاریخچهای واضح از وضعیت شغلی و تحصیلی شما بر اساس زمان است.
در موارد زیر ما باید از این رزومه استفاده کنیم:
در موارد زیر نباید استفاده شود:
رزومه مهارتی معمولا مخالف روش قبلی است و تمام تمرکز آن بر روی مهارتهای خاص و دستاوردهای غالب افراد است. با این قالب نگارس مهارت و حرفهتان در ابتدا مشخص میشود و سوابق شغلی و تحصیلی به صورت کوتاه و مختصر در انتهای رزومه نوشته میشود. این شیوه برای افرادی که به صورت پروژهای کار میکنند و یا افرادی که با وقفه کار کردهاند بهترین گزینه است.
از روش Functional در مواقع زیر استفاده میشود:
برای برجسته کردن و نشان دادن مجموعهای از مهرتها و تشویقهایی که نشاندهندهی این مهارتها هستند.
این قالب ترکیبی از دو روش قبلی است و بدین صورت نوشته میشود که در اآن باید ترکیبی از مهارتهایی که دارید به همراه سوابق شغلی و تحصیلیتان بنویسید این شیوه برای افرادی مناسب است که سوابق شغلی آنها کمک به پیشرفت و افزایش تواناییهایشان کرده است.
در موارد زیر میتوانید از این قالب برای نگارش رزومه انگلیسی رعایت کنید:
برای داشتن رزومه انگلیسی قابل توجه اولین مورد داشتن یک شیوه نگارش صحیح و رعایت کامل نکات گرامر انگلیسی میباشد، بنابراین حتما به این نکته توجه ویژهای داشته باشید و تمام نکات لازم را رعایت کنید.
یکی از بهترین راهها برای اینکه مطمئن شوید رزومه انگلیسی حرفهای و بر اساس ATS نگارش شده است استفاده از کلمات کلیدی مناسب و مرتبط با حوزه کاریتان میباشد. کلمات کلیدی رزومه نشان دهده مهارتهای نرم و سخت شما در حوزهای که در آن تخصص دارید میباشد. در این زمینه توصیه میکنیم در رزومه یک بخش مهارت ها، شایستگی و یا زمینههای تخصص ایجاد کنید و در آن با استفاده از کلمات کلیدی شروع به نگارش کنید. داشتن دو بخش Work Experience یا Education نیز بسیار میتواند اثر گذار باشد. مطلب مرتبط: روشهای آموزش زبان انگلیسی با آکادمی روان
به طور کلی نوشتن یک رزومه انگلیسی را میتوان کار نسبتا سختی دانست اما این روزها پلتفرمهای بسیاری هستند که شما میتوانید با استفاده از آنها رزومه انگلیسی رایگان بنویسید. اما پیشنهاد میکنیم که اگر میخواهید حرفهای به نظر برسید رزومه را بر اساس موارد گفته شده و با استفاده از دانش شخصی خود ایجاد کنید. برخی از نکات دیگری که در این راستا حتما باید مد نظر داشته باشیدعدم استفاده از چارتها و عکسهای غیر متعارف و رنگی در رزومه میباشد. به طور کلی اگر در ابتدا بتوانید قالب متناسب با مهارت خود را انتخاب کنید به راحتی میتوانید با دستهبندی مهارتها و ویژگیهای شخصی که دارید یک cv حرفهای بنویسی. امیدواریم که نکات و مطالب عنوان شده در این مطلب برایتان مفید واقع شده باشد. منبع: www.ravaan.co