به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، آیین تکریم و معارفه روسای پارک علم و فناوری خراسان رضوی با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.
رضا قنبری، رئیس سابق پارک علم و فناوری خراسان رضوی در این مراسم با بیان اینکه این پارک نقطه اتصال تکنولوژی انرژی ایران است، گفت: اقتصاد دانش بنیان با مغزها کار دارد، نه با ظرفیتهای فیزیکی.
قنبری بیان کرد: پارک علم و فناوری خراسان توانسته ۲۵ درصد نیروهای ستادی خود را کاهش دهد و با بودجه ریزی عملیاتی، مدیران خود را چابک کند.
وی با بیان اینکه با این تغییرات مدیریتی، تعداد شرکتهای مستقر در پارک علم و فناوری خراسان رضوی از ۲۲۰ به ۳۶۷ شرکت رسید، افزود: در این مدت تعداد نیروهای شاغل از ۲ هزار و ۸۰۰ نفر به ۵ هزار و ۸۰۰ نفر اقزایش یافته و فروش شرکتها نیز ۱۰ برابر شده است.
رئیس سابق پارک علم و فناوری خراسان رضوی بیان کرد: پارک علم و فناوری خراسان پردیس علم و فناوری را به لغتهای توسعه فناوری اضافه کرد. این پارک اجازه داد بخش خصوصی به هیات امنای آن ورود کنند. مهندس چمنیان و دکتر سحرخیز به ما آموختند که یک شرکت میتواند وارد بورس و ۴۵۰۰ میلیارد تومان ارزشگذاری شود که ۳۰۰۰ میلیارد تومان آن از طریق دانش حاصل شده باشد.
توجه ویژه به کانسپتهای فناوری در حوزه معادن
در ادامه این مراسم محسن میرزایی، رئیس جدید پارک علم و فناوری خراسان رضوی با اشاره به اینکه باید فعالیتهای ما در کشور با توجه به رقیب برنامهریزی شود، اضافه کرد: دنیا دنبال پیشرفت است؛ به عنوان مثال در حال حاضر متخصصان دنبال ساخت انسان سیلیکونی هستند و ما نیز با توجه به این پیشینه باید به دنبال رقابت با دنیا باشیم. همچنین در کنار این موضوع باید دنبال ثروتآفرینی برای مملکت باشیم و برای سیل عظیمی از جوانان مدرک به دست شغل ایجاد کنیم.
میرزایی بیان کرد: در بررسیهای انجام گرفته، روشن شد چهار درصد از ذخایر معدنی دنیا متعلق به کشور ماست که ۶۷ درصد این ذخایر در پهنه شرق کشور قرار گرفته است؛ شهرهایی مانند خراسانها، یزد، کرمان و سیستان بلوچستان مناطقی است که این ذخایر را در خود جای داده است.
رئیس جدید پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت: با توجه به این موضوع متاسفانه نتوانستهایم کانسپتهای فناوری را در حوزه ذخایر معدنی مورد استفاده قرار دهیم و دنیا هم از این موضوع متعجب است که چگونه با این همه ذخایر معدنی هنوز نتوانستهایم زنجیره ارزشی معادنمان را تکمیل کنیم.
وی عنوان کرد: به وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کردهایم با توجه به ذخایری که در این مناطق وجود دارد و با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری با منطق میتوان شرکتهای دانشبنیان این منطقه را ۲ برابر کرده تا جوانان بیشتری مشغول کار شوند.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان افزود: در همین راستا پردیس صنایع معدنی در منطقه خواف با مشورت با مسئولان مربوطه در دست ایجاد است که دفتر آن در مشهد بوده و آزمایشگاهی نیز در خواف برای این منظور ایجاد خواهد شد. البته پیشبینی میشود بیش از ۶۰ شرکت با تخصصهای متفاوت بتوانند در این منطقه مستقر شوند که این موضوع باعث ایجاد اشتغال برای افراد زیادی میشود.
میرزایی خاطرنشان شد: یکی از ضعفهایی که در کشور وجود دارد، این است که ۲ وزارت صنعت، معدن و تجارت و کشاورزی در کلاسیکترین حالت ممکن در حال حرکت هستند. با این حال تاسیس دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی که تمام مدیریت کار به پارک علم و فناوری استان سپرده شده، اقدام و گامی مثبت جهت پویایی فعالیتها در عرصه کشاورزی است.