زهرا جوان، دبیر سیاسی دفتر تحکیم وحدت در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: محفل دیدار رهبری با دانشجویان و تریبونی که در اختیار دانشجویان قرار میگیرد مهمترین و عالیترین تریبونی است که جنبش دانشجویی در طی سال دارند از این جهت اهمیت بسزایی دارد.
وی افزود: این محفل محفلی است که اعضای جنبش دانشجویی میتوانند آسیب شناسی و نگاه خود نسبت به مسائل مختلف را بیان کنند و انچه را که مورد توجه خود آنان است به گوش حاکمیت برسانند و با توجه به اینکه تریبونها و ابزارهای رسانهای که در اختیار جنبش دانشجویی قرار میگیرد محدود است، این انتقال دیدگاه و آسیب شناسی به حاکمیت که در دیدار رهبری از سوی دانشجویان ارائه میشود علاوه بر اینکه فی نفسه حائز اهمیت است، از این جهت نیز که این دیدار تقریبا تنها تریبونی است که یک وجه نسبی رسانهای پشت آن قرار دارد نیز اهمیت مییابد.
جوان اظهار کرد: در جنبش دانشجویی به مسائل با رویکرد گفتمانی خاص خود نگاه میشود و تحلیل مسائل از دریچه گفتمان حاکم انجام میگیرد؛ لذا مبنا و چاره اندیشی و انتقاداتی که به جامعه و حل مشکلات آن دارند در گرو رویکرد گفتمانی و جهان بینی است که نسبت به مسئله دارند.
وی بیان کرد: به دلیل اینکه این تریبون در محضر عالیترین مقام کشور در اختیار دانشجویان قرار میگیرد، این موضوع باعث میشود حداقل نهادهای حاکمیتی صدای دانشجویان را بشنوند؛ در غیر این صورت اصلا نهادهای حاکمیتی اساسا به فضای جنبش دانشجویی توجهی ندارند و حتی گاهی جنبش دانشجویی را تهدیدی برای پیشبرد اهداف خود میدانند و این در حالی است که در یک برهه زمانی شاهد ان هستیم که جنبش دانشجویی دارای مرجعیت فکری بین عامه مردم بود؛ و به واسطه جایگاه نخبگانی خود، دیدگاهها و نظراتش مورد توجه توده مردم قرار میگرفت.
دبیر سیاسی دفتر تحکیم وحدت گفت: متاسفانه حاکمیت علاقهای به پررنگ کردن جایگاه جنبش دانشجویی نیست و این در حالی ایت که پررنگ کردن این جایگاه میتواند به سامان دادن فضای جامعه و افزایش امید سیاسی در جامعه کمک کند؛ چراکه اساسا افرادی که وارد این فضا میشوند امیدوارانه و با اعتقاد به اصلاح پذیر بودن مسائل کشور فعالیت میکنند.
جوان افزود: اگر میزان تریبونی که به برخی سلبریتیها در صداوسیما اختصاص داده میشود را مقایسه کنیم با تریبونی که در اختیار جنبش دانشجویی قرار میگیرد، عملا میتوانیم بگوییم تریبونی که به جنبش دانشجویی داده میشود برابر است با هیچ! و یا نهایتا به مناسبت ۱۶ آذر چند دقیقهای محدود تریبونی در اختیار آنان قرار میگیرد.
جوان بیان کرد: جز دیدار رمضانی رهبری با دانشجویان، صداوسیما متاسفانه فضای جنبش دانشجویی را پوشش نمیدهد. حتی در دیدار رهبری نیز ما شاهد انتشار کامل صحبت دانشجویان از رسانه ملی نیستیم هرچند انتشار همان بخشهای کم نیز برای دانشجویان غنیمت است، ولی سوال اینجاست چرا انتشار کامل صحبتها صورت نمیگیرد؟ در حالی که انتشار کامل بیانات دانشجویان در این دیدار حتی میتواند جریانی را جهت پاسخگو نمودن نهادها ایجاد کند. حتی خود رهبری در دیدار سال گذشته فرمودند که نفس انتشار مطالبات و بیانات دانشجویان، آشنا شدن جامعه با نقدهای دانشجویان، خود مفید فایده است.
وی افزود: با توجه به اینکه این تریبون فرصتی مغتنم برای بیان انتقادات و مطالبات است، سعی میکنیم در این چند دقیقه مطالبات و نقطه نظرات خود را به بهترین نحو بیان کنیم. باتوجه به محدود بودن زمان و گستردگی مسائل و موضوعات، آنچه را که دارای الویت بیشتری است و در آن زمینه ذیل گفتمان موجود تولید حرف صورت گرفته بیان کنیم.