به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، دومین جلسه هم اندیشی دانشجویان با استاندار اصفهان به میزبانی دانشگاه اصفهان برگزار شد.
حسین هرسیج، رئیس دانشگاه اصفهان در این جلسه با ابراز امیدواری از تداوم این جلسات، اظهار کرد: انتظار از دولت مردمی به ویژه استاندار انقلابی این است که چنین جلساتی با دانشگاهیان و تشکلهای دانشجویی تکرار شود.
هرسیج بیان کرد: دانشگاه در جهاد علمی و ایجاد ارتباط بین نسلهای مختلف وظیفه دارد؛ در جهاد علمی هدف این است که وابستگی کشور به خارج کم شود که به لطف خدا در عرصههای مختلف توانستیم موفقیتهای چشمگیری کسب کنیم. در ایجاد ارتباط بین نسلهای مختلف هم باوجود تعطیلی و مجازی بودن دانشگاه ها، وظیفه داریم که جوانان را با مبانی و ارزشهای انقلاب اسلامی آشنا کنیم.
رئیس دانشگاه اصفهان با اشاره به اینکه ما با یک جنگ جدیدی در عرصه منطقهای و بینالمللی مواجه هستیم و آن جنگ ادراکی و شناختی است، خاطر نشان کرد: دشمن که از تهدیدهای نظامی، اقتصادی و سیاسی مایوس شده است به جنگ شناختی و ادراکی روی آورده است تا از طریق تغییر افکار و اذهان مردم به ویژه جوانان و دانشجویان ما بتواند به اهداف خود برسد. ولی با شناختی که از ملت ایران داریم و رهبری جمهوری اسلامی ایران که مخصوصاً در این چند سال تاکید بر جهاد تبیین داشتهاند، دشمن در این راه نیز مایوس خواهند شد.
وی با تاکید بر اینکه یکی دیگر از وظایف ما علاوه بر جهاد علمی و حل مسائل و مشکلات کشور از طریق علمی و ارائه راهکارهایی به مسئولین و مدیران، مسئله جهاد تبیین است، گفت: جهاد تبیین در نقطه مقابل جنگ ادراکی و شناختی است؛ و در خط مقدم این جنگ ادراکی و جنگ نرم دانشگاههای ما هستند که به همین خاطر مقام معظم رهبری دانشجویان و دانشگاهیان را افسران جنگ نرم اعلام کردهاند.
در ادامه این جلسه، سیدرضا مرتضوی، استاندار اصفهان به سوالات و مطالبات دانشجویان پاسخ داد و گفت: انتظاری که از فضای دانشجویی میرود این است که چنین جلساتی افزایش یابد و بتوانیم سالی چند بار در میان جمعهای دانشجویی باشیم و از طریق کارگروههای متعدد دانشجویی برنامهها، طرحها و سیلی از پیشنهادها در حوزههای مختلف استان ارائه شود و بر روی مشکلات مختلف کارکرده و پیشنهادهای خود را ارائه دهند.
استاندار اصفهان با بیان اینکه یکی از دغدغههای اصلی کارگروهها و دانشجویان این است که در حوزههای مختلف جهادی کارهای موازی زیاد انجام میشود و پشتیبانی مناسبی از این گونه فعالیتها صورت نمیگیرد، گفت: قرارگاه پشتیبانی از فعالیتهای جهادی و مومنانه با مدیریت معاون منابع توسعه استان در استان تشکیل شده است که بتواند دستگاههای استان را منسجم کرده تا با هدف همافزایی، از کارهای موازی که باعث خنثی شدن برخی فعالیتها میشود و همچنین کارهایی که باعث انباشت برخی پتانسیلها در مناطق خاصی میشود و دیگر مناطق بیبهره میمانند جلوگیری کند و ظرفیتهای استان را در این راه بسیج کند. از دانشجویان انتظار میرود اگر طرحی دارند و یا نقاط قوت و ضعفی را میشناسند به این قرارگاه ارائه دهند.
مرتضوی در خصوص نظارت بر قیمتها، اظهار داشت: نظارت بر روی قیمتها وجود دارد و اگر نمودارهای تغییر قیمتها را رسد کنیم نشان دهنده این است که نرخ تورم در حال کنترل است و اتفاقات مبارکی افتاده است. برخی از افزایش قیمتها نیز متاثر از فضای عمده کشور است، هرچند ما در نظارتها و جلسات و پیگیریها جزو پیگیرترین استانهای کشور هستیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر تغییر مدیریتها، گفت: تا آنجایی که به صورت مستقیم دست ما بوده است سعی کردهایم با نگاهی جوان گرا، انقلابی و عملگرا عمل کرده و انتصابات را انجام دهیم. در دیگر موارد و آنجاهایی که هنوز تغییری صورت نگرفته است به این دلیل بوده است که نخواستهایم به برخی انتصابات تن بدهیم و همین امر باعث به تاخیر افتادن تغییر مدیریتها شدهاند چرا که افرادی معرفی میشدهاند که با نگاه ما مطابقت نداشتهاند لذا ما مقاومت کردهایم تا گزینه دیگری معرفی شود تا با راه و نگاه ما مطابقت داشته باشد.
