به گزارش گروه بازرگانی خبرگزاری دانشجو، روغن طبیعی که از میوه زیتون استخراج می شود، همان روغن زیتون است که فواید بسیار زیادی برای سلامت انسان دارد. یکی از این مزایا، خواص روغن زیتون برای معده است. یکی از دلایل مهم اهمیت روغن زیتون، این است که این روغن دارای یک چربی تک اشباع نشده به نام اسید اولئیک می باشد. شکل ظاهری این چربی، که 73 درصد از کل محتوای روغن را تشکیل می دهد، مایع روغنی زرد کمرنگ یا مایل به قهوهای است. چربی تک اشباع نشده یک افزودنی سالمی برای رژیم های غذایی است که در روغن زیتون موجود می باشد.
روغن زیتون یک روغن طبیعی است که حدود 14 درصد از آن را چربی اشباع شده تشکیل می دهد. این روغن حاوی 11 درصد شامل چربی غیراشباع، مانند اسیدهای چرب امگا 6 و امگا 3 می باشد. این ویژگی ها باعث شده است که روغن زیتون یک روغن مغذی باشد.
روغن زیتون برای بیماری هایی مانند سرطان، دیابت نوع 2، مشکلات گوارشی و بیماری های معده مفید است. پژوهش ها و تحقیقات انجام شده نشان داده است که چربی تک اشباع نشده التهاب را کاهش می دهد. اسید اولئیک موجود در روغن زیتون، اثرات مفیدی بر ژن های مرتبط با سرطان دارد. روغن زیتون علاوه بر اسیدهای چرب مفید، حاوی مقادیر کمی ویتامین E و K نیز می باشد.
با توجه به اهمیت هضم غذا در معده که نتیجه آن سوخت و ساز در بدن می باشد؛ روغن زیتون گزینه ای سالم برای پخت و پز می باشد. زیرا اسید اولئیک موجود در روغن زیتون در برابر حرارت بالا بسیار مقاوم است. روغن زیتون سرشار از آنتی اکسیدان های قوی می باشد. این آنتی اکسیدان ها از نظر بیولوژیکی کارآمد بوده و می توانند خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش دهند.
روغن زیتون یکی از آن غذاهایی است که بدن بلاواسطه و مستقیم آن را جذب می کند. به همین دلیل اگر با معده خالی استفاده شود، تمام مواد مفید و مقوی آن بسیار نیکوتر و تندتر جذب می شود. علاوه بر جذب خوب و سریع مواد مغذی، خواص آنها نیز چند برابر می شود. روغن زیتون به دلیل دارا بودن چربی تک اشباع نشده، دارای خاصیت ضد التهابی بوده که این موضوع به کاهش ورم معده کمک می کند.
از دیگر خواص روغن زیتون برای معده، محتوای بالای هیدروکسی کورتیزول در آن می باشد. این محتوای بالای هیدروکسی کورتیزول می تواند از بروز سرطان های مربوط به دستگاه گوارش جلوگیری کند.
امروزه به دلیل برخی رژیم های غذایی، اختلالات گوارشی گسترده شده است. که این اختلالات می توانند گاهی بدون هشدار ایجاد شوند. به طور چشمگیری هزینه اختلالات گوارشی در دنیا بسیار بالا است. تحقیقات علمی انجام شده در خصوص فواید روغن زیتون، نشان دهنده و تایید کنده خواص مفید آن برای دستگاه گوارش است. به همین دلیل روغن زیتون مدت های بسیاری ست که برای درمان اختلالات گوارشی استفاده می شود.
سیستم گوارشی سوخت تمام بدن انسان را تامین می کند. سیستم گوارشی از تمام سیستم های دیگر بدن پشتیبانی می کند. اگر سیستم گوارشی بدن تعادل طبیعی باکتری های خوب و بد خود را از دست بدهد؛ ممکن است برخی از شرایط گوارشی ناخوشایند ایجاد شوند. اسهال و یبوست تنها بخشی از آن شرایط ناخوشایند است.
خستگی شدید، حالت تهوع، زخم های چشم و دهان، بیماری های پوستی مانند اگزما و پسوریازیس و اختلالات سلامت روان مانند افسردگی و اضطراب و ... تماما با سلامت دستگاه گوارش مرتبط هستند. روغن زیتون اثرات مفیدی بر روی معده دارد به همین دلیل خواص روغن زیتون برای معده را نمی توان نادیده گرفت.
در حال حاضر به دلیل رژیم های غذایی نامناسب، آلرژی ها و سبک زندگی پرمشغله افراد بسیاری دچار مشکلات گوارشی می شوند. یکی از مشکلاتی که انسان ها در حال حاضر با آن دست و پنجه نرم می کنند عجله داشتن است. این روزها همهی افراد با کمبود وقت و زمان مواجه هستند به همین دلیل برای انجام هر کاری عجله دارند. به عنوان مثال تند تند غذا خوردن، غذا خوردن با سرعت یکی از دلایل رفلاکس معده است. همچنین خوردن غذاهای پرچرب نیز می تواند باعث سوزش معده شود.
