پدرام جدی کارشناس محیط زیست و مشاور فرمانده یگان حفاظت محیطزیست در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به تولد نوزادان یوز ایرانی گفت: باید توجه کنیم به دلیل تصادفات جادهای و از بین رفتن زیستگاهها و تعارض با سکونتگاههای انسانی تعداد یوزپلنگها در ایران خیلی کم شده است از همین رو در معرض خطر انقراض قرار دارد.
وی ادامه داد: در سالهای اخیر سرمایه گذاریهای شد برای احیای این گونه بومی ایرانی و یوز ایرانی ماده از دست قاچاقچیان گرفته شد و بعد از آن به سمنان منتقل شد و تلاش شد با یوزپلنگ دیگری در اسارت جفت گیری کنند و این کار برای اولین بار در دنیا اتفاق افتاد و به دنبال آن سختیها مشقتهای بسیاری داشت.
جدی گفت: با تلاش کارشناسان محیط زیست و دامپزشکان بهمن سال ۱۴۰۰ جفت گیری انجام شد و بعد از گذشت ۹۳ روز سه توله یوز ایرانی به دنیا آمدند که هم مادر و هم فرزندان در شرایط خوبی به سر میبرند.
وی بیان کرد: مطابق گفته رییس سازمان محیط زیست این تولهها به یک جای ۷۰۰ هکتاری منتقل خواهند شد در واقع میتوان گفت در یک اکوسیستم نیمه اسارت هستند، زیرا در اکوسیستم طبیعی نمیتوانند زندگی کنند و باز هم میگویم اینگونه زیست برای اولین بار در دنیا اتفاق افتاده است.