استاندار اصفهان در خصوص استفاده از ظرفیت دانشجویان در حوزههای مختلف استان بیان کرد: بخش عمده این کار در دست خود دانشجو است و باید یک نگاه متفاوتی را دنبال کنند و به دهه ۶۰ یا ۷۰ دانشگاهها برگردند. به گونهای که در آن دوران دانشجوها نسبت به مسائل مختلف کشور دغدغه داشتند و ورود میکردند و کارهای کارشناسی انجام میدادند. این فضا در دانشگاهها وجود دارد تا کمکی اینگونه کنند که این بر میگردد به شکلگیری هستههای مختلف در بین دانشجوها. ما نیز برنامهریزی کردهایم تا ۱۰ کارگروه تشکیل شود تا در حوزههای مختلف دانشجوها بتوانند مسئله محور حول برخی از مسائل استان کار کنند و با کمک دانشجوها هماهنگی و هم افزایی برای حل مشکلات صورت گیرد.
مرتضوی در پاسخ به این سوال که چرا همچنان رابطه بین صنعت و دانشگاه به خوبی برقرار نشده است، گفت: این مشکل بیشتر از ناحیه دانشگاه است تا صنعت. چرا که حوزه صنعت یک فضای اقتصادی است که بر اساس سود و زیان اداره میشود. در دانشگاه باید به سمتی برویم که نگاه صنعت را در مجموعه دانشگاهها لحاظ کنیم و اگر طرحی در دانشگاه انجام میشود با دید صنعتی باشد تا به سمتی برویم که اگر روزی بودجه دانشگاهها قطع شد، بتوانند با اینگونه طرحها مشکلات مالی خود را برطرف کنند؛ لذا اگر دانشگاهها به این سمت حرکت کنند عمده مشکلات ارتباط بین صنعت و دانشگاه حل میشود.
وی در خصوص وجود برخی مشکلات فرهنگی در جامعه، اظهار داشت: در گذشته به موضوعات فرهنگی کمتر پرداخته شده است. درحال حاضر قرارگاهی در استان حول این موضوع شکل گرفته است که مسیر خوبی را شروع کرده است و ذیل دو مصوبه شورای انقلاب فرهنگی برنامهریزیهایی را انجام داده است تا دستگاهها وظایف عمومی و اختصاصی خود را تبیین کنند. در دانشگاهها نیز باید جدیتر در این حوزه وارد شد و کارهای ادارکی و کارهای برنامهریزی شده مدیریتی صورت بگیرد تا دانشگاهها محفل علم باقی بماند و در دانشگاهها کارهای فرهنگی بیشتری صورت بگیرد.
استاندار اصفهان در ادامه افزود: انتظار میرود در این دوره که نگاههای انقلابی وجود دارد از کارهای فرهنگی در دانشگاهها حمایتهای بیشتری صورت گیرد چراکه سرمایهگذاری در حوزههای فعالیتهای دانشجویی یک کار مدیر پرور است. غالب مدیرانی که در آینده میتوانند کمکهای جدی به کشور کنند دانشجوهای امروزی هستند که با نگاه تخصصی و مکتبی و کارهای فرهنگی و جهادی و میدانی آشنا هستند و این میدانها را پیمایش کردهاند و لذا این کار یک سرمایهگذاری بلندمدت است.
مرتضوی در پاسخ به بحث اشتغال زایی به ویژه برای کشاورزان استان، بیان کرد: از طرحهایی که در حوزه اشتغال باشد به شدت استقبال میکنیم. به ویژه به بستههای ترویجی در حوزه کشاورزی نیاز داریم چرا که برخی از کشتهایی که در حال حاضر در استان انجام میشود متناسب با وضعیت حال حاضر استان نیست و باید به سمت تغییر الگوی کشت برویم؛ لذا اگر دانشجویان طرحی را در این زمینه پیشنهاد دهند ما جهاد کشاورزی را ملزم میکنیم که پشتیبانی۲های لازم را انجام دهند.
در این نشست نمایندههای تشکلهای مختلف دانشجویی از دانشگاههای استان اصفهان، مسائل و موضوعات مختلفی همچون پیگیری موضوعات خشکسالی، فرونشست زمین، آلودگی هوا، پرهیز از موازیکاری و پیگیری موضوعات محیط زیست و منابع طبیعی، افزایش همبستگی، جهاد تبیین، توزیع هماهنگ امکانات رفاهی در کل استان، جایگزینی کشت محصولات کم آببر در استان، توجه به موضوعات فرهنگی و … را با استاندار اصفهان مطرح کردند و خواستار ایجاد راهی برای پیگیری مطالبات شدند.