هنگامی که شما غذای خود را قورت می دهید، بدن شما با ترشح اسیدها و سایر ترکیباتی که به تجزیه غذا کمک می کند و مواد مغذی موجود در آن را به سراسر بدن منتقل می کند، کنترل آن را به دست می گیرد.
احساس سوزش در معده، سر دل، گلو یا مری به دلیل غلظت بالای اسید معده در بدن شما، هنگام تلاش برای هضم این نوع مواد غذایی ناسالم ایجاد می شود. پژوهش های انجام گرفته در این خصوص ثابت کرده است که روغن زیتون می تواند ترشح اسید معده را کاهش دهد. روغن زیتون با جلوگیری از ترشح اسید معده و همچنین و جلوگیری از برگشت شیره معده از معده به مری، رفلاکس و سوزش معده، گلو و مری را از بین می برد.
از دیگر خواص روغن زیتون برای معده جلوگیری از تحرک اسید معده است. به همین دلیل، محتویات معده به تدریج و به آرامی وارد دوازدهه می شود. این امر باعث می شود فرد احساس سیری بیشتری کند، هضم بهتری داشته باشد و از جذب کامل مواد مفید و مغذی در روده بهره مند شود. به این ترتیب روغن زیتون به هضم غذا در حالتی ایده آل کمک می کند.
روغن های مختلف آشپزی زیادی وجود دارد که ادعا می کنند بهترین هستند. با این حال هنگامی که شما مهمترین عوامل مؤثر در نحوه واکنش یک روغن به دمای بالا، ثبات اکسیداتیو و نسبت چربی های اشباع نشده را در نظر می گیرید روغن زیتون در اولویت است. در حالی که روغن نارگیل دارای پایداری اکسیداتیو است ولی به نسبت روغن زیتون آنتی اکسیدان های کمی دارد. روغن زیتون سرشار از آنتی اکسیدان های مفید مانند توکوفرول ها و هیدروکسی تیروزول است.
روغن زیتون برای پخت و پز بسیار مناسب است زیرا می تواند مکمل هر دو غذای شیرین و خوش طعم باشد. مطالعات نشان می دهد که پخت و پز با روغن زیتون می تواند باعث افزایش میزان مواد مغذی غذای شما شود. این بدان دلیل است که آنتی اکسیدان ها در روغن زیتون در برابر حرارت زیاد مقاوم هستند و نه تنها از بین نمی روند بلکه جذب غذای پخته شده نیز می شوند.
طبق آزمایشی وقتی کلم بروکلی با روغن آفتابگردان پخته شد موجب کاهش چندین ترکیب مفید در کلم بروکلی از جمله ویتامین C شد. در صورتی که وقتی در روغن زیتون تصفیه نشده پخته شد، سطح این ترکیبات مفید، بدون هیچ تغییری باقی ماند که این خاصیت روغن زیتون واقعا بی نظیر است. البته که شرط اول خرید روغن زیتون اصل می باشد که میتوانید از فروشگاه های معتبر مانند bekrina.com/product/olive-oil خرید خود را انجام دهید.
تحقیقات انجام شده پیرامون خواص روغن زیتون برای معده ادعا می کنند که نوشیدن این روغن می تواند بدن انسان را سم زدایی کرده و معده را آرام کند.
همیشه و در همه حال رسانه ها و اطلاعیه پزشکی و سلامت انسانها را به سوی دریافت چربی های سالم توصیه شده هدایت می کنند.
بسیاری از افراد ممکن است به اندازه کافی چربی کل مصرف کنند، اما بسیاری از آنها از دریافت اسیدهای چرب چند غیر اشباع و اسیدهای چرب تک غیر اشباع که در برخی از آجیل ها، مغزها، دانه های غذایی و سایر منابع گیاهی دیده می شوند، کوتاهی کرده و آن را مصرف نمی کنند.
گاهی ممکن است دلیل این امر در دسترس نبودن و قیمت بالای آجیل ها، مغزها و دانه باشد. روغن زیتون یکی از غنی ترین منابع گیاهی برای اسیدهای چرب تک غیراشباع است. به همین علت مصرف آن می تواند به شما در رفع نیازهای این نوع چربی کمک کند. این روغن دسترسی بیشتری نسبت به دیگر مواد غذایی داشته و قیمت آن نیز نسبت به بقیه مناسب تر است.
بررسی های انجام شده نشان داده است که اسیدهای چرب تک غیر اشباع در برخی از محصولات حیوانی نیز یافت می شوند، اما مطالعات علمی ثابت کرده است که بیشترین فواید این مواد، در منابع گیاهی به دست می آید. خوردن روغن زیتون در روز می تواند کمبود این اسیدها را تامین کند.