به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان بهعنوان نخستین سازمان موسس مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری در کشور، با هدف حمایت از ایجاد و توسعه شرکتهای دانشبنیان و خلاق و تولید ثروت از علم، راهاندازی شد.
پذیرای ۳۲۰ شرکت دانشبنیان و خلاق
این شهرک که در مساحت ۵۲۰ هکتاری واقع شده، مشتمل بر ۶۱۰ شرکت دانشبنیان، هستههای فناور و شرکتهای خلاق نوپا است. از این تعداد، ۳۲۰ شرکت، دانشبنیان و خلاق هستند.
یکپنجم از شرکتهای مستقر در این شهرک، در حوزه آیسیتی فعالیت دارند. حدود ۳۵ شرکت نیز مربوط به حوزههای هنر، گردشگری و صنایع خلاق هستند. از دیگر حوزههای فعالیتی در این شهرک میتوان به صنایع فولاد، امنیت غذایی، معدن، مخابرات و الکترونیک، کشاورزی، آب و محیط زیست، الکترواپتیک و فتونیک، نفت و گاز، تجهیزات پزشکی و... اشاره کرد.
۵۴ میلیون دلار صادرات در سال گذشته
هماکنون بالغ بر ۷۸۶۰ نفر به عنوان نیروهای شاغل در این مجموعهها مشغول فعالیت هستند. گردش مالی این شهرک در سال ۱۴۰۰، حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان بوده و سهم صادرات سال گذشته نیز ۵۴ میلیون دلار بوده است.
تلاش برای افزایش شرکتهای دانشبنیان و خلاق
جعفر قیصری رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به برنامههای امسال این قطب فناوری اشاره میکند و میگوید: در تلاش هستیم تا برای سال جاری، ارتباط پررنگی میان صنایع بزرگ و طرحهای توسعه عظیم استان و کشور با شرکتهای دانشبنیان و خلاق برقرار کنیم و تعداد این همکاریها را بیشتر کنیم. تقویت بازار فروش محصولات شرکتهای مستقر در این شهرک در حوزه داخلی و صادرات، از دیگر برنامههای امسال شهرک علمی و تحقیقاتی است.
ایجاد و توسعه زمینه برای پذیرش شرکتهای حوزه فناوریهای نرم و صنایع خلاق، از مهمترین برنامههای این شهرک در سال جاری است. این شهرک از سال گذشته، آئیننامه پذیرش این شرکتها را بر اساس دستورالعمل معاونت علمی و فناوری تغییر داد و درصدد است تا با پذیرش شرکتهای جدید و اضافه کردن ساختمانی جدید به این حوزه، به توسعه این شرکتها کمک کند.
قیصری با اشاره به حمایتهای فراوان معاونت علمی، گفت: معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری در ایجاد زیرساختها و محقق شدن پروژههای زیرساختی، کمکهای مالی و معنوی بسیاری به شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان کرده است. ضمن اینکه در بحث صنایع خلاق و خانههای خلاق و نوآوری نیز بیشترین میزان همکاری را با ما داشته است.
سایت اصلی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در مساحتی به میزان ۵۰۰ هکتار و در مجاورت دانشگاه صنعتی اصفهان واقع شده